rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Háromszor is macska

 • Share on Tumblr

  Zsebbebele Zebulon éjfekete macska volt.Ezt a tulajdonságát igencsak hasznosította, mivel igaz ugyan, hogy sötétben minden tehén fekete, de azért ilyenkor a fekete tehén mégis feketébb a fehérnél, - és így van ez a cicáknál is.

  Zebulon egyébként a Három Falu Hercegség hercegének kedvence volt.A herceg egy vadászaton találta õt kölyökkorában, rögtön beletette bársonyruhája zsebébe és elnevezte Zebulonnak.Gyakran mondogatta:
  - Az én macskám háromszor is macska! Egyet néz: egerész, kettõt néz: egérvész, hármat néz: hát valahol egér hiába lohol!
  A hercegi udavar költõje hízelkedõ verset is írt Zebulonhoz, így kereste a cica és fejedelmi gazdája kegyeit:
  "Oroszlánok Ura, óvd e hercegséget, hadd õrizze tovább a sok hercigséget!Dicsõ címerünkben méltán ott a helyed, Három Falunk Népe Téged szívbõl szeret!"
  Történt egy alkalommal, hogy Zebulon különös egeret fogott: fején korona volt tökmaghéjból, lábain mogyoróból készült díszes cipõk, . és még nadrágja is volt, szalonnabõrbõl! Zebulon nevetett rajta, amíg félmanccsal az egér farkát fogta:
  - Ki vagy te, egérbohóc?!
  Az egérke haragosan cincogta:
  - Engedj el, te feketeség! Én vagyok az egérkirály!
  Zebulon elcsodálkozott:
  - Egérkirály?! Király vagy tán vagy nem király, - azt kapod mi néked kijár!
  Az egérkirály alkudozni kezdett:
  - Ha egyetlen manccsal sem nyúlsz hozzám, akkor elárulom, hogy milyen nagy baj fenyegeti a hercegséget!
  Zebulon erre ugyancsak kíváncsi lett.Az egérkirály pedig elárulta: a szomszédos Három Falu Királyságának katonái el akarják foglalni a hercegséget.Lehetnek vagy huszonöten!
  Zebulon ezt hitte is, nem is, de azért bezáratta az egérkirályt egy hármas dobozba, õrt állított melléje Álomszuszék Jónás személyében és sietett közölni a baljós dolgot a herceggel.
  A herceg, Háromkardos Huba, megsimogatta a cicát és azt mondta:
  - Utánanézünk a dolognak, mert fõ, hogy elõre nézzünk! Hívjátok Mindent Kifürkészõ Kelement!
  Mindent Kifürkészõ Kelemen álcázta magát: koldusnak öltözött, így járt-kelt a falvakban és könyörgött:
  - Adjatok aprópénzt, ami nem túl apró, még jobb, ha markomat üti jó nagy bankó! Akinek pénze nincs, az egy titkot adjon, titkosított titkot fülembe súgdosson!
  No súgtak is Kelemen fülébe mindenféle csacskaságot-macskaságot, milicséget-malacságot, de azért volt közöttük olyan is, amelyik elárulta: a Három Falu Királyságának hadserege már a hercegség földjén jár, azaz éppen nem jár, hanem alszik, mert igen beevett hurkából-kolbászból és nagy a meleg is, tehát elálmosodott.
  Egy szó, mint száz: a herceg maga mellé rendelt tíz katonát és lefülelte az alvó ellenséget, mind a huszönötöt.Be is záratta mindegyiket külön-külön a hercegség kastélyának szobáiba, csak késõbb eszmélt rá: akkor, mivel nincs több szoba, kénytelen a kastélyon kívül sátorozni, a cselédséggel együtt.El is kezdte a sátorozást, de ekkor kürt szólalt meg, követ jött a Három Falu Királyságtól.Ki volt a követ?
  No az nem volt más, mint a Három Falu Királyságának királykisasszonya, Harangvirág Katinka. Szép is, kedves is, ügyesen beszélõ is.Azt kérte, hogy engedje el a kegyelmes herceg váltságdíj fejében a huszönöt királyi katonát, mert így katonaság nélkül, védtelenül marad a birodalma.
  A herceg nem mondot nemet, hanem kissé csalafintán annyit közölt a királykisasszonnyal: nem eszik olyan forrón a kását, õ még az igenre vár. Tárgyaljanak!
  Tárgyalt is a herceg a királykisasszonnyal, eleinte mindkettõ bársonyszékben ült és úgy beszélt, de egy hét múltán még beszédesebb lett a dolog, mivel a királykisasszony a herceg ölében ült, a királykisasszony ölében pedig Zebulon ült.A herceg a királykisasszony haját simogatta, a királykisasszony Zebulon bundáját.No mit szaporítsam a szót: a királykisasszony minden katonáért tizenkét csókot adott a hercegnek váltságdíjként, utána pedig mindketten kimondták az "IGEN!"-t és kezdõdhetett a lakodalom.
  Zebulonnak csak ekkor jutott eszébe: ki kellene engednie az egérkirályt hármas dobozbörtönébõl.A börtönõr, Álomszuszék Jónás, azonban nagy zavarban volt, hebegett-habogott, ötölt-hatolt, de a végén mégiscsak kinyögte: a három dobozt kívülrõl is egerek rághatták, de valószínûleg az egérkirály sem tétlenkedett belülrõl, mert mire õ visszatért kisdolgáról, addigra csak egy lyukat talált mindhárom dobozon, egér nélkül.Bocsánatért esedezik!
  Zebulon szigorú volt Jónáshoz, büntetésül megtiltotta neki, hogy a lakodalomban véreshurkát egyen.Ám Jónás éppen hogy a májashurkát jobban szerette, így fizimiskája kívül bánkódást mutatott ugyan, de belül jókorákat nevetett.


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Medúza miatt hanyatló kaviárbiznisz

  Tönkreteheti a növekvõ medúzaállomány a Kaszpi-tengeren virágzó kaviár-üzletet. A szapora állat egyszerûen kiszorítja a vízbõl a többi élõlényt.

 • Terrárium hüllõknek, kétéltûeknek, kisemlõsöknek

  Sokan tartanak vagy legalábbis szeretnének állatokat tartani a város kõrengetegében, hogy ne veszítsék el teljesen a kapcsolatukat a természettel.

  Nekik ad tanácsot ez a képekkel, illusztrációkkal teli könyv arról, hogyan gondozzák kedvenceiket, mit kell tudniuk a több mint 50 hazai és külföldön honos kétéltûrõl, hüllõrõl, kisemlõsrõl.

 • Oroszlánbébivel bõvült a házi állatkert

  Mindössze 17 napos és még járni sem tud az a kisoroszlán, amelyikre saját szülei támadtak rá a ketrecben. Gondozóik kimenekítették a kölyköt, és úgy döntöttek, fel is nevelik õt. Tóthék azóta maguk szoptatják és etetik. Mongu egy éven belül a kétszáz kilót is elérheti.

 • Vegetáriánus macska

  London - Vegetáriánus lett egy macska Nagy-Britanniában: csak zöldséget és gyümölcsöt hajlandó enni, még a haltól is undorodik.

  A kétéves macska, Dante csontsoványan, az éhhalál szélén került még kölyökként akkor 19 éves gazdájához.

 • Mi véd meg minket a madárinfluenzától?

  Milliónyi emberrel végezhet egy mutáns vírus - Utoljára a spanyolnátha okozott világjárványt

  Minnesota - A Nature magazinban megjelent új tanulmány szerint több ember halhat meg az Ázsiában tomboló madárinfluenzában, mint 1918-ban a spanyolnáthában. Akkor a világméretû járványban húszmillió ember hunyt el. A minnesotai egyetem tudósai szerint akkor is szárnyasokról terjedt át az emberre a járvány.

 • Óriási kockás pitont találtak egy svájci baromfiudvarban

  Négy és félméteres kockás pitonra (Python reticulatus) bukkant baromfiudvarában egy svájci férfi a Bázel melletti Füllinsdorfban.

 • Az orangutánok is gesztikulálnak

  A kézzel-lábbal való kommunikáció nem csak az ember privilégiuma - derítették ki kanadai viselkedéskutatók orangutánok megfigyelése alapján.

 • Négykerékmeghajtású elefántlábak

  Az elefántok lábai a négykerék-meghajtású terepjárókhoz hasonló elven viszik elõre a világ legnagyobb szárazföldi emlõseit - derül ki egy brit kutatási eredményébõl.

 • Meghalt az antidepresszánssal kezelt elefánt

  Egy texasi állatkert 49 éves elefántmatuzsáleme, amelyet stresszes állapota miatt Xanaxszal kezeltek, váratlanul elpusztult. Az állatkert illetékesei csak arról számoltak be, hogy két évvel ezelõtt a gondozók azt vették észre: Tanzy, az elefánt ingerlékeny és levert.

 • Tüzet nyitott a kutyára

  Több lövést adtak le egy gazdájával sétáló kutyára Márkházán.

 • Magával vitte a kutyát a betörő

  Gyilkolni érkezett Jason L. McDaniel egy amerikai pár otthonába, de mint később kiderült, eltévesztette a házat. Megetette a Haver névre hallgató kutyájukat, aztán együtt le is léptek. A kutyát azóta is keresik.

 • Leguánt fogtak a fõvárosban

  Budapest - Leguánt fogtak a fõváros XI. kerületében, az állatot visszaadták a gazdájának - tájékoztatta Both Zoltán hüllõszakértõ, vadállatbefogó szerdán az MTI-t.

  A leguán augusztus elején szökött meg a gazdájától, majd kedd este egy szomszéd vette észre az egyik fa tetején a 15 méter magasban lévõ állatot - mondta Both Zoltán, aki a tûzoltók segítségével hozta le a másfél méteres leguánt a fáról; majd - mivel tudták bizonyítani, hogy nem csempészték, hanem vásárolták - visszaadta tulajdonosának.

 • Ember és kutya

  Könnyeden hull a földre le most a hó,
  S letelepszik rá, mint puha, hideg takaró.
  Könnyeden lépdel rajta egy kutya is,
  És az ég lábnyomára új havat hint.

 • Ado 1 százalék

  Ado 1 százalékA négylábú védencek nevében is hálásan köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-ának felajánlásával az állatok mentését segítik. Angyalaink nélkül a gazdátlan négylábúak nem juthatnának védelem alá, az állatvédelmi tevékenység az adó egy százalékának felajánlása nélkül nem lenne ilyen eredményes. Az Orpheus Gazdikeresõ Programja havi átlag 30-50 állatot juttat új, szeretõ gazdihoz, jelenleg rengeteg otthon nélküli állat várja a segítséget. Minden állatmentõ tevékenységkor a hála a segítõk felé irányul, akik nélkül a feladatok megoldatlanok maradnának. Köszönjük!

 • Hasig érõ trágyában tartott a lovát a szomolyai állatkínzó

  Állatkínzás miatt ítéltek el egy férfit, aki a lovát hasig érõ trágyában tartotta, kutyái pedig méteres láncra kötve pusztultak el.

 • Tolatva érkezõ orrszarvúbébi

  Nem mindennapi küzdelemmel telt a Karamat (azaz Csoda nepáliul) névre keresztelt kis patás elsõ néhány napja. Szegény kis dömper farral született. A nehéz szülés után traumatikus állapotban volt és képtelen volt megfelelõen táplálkozni. A gondozók és állatorvosok minden kísérlete ellenére nem tudott rácsatlakozni anyja emlõjére az elsõ napon.

 • Állatkínzásnak tartják az élõhal-árusítást

  Tiltakoznak az élõhalak áruházi árusításának hazánkban elterjedt módja ellen a hazai állatvédõk. A szervezetek szerint sajátos és sajnálatos hungarikummá vált az a mód, ahogyan a nagyáruházak tartják és árulják Karácsony elõtt az élõhalakat: szerintük nincs még egy olyan Európai Uniós ország, ahol ez a közszemlére bocsátás ismert lenne. Ezen a területen jelenleg joghézag van, az áruházi élõhaltartás ugyanis átmeneti állapot a tenyésztés és a fogyasztás között.

 • Meghívó: Konfliktuskezelő foglalkozás - Védd a természetet

  A program fő mondandója, hogy ne legyenek illúziók, a környezetet önmagunktól csak mi magunk tudjuk megvédeni. Az egyén, a közösség, a csoport és természetes – épített környezet közötti feszültséget hivatott oldani. Egyesületünk 1999 óta foglalkozik a környezettudatosság népszerűsítésével, programunk alap célkitűzéseinkkel azonosan a környezetünk megóvását segíti. Regisztrálni (további civil szervezetek tagjainak, illetve segítő önkénteseknek, résztvevőknek) a +36-20/929-8181-es számon a programot megelőző napig munkanapokon 9-11 óra között lehet.

 • Nagy a kereslet az elefántcsontok iránt - kihalnak az elefántok?

  Az elefántcsont iránti növekvõ kereslet veszélyezteti az ázsiai elefántokat

  Szingapúr - Az elefántcsont iránti kereslet, az elefántagyar árának jelentõs megnövekedése veszélyezteti a még meglévõ indokínai elefántpopulációt - mutatta ki a vadvilági kereskedelmet ellenõrzõ hálózat, a TRAFFIC által készített tanulmány.

 • Légibalesetet okozott a madár Kecskeméten

  Madár csapódott egy leszálláshoz készülõdõ katonai repülõgépbe Kecskeméten.