rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Háromszor is macska

 • Share on Tumblr

  Zsebbebele Zebulon éjfekete macska volt.Ezt a tulajdonságát igencsak hasznosította, mivel igaz ugyan, hogy sötétben minden tehén fekete, de azért ilyenkor a fekete tehén mégis feketébb a fehérnél, - és így van ez a cicáknál is.

  · INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Zebulon egyébként a Három Falu Hercegség hercegének kedvence volt.A herceg egy vadászaton találta õt kölyökkorában, rögtön beletette bársonyruhája zsebébe és elnevezte Zebulonnak.Gyakran mondogatta:
  - Az én macskám háromszor is macska! Egyet néz: egerész, kettõt néz: egérvész, hármat néz: hát valahol egér hiába lohol!
  A hercegi udavar költõje hízelkedõ verset is írt Zebulonhoz, így kereste a cica és fejedelmi gazdája kegyeit:
  "Oroszlánok Ura, óvd e hercegséget, hadd õrizze tovább a sok hercigséget!Dicsõ címerünkben méltán ott a helyed, Három Falunk Népe Téged szívbõl szeret!"
  Történt egy alkalommal, hogy Zebulon különös egeret fogott: fején korona volt tökmaghéjból, lábain mogyoróból készült díszes cipõk, . és még nadrágja is volt, szalonnabõrbõl! Zebulon nevetett rajta, amíg félmanccsal az egér farkát fogta:
  - Ki vagy te, egérbohóc?!
  Az egérke haragosan cincogta:
  - Engedj el, te feketeség! Én vagyok az egérkirály!
  Zebulon elcsodálkozott:
  - Egérkirály?! Király vagy tán vagy nem király, - azt kapod mi néked kijár!
  Az egérkirály alkudozni kezdett:
  - Ha egyetlen manccsal sem nyúlsz hozzám, akkor elárulom, hogy milyen nagy baj fenyegeti a hercegséget!
  Zebulon erre ugyancsak kíváncsi lett.Az egérkirály pedig elárulta: a szomszédos Három Falu Királyságának katonái el akarják foglalni a hercegséget.Lehetnek vagy huszonöten!
  Zebulon ezt hitte is, nem is, de azért bezáratta az egérkirályt egy hármas dobozba, õrt állított melléje Álomszuszék Jónás személyében és sietett közölni a baljós dolgot a herceggel.
  A herceg, Háromkardos Huba, megsimogatta a cicát és azt mondta:
  - Utánanézünk a dolognak, mert fõ, hogy elõre nézzünk! Hívjátok Mindent Kifürkészõ Kelement!
  Mindent Kifürkészõ Kelemen álcázta magát: koldusnak öltözött, így járt-kelt a falvakban és könyörgött:
  - Adjatok aprópénzt, ami nem túl apró, még jobb, ha markomat üti jó nagy bankó! Akinek pénze nincs, az egy titkot adjon, titkosított titkot fülembe súgdosson!
  No súgtak is Kelemen fülébe mindenféle csacskaságot-macskaságot, milicséget-malacságot, de azért volt közöttük olyan is, amelyik elárulta: a Három Falu Királyságának hadserege már a hercegség földjén jár, azaz éppen nem jár, hanem alszik, mert igen beevett hurkából-kolbászból és nagy a meleg is, tehát elálmosodott.
  Egy szó, mint száz: a herceg maga mellé rendelt tíz katonát és lefülelte az alvó ellenséget, mind a huszönötöt.Be is záratta mindegyiket külön-külön a hercegség kastélyának szobáiba, csak késõbb eszmélt rá: akkor, mivel nincs több szoba, kénytelen a kastélyon kívül sátorozni, a cselédséggel együtt.El is kezdte a sátorozást, de ekkor kürt szólalt meg, követ jött a Három Falu Királyságtól.Ki volt a követ?
  No az nem volt más, mint a Három Falu Királyságának királykisasszonya, Harangvirág Katinka. Szép is, kedves is, ügyesen beszélõ is.Azt kérte, hogy engedje el a kegyelmes herceg váltságdíj fejében a huszönöt királyi katonát, mert így katonaság nélkül, védtelenül marad a birodalma.
  A herceg nem mondot nemet, hanem kissé csalafintán annyit közölt a királykisasszonnyal: nem eszik olyan forrón a kását, õ még az igenre vár. Tárgyaljanak!
  Tárgyalt is a herceg a királykisasszonnyal, eleinte mindkettõ bársonyszékben ült és úgy beszélt, de egy hét múltán még beszédesebb lett a dolog, mivel a királykisasszony a herceg ölében ült, a királykisasszony ölében pedig Zebulon ült.A herceg a királykisasszony haját simogatta, a királykisasszony Zebulon bundáját.No mit szaporítsam a szót: a királykisasszony minden katonáért tizenkét csókot adott a hercegnek váltságdíjként, utána pedig mindketten kimondták az "IGEN!"-t és kezdõdhetett a lakodalom.
  Zebulonnak csak ekkor jutott eszébe: ki kellene engednie az egérkirályt hármas dobozbörtönébõl.A börtönõr, Álomszuszék Jónás, azonban nagy zavarban volt, hebegett-habogott, ötölt-hatolt, de a végén mégiscsak kinyögte: a három dobozt kívülrõl is egerek rághatták, de valószínûleg az egérkirály sem tétlenkedett belülrõl, mert mire õ visszatért kisdolgáról, addigra csak egy lyukat talált mindhárom dobozon, egér nélkül.Bocsánatért esedezik!
  Zebulon szigorú volt Jónáshoz, büntetésül megtiltotta neki, hogy a lakodalomban véreshurkát egyen.Ám Jónás éppen hogy a májashurkát jobban szerette, így fizimiskája kívül bánkódást mutatott ugyan, de belül jókorákat nevetett.


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Donki cica történetei

  A cikk két valóságon alapuló állatos történetét az állatbarát Lelkes Miklós vetette papírra.

 • Ritka, rózsaszín szöcskét találtak egy amerikai városban

  Talán a legszebb rovar az a rágógumi-rózsaszín, rendkívül ritka szöcske, amelyet egy pennsylvaniai városkában találtak.

 • Új tagja van Britney Spears családjának

  Kutyát vásárolt magának Britney Spears. A Yorkshire terriert testõrével együtt vásárolta magának Bel Air egyik felkapott állatboltjában.

 • Elkobozzák a hangoskodó kakasokat

  Begyûjtik a kukorékoló kakasokat Szváziföld fõvárosában - közölte a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán csütörtökön. Egy régi törvény szerint tilos ugyanis "kellemetlenséget" okozni.

  A tilalom alá esik a zajszennyezés és bizonyos állatok tartása is. A fõvárosban sokan panaszkodtak a hangoskodó madarakra, ezért a városi tanács elkobozza a törvényszegõ kakasokat - mondta Mbabane tanácsának szóvivõje. A városban tilos ugyanis kakasokat tartani, de tyúkból akár tizenkettõt is nevelhetnek egy háztartásban.

 • Nagymama késztetett menekülésre egy cápát

  Rúgásokkal és ökölcsapásokkal futamította meg egy ausztrál nagymama a rátámadó cápát.

 • A kutyáról egymásra és akár az emberre is átterjedõ betegségek és élõsködõk

  Állat-és közegészségügyi információk

 • Döglött szúnyogot árult

  Peking - Döglött szúnyogot árul egy férfi Kínában távvásárlásos honlapján.

  És van vevõje. Méghozzá bõven. Két nap alatt mintegy tízezer megrendelést kapott, miközben negyedmillióan kattintottak honlapjára. Hogy a vevõk közül hány a komoly, nem tudni, de bizonyára akad köztük. Pedig nem olcsó a vérszívó, 90 forint körüli összegért méri az árus a szúnyogok darabját. Persze a hirdetés elég csábító.

 • Malacok GPS-szel

  Ezentúl GPS-t viselnek majd a spanyol fekete lábú disznók, hogy bizonyítani lehessen, valóban a "pata negra" sonka szabályai szerint, távolról etették õket.

 • A kutyák empatikusan viselkednek a szomorú emberekkel

  A kutyák empatikusan viselkednek a szomorú emberekkelDr. Deborah Custance és Jennifer Mayer, az egyetem pszichológiai tanszékének munkatársai kifejlesztettek egy új módszert, amelynek segítségével meg tudták vizsgálni, miképp reagálnak a kutyák az emberek különböző érzelmi állapotaira. Összesen 18, különböző korú és fajtájú kutya részvételével végezték egy a kísérletet az alábbi módon: a kutyákat bevezették egy szobába, ahol a gazdájuk vagy egy számukra ismeretlen személy 20 másodpercig sírt, hümmögött, vagy egy másik emberrel beszélgetett.

 • Macskája mentette meg az életét

  Füstöt szimatolt, ezért felébresztette a családfőt egy macska. Az állat így megmentette a család életét.

 • Majmos, cicás történet

  Volt egy icipici erdõszéli falucska.Ott lakott Karmosharcos Zebulon, a cica, gazdájával, Kedveshegyi Kelemennel.

  A kamra olykor kiürült Kelemenéknél, ilyenkor alig-alig mutatkozott egér, de a cica nem esett kétségbe.Elment meglátogatni az erdei egereket.Azok nem tartoztak ugyan a rokonságához, - de ki mondja, hogy csak a rokonokat lehet meglátogatni?!Meg lehet látogatni az ismerõsöket is, márpedig Zebulon sok egeret ismert.

 • A nyestkutyák ezrei estek áldozatul a melaminnak

  Mintegy 1500 nyestkutya pusztult el Észak-Kínában kutyaeledeltõl, amely ugyanolyan vegyszert tartalmazott, mint a kínai gyerekek tízezreit megbetegítõ szennyezett csecsemõtápszer. A különleges bundájukért tenyésztett kutyákat melaminnal szennyezett kutyaeledellel etették, és az egyik farmon minden kutya elpusztult - közölte hétfõn Csang Ven-kuj (Zhang Wenkui) állatorvos, a Senjang (Shenyang)Mezõgazdasági Egyetem tanára.

 • Harmadára fogyott hízó

  Peking - A harmadára fogyott le egy hízó Kínában, mivel a disznó a május 12-i földrengés miatt 36 napon át jószerivel csak faszenet evett és esõvizet ivott.

  A szecsuáni katasztrófa elõtt még másfél mázsát nyomott a sertés, de most - hogy rábukkantak a romok közt - alig lehet ráismerni, "csontváza" régi önmagának.

 • Kivizsgálják az amerikai katona kutyakölyök-gyilkosságát

  A kiskutyát szakadékba hajító katonákat bemutató videó valódiságáról még folyik a vizsgálat, de az Irakban történt állatkínzást az állatvédõk mellett az Amerikai Haditengerészet is felháborítónak találja, és azt ígérte, megteszi a szükséges lépéseket.
  Szakadékba hajítottak egy kiskutyát hawaii tengerészgyalogosok Irakban, derül ki egy interneten terjedõ videóból. A két katona jót viccelõdik a kiskutyán, majd egyikük jó messzire, a szakadékba hajítja a kutyát. A másik katona eztán megjegyzi, ez nagyon gonosz dolog volt, mire a katona tovább mosolyog és egy vállrándítással elintézi az ügyet.

 • Leégett a nyíregyházi zsiráfistálló

  Nyíregyháza - Tûz ütött ki 2005. július 8-án délelõtt az orrszarvúházban, miközben a munkások a ház fûtési rendszerét javították. Hegesztés közben keletkezett szikra okozta a bajt, a tûz pedig pillanatok alatt átterjedt a zsiráfházra is.

 • Schnauzer

  Leírása: Három fajta létezik belöle. Feje hosszú, arcorri része balta formájú. Szeme sötétbarna. Fülét hegyesre csonkolják, feláll. Háta feszes, ágyéka rövid, fara izmos. Végtagjai párhuzamos állásúak, oszlopszerûek.

  Farkát rövidre csonkolják. Szõrzete drótszerû, kemény szálú. Trimmelik: fején szakállt, bajuszt és szemöldököt hagynak. Színe fekete, szürke, esetleg fekete hát, ezüstszínû rajzolattal, ritkán egyszínû fehér.

 • Ezer éves mûkincsbõl ettek a csirkék

  Peking - Kincset érõ porcelán edénybõl etette csirkéit egy kínai férfi, mígnem az edény eltört, õ eladta szomszédjának fillérekért, majd pedig megtudhatta, hogy mennyire vagyonos volt.

  A vevõ 240 forintnyi jüant adott a törött agyagedényért, ám remélte, hogy jó üzletet csinált, mert felfigyelt arra, hogy virágmintái elég régiek. Összeragasztotta a cserépdarabokat és elvitte muzeológusukhoz, akik igen nagy és még kellemesebb meglepetést okoztak neki: közölték, hogy az edény ezeréves és az ismeretek szerint ezen kívül csak három van ugyanilyen a világon: kettõ a Sanghaji Múzeumban, egy magángyûjteményben.

 • Jégkorszak - Ice Age

  színes, szinkronizált amerikai komputer-animációs film (2002)
  rendezte: Chris Wedge

  írta: Peter Ackerman, Michael Berg, Michael Wilson
  magyar hangok: Geszti Péter, Szabó-Sipos Barnabás, Újlaki Dénes, Csuja Imre, Kristóf Tibor, F. Nagy Zoltán, Vass Gábor, Koroknay Géza, Pálfai Péter, Márkus Tamás, Imre István, Bakó Márta, Vajda Márta, Bácskai János, Baradlay Viktor, Czetõ Roland, Czetõ Ádám, Czetõ Zsanett
  zene: David Newman - játékidõ: 81 perc

 • Több mint 101 kiskutya, öt év börtön

  Több mint 101 kiskutyája volt egy férfinak az Egyesült Államokban, amiért négy év börtönt kapott, de öt évre felfüggesztve.


 • Megmentették az utolsó, Tasmániánál partra vetõdött delfint

  Sydney/Canberra - Sikerült megmenteni az utolsó életben maradt delfint, amely Tasmániától délre egy szigeten vetõdött partra.

  A vasárnap partra sodródott gömbfejû és palackorrú delfinek utolsó, még életben lévõ példányának szerdán sikerült visszaúsznia a tengerbe, megmenekülésébe az állatvédõk is besegítettek:

· INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása