rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Az oroszlán rokona

 • Share on Tumblr

  Gyorsanugró Kázmér épfogú, épkörmû, épeszû macska volt, aki nagyravágyás helyett megelégedett egérre vágyással és egérelkapással, valamint a gazdasszonytól idõnként kikunyerált tejecskével.Így volt ez sokáig, de nem örökké.Egyszer ugyanis a Máté gyerek képeskönyvébõl csudamód kiokosodott. Rájött, hogy neki, mint házimacskának, igen elõkelõ rokonai vannak, mindenekelõtt az oroszlán, az Állatok Királya, de más nagyhatalmú uraságok szintén: a tigris, a leopárdnak is nevezett párduc, a jaguár, a zsákmány után villámgyorsan futó gepárd, de többek között a puma és a hiúz is - mind “macskaféle ragadozó”. No és az õ fejbúbján látható fehér folt így talán éppen hercegi korona helye!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Kapta magát Kázmér, kiballagott az erdõbe, hirdetgette, hogy õ herceg, az oroszlán rokona.Elfogad szívbõl vagy szív nélkül adott ajándékokat, továbbá mélyenhajló hódolatot az egér- és madárnépségtõl.
  Jöttek az állatok, kört formáltak Kázmér körül, de csak nevették, gúnyolták. Persze, az erdei egerek földalatti kuckójukban nevetgéltek, a madarak is többnyire csak fatetõkön heherésztek, tollaskodtak, mert: nagybundás, kisbundás, - mind lehet végállomás! Kázmér az Oroszlán Rokona?! Ki látott már ebben az erdõben oroszlánt? A fecske, gólya látott ugyan, de nem itt, hanem Afrikában.Az utóbbi hosszúlábú, hosszúcsõrû madár magabiztosan elkelepelte, hogy az oroszlán nem tud idejönni, mert útját állja a tenger.Az meg oroszlán által át nem úszható és igen cápás.A cápa iszonyú nagy, harapdálós hal…amíg más egyet harap, a cápa tizet is, ráadásul rémfogakkal!
  Bántotta Kázmért a nevetés, csúfolódás, de ennél még százszor jobban, hogy nem kapott ajándékokat.Alattvalói hízelgés helyett felülrõljövõ gúnyos, fülsiketítõ szarkacsörgés idegesítette:

  Az oroszlán nagy király!
  Tisztelet néki kijár.
  Neked, Kázmér, csiricsör,
  csupán csak csipkedõ csõr!

  Van úgy néha: elhal a hahota, elnémul a vad nóta! A tisztás szélén megjelent egy hatalmas, méltóságteljes, sörényesen valóságos - oroszlán!
  Megijedtek az állatok, de még hogy!A madarak távolabbra repültek.Medve, farkas, róka, borz igyekezett elbújni.A menyétnek hirtelen menyéteknéje, azazhogy demehetnékje támadt: eszébe jutott, hogy haladéktalanul fel kell keresnie menyét a szomszédos erdõben.Gyorsanugró Kázmér királyi rokona elõl a legmagasabb fa tetejére viszakozott, mert ha ilyen hatalmas a rokon, ki tudja, hogy mit vesz zokon?
  Az oroszlán megállt a fa alatt.Szemei nem forogtak vérben, fogait nem vicsorgatta, békésen-nyájasan tudakolta Kázmértól:
  - Nem láttál, kisbundás, egy nagy piros sátrat, elõtte krumpliorrú, sárganadrágos, otromba cipõjû bohóccal?!
  Kázmér ijedten rá akarta vágni, hogy nem látott, de ebben a pillanatban mégiscsak látott a fatetõrõl: ott volt a sátor az erdõn túli réten, bohócostul.Lenyávogott az oroszlánnak:
  - Megmutatom az irányt felségednek a mellsõ lábammal! Arra menjen mélyen tisztelt felség, de vissza ne jöjjön, se feleséggel, se anélkül! Felesleges!
  Az oroszlán megköszönte az útbaigazítást, sõt meghívta Kázmért lóhús-ebédre és a délutáni cirkuszi elõadásra, azután komótosan elballagott.A cicaherceg nem ment utána, mert eszébe jutott a mondás: “Nem jó nagyurakkal egy tálból cseresznyézni!”.Esetleg lóhúsozni sem.A köréje sereglett állatoknak viszont, akik irtó kivácsiak voltak, hogy mirõl beszélgetett világhíres rokonával, nagyhangon magyarázta:
  - A felséges úr megkegyelmezett az erdõ népének! Rábeszéltem, hogy egyelõre menjen csak vissza Afrikába, mert ott sokkal több a bozót a szavannán és a hõség mellett antilopbõség is van.A felséges királyúr beleegyezett.Ám halljátok, barátaim, itthagyott parancsát: ezentúl én fogom begyûjteni számára az adót! Aki nem adja meg az adót, annak majd ad õ és nem keveset!A róka hozzon hetente két fácánt, a farkas egy nyulat, a bagoly négy egeret…a többiek pedig amit tudnak, de ízleteset, oroszlánfogra méltót.
  Az állatok, fancsali képpel ugyan, de beleegyezõen bólogattak.Gyorsanugró Kázmér tekitélye nagyot ugrott a szemükben.A gólya elismerõen kelepelte:
  Mindig mondtam én, hogy az oroszlán oroszlán a talpán, nemhiába az Állatok Királya! Saját szememmel láttam: át tudja úszni a tengert és még azok a harapdálós cápák is elijedeznek tõle!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Halálra etetett mókusok

  Az utolsó mókusok is kimúltak az ukrajnai Poltava parkjaiban - az állatokkal nem valamiféle titokzatos járvány, hanem falánkságuk végzett. Az utolsó mókusok tetemére szerdán bukkantak a Szolnyecsnij, azaz a Napfényes parkban. Állatorvosok véleménye szerint a mókusokat agyonetették a helybéliek, akik leginkább chipsszel kedveskedtek a kedves kis állatoknak - olvasható a Lenta címû orosz hírportálon.

 • Állatkínzással gyanúsított orvhalászokat állítottak elõ

  Az orvhalászokat akár két évig terjedõ börtönnel sújthatja a törvény. Állatkínzás gyanújával állítottak elõ a siófoki rendõrök három siójuti férfit, akik eresztõ hálóval halásztak a Sió-csatornán - tudatta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Három medvebocs egy autó hátsó ülésén

  A coloradói Snowmass Village-ben már 14 autót is feltört az az anyamedve, aki kajára vágyott bocsai számára.

 • Jégbe szakadt az õz - kimentették a hotel medencéjébõl

  Egy mecsekoldali hotel medencéjének vékony jegére tévedt egy õz vasárnap hajnalban. A jég beszakadt, az állatot azonban megmentették a küszködésére felfigyelõ alkalamazottak. Sokkos állapotban szállítottak el vasárnapra virradóra egy õzet a Hotel Kikelet területérõl. Az állat ugyanis rátévedt a szálloda udvari medencéjének jegére, ami beszakadt alatta.

 • Visszaveszik a brit életmentõ kutyát?

  Az ebet pár hete akarták elbocsátani.

  "Nem alkalmazhatunk kutyát életmentõ õrként, mivel az ebek ki vannak tiltva a strandokról" - indokolta a döntést az illetékes hatóság.

 • Kínai rákok a brit vizekben

  Kínában õshonos rákfajta fenyegeti Nagy-Britanniában a part menti vizek, tengeröblök, illetve folyók élõvilágát, gyors ütemben terjeszkedve a szigetország keleti partjaitól északi, illetve nyugati irányban.

 • Méhek bénították meg az autópálya forgalmát

  Órákra lezárták a 99-es autópályát Kaliforniában, Sacramento közelében, ahol felborult egy méhkaptárokat szállító teherautó és a kaptárakból 12 millió méh szabadult ki.

 • Széttépte az 5 éves kislány arcát egy staffordshire terrier

  Súlyosan megsebesült egy ötéves olasz kislány, amikor megtámadta egy kutya egy krakkói étteremben. Ezt a lengyel város hatóságai közölték kedden. A gyerek arcán illetve orrán ejtett súlyos sebeket az eb.

 • Eladta kutyáját, mert több halat fogott nála

  Egy horvát halász eladta kutyáját, mert még az ír szettere is több halat fogott nála. A lastovói halász elmondása szerint elege lett abból, hogy társai elõtt is megszégyenítette a kutya.

 • Pitonok Evergladesben

  Számos megszökött, vagy gazdái által szabadon engedett burmai tigrispiton vette be magát a floridai Everglades Nemzeti Parkba: a megszaporodott populáció okozza az érzékeny környezet õshonos kisállatainak eltünedezését egy nemrég bemutatott tanulmány szerint.

 • Orvhalászok miatt pusztultak a teknõsök

  Orvhalászok miatt pusztult el tíz mocsári teknõs a Körös-Maros Nemzeti Park fokozottan védett biharugrai területén a Zöldhalmi halastóban. A teknõsök egy orvhalászathoz használt úgynevezett meslenchálóba akadtak be, a tetemeket csütörtökön találták meg a nemzeti park munkatársai, és természetkárosítás miatt tettek feljelentést a rendõrségen. Az elpusztult teknõsök értéke százezer forint.

 • Pusztítanak a hajócsavarok

  Egy tanulány elsõ alkalommal mutatta ki, hogy a gyorsuló motorcsónakok keltette örvénylés jelentõs mennyiségû zooplanktont pusztít el.

 • Megható történet az egymást ölelő kutyusokról

  Megható történet az egymást ölelő kutyusokrólKala és Keira, a két sorsára hagyott kutya a legjobb barátok. A két kóbor állat egy sintértelepe került, ahol napokon belül elaltatták volna őket, ha nem találnak nekik örökbefogadó gazdát. Az Angels Among Us Pet Rescue nevű állatmentő szervezet egyik önkéntese lefényképezte a rettegő kutyákat és a róluk készült fotót közzétették a szervezet Facebook oldalán és arra kérték az embereket, hogy segítsenek megmenteni őket és találjanak együtt szerető gazdit a számukra. A megható fotót, melyen Kala magához öleli barátját, rövid időn belül több ezren osztották meg.

 • Újra kutyaviadalokon élvezkednek Afganisztánban

  Újra kutyaviadalokon élvezkednek AfganisztánbanÚjra tartanak kutyaviadalokat Afganisztánban, melyről a hírügynökségeknek sikerült lencsevégre kapni pár durva fényképet. A tálib rezsim uralma alatt nem rendezhettek kutyaviadalokat Afganisztánban. Most megint tartanak! A kelet állatviadalai között nem ritka a kakasviadal, a ló és egyéb állatok viadaloztatása sem. Elkeserítő a látvány az állatviadal, mivel a legtöbb állat emberi közbenjárás és kényszerítés nélkül sohasem esne egymásnak. Mire jó az állatviadal?! Kérdezhetnénk, de a kérdés feldolgozásához szükség lenne egy alapszintű civilizáltságra...

 • Pillangópusztulás nyugtalanítja a mexikói környezetvédõket

  Egy pillangópopuláció drámai csökkenése miatt aggódnak szakemberek és környezetvédõk Mexikóban.

 • Borisz

  Mindenki tudja, hogy a Mikulás szánját rénszarvasok húzzák.

 • A nagy hó miatt veszélyben vannak a szlovák hegyek állatai

  Rendkívül nagy a hó Szlovákia jelentõs részének 700 méternél magasabban fekvõ területein. Helyi szakemberek szerint igen nagy lehet majd emiatt az állatpusztulás, már most kritikus a helyzet a patások számára, de a süketfajdok is veszélyben vannak.

 • Tömeges állatpusztulás gondatlanságból Norvégiában

  Bíróság elé állítják felelõtlenségéért annak a norvégiai farmnak a tulajdonosát, amelynek a fél állatállománya elpusztult.

 • Új agysejteket növesztenek az egerek, ha kötõdnek kicsinyeikhez

  Ha egérapák szaglásszák kölykeiket, új idegsejtek jönnek létre agyukban, amelyek késõbb segítenek nekik utódaikra emlékezni - derült egy kanadai tanulmányból.

 • Halálra éheztetett állatokat találtak Tiszadobon

  Két hete se élelmet, se vizet nem kaptak azok az állatok, amelyek tetemeire kedden bukkantak egy tiszadobi tanyán. Az életben maradt sertések kínjukban már fajtestvéreikből eszegettek.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása