rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Csiszi - csuszi házikó

 • Share on Tumblr

  Mátyás macska nem volt ugyan mesebeli Csizmás Kandúr, de azért jó erõs bõrcipõben járt, és úr volt a maga kis hegytetõn szétnézegetõ faházikójában. Csörögte is az irígykedõ szarka sáros-csúfondáros kedvében:

  Csirr - csörr! Házikó a hegyen!
  Majd meglátjuk merre megyen!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Senki sem hitte volna, - maga a szarka sem! - hogy szavaiban lesz némi igazság. Ám nagy-nagy esõ esett, barlangjából medve lesett, három nyuszi bõrig ázott, s nicsak - nem volt már a ház ott!

  Mi történt vele?

  Felázott a talaj a házikó alatt, és a kis ház nekiindult a lejtõn, mint a csiga, ajtóstul, ablakostul, kéményestõl, cicástul. Lecsúszott a völgybe. Álmélkodhatott Mátyás macska, aki sokkal rosszabul is járhatott volna. A szarka már csörögte is nagygúnyosan:

  Csirr - csörr! Csiszi-csuszi ház!
  Még majd elüt, hát vigyázz!
  Mátyás macska vezeti.
  Autó helyett kell neki?!

  Mátyás macska farkával mérgesen legyintett a szarkacsörgésre, de hát mit ért az?
  A baj, ahogy mondani szokták, nem jár egyedül. Legalábbis gyakorta így van. Az esõ csak tovább esett, s barlangjából medve lesett, három malac bõrig ázott, s nocsak, - nem volt már a ház ott!

  Hová lett?

  Az történt, hogy a Gombás patak, szép idõben pompás patak, a sok esõt itta, itta, s végül vize nem volt tiszta: a csendes kis vizigyermek megmámorosodott, és folyónak képzelte önmagát. Kilépett a medrébõl, hátára vette Mátyás macska házikóját és vitte, vitte. A szarka kárörvendõn csörögte:

  Csirr - csörr! Álom ez? Való?
  Csibi-csobi házikó!
  Hajóvá lett! Rajta tán
  Mátyás cica - kapitány?!

  Fújt egyet Mátyás macska nagymérgesen a szarkabeszédre, de segíthetett ez rajta? A házikó úszott, úszott a vizen, kitudjahová.

  Nos én mégis tudom mi lett vele.

  Amikor elállt az esõ, elõbújt a fénykoronás napocska. Szivárványhídon vonultak a Nagy Földi-Égi Szépségverseny tündérkéi, a házikó meg kikötött egy ezerlepkés-százszitakötõs rétnél. Távolabb üdezöld erdõ nézegetett szerelmesen az ég búzavirágkék szemeibe. Mátyás macska kiugrott a szárazföldre, és - a szíve is rögtön nagyot ugrott. Miért?

  A rétecske szélén az õ házikójához hasonló kis lak pirosmuskátlis ablakából gyönyörûszép cicalány bámult rá tágra kerekült szemekkel. Elõbb egymásra bámultak és ámultak, de hamarosan kedvesen egymásnak nyávogtak.

  A cicalány neve Cecília volt, és egykettõre világosan látta, hogy az õ becses életepárja, bajszos-karmos macskaura nem lehet más csakis Mátyás macska.

  Mátyás macska házikóját némi segítséggel nagynehezen távolabb húzták a parttól, Cecilia csinos otthona mellé. Mindketten kétszeresen is házasok lettek: két házuk lett, - és sor került a lakodalomra is.

  A szarka ezúttal nem gúnyolódott, hanem csendben mûvészkedett-bûvészkedett. A lakodalmon észrevétlenül eltûnt egy egérdíszes tortácska, három szelet mazsolás kalács, meg Cecília ezüstnyaklánca és szépségmondó
  tükröcskéje.

  Azt hiszem, sejtitek, hogy ez utóbbiak eltûnésében nem valamiféle gágogó, libatalpú lúd uraság volt a ludas!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Az ablakon keresztül támadott a pitbull

  Kellemetlen élményben volt része egy háromtagú bergeni családnak: a földszinten lakó kisgyerekes házaspár éppen a reggelijét fogyasztotta, amikor minden elõzetes figyelmeztetés nélkül egyszer csak beugrott az ablakon egy pitbull, és rájuk támadt.

 • DiCaprio álma az volt, hogy állatokkal foglalkozzon...

  Micsoda veszteség lett volna, ha Leonardo DiCaprio, a Titanic sztárja valóra váltja gyerekkori álmát. A sikeres színész kamaszkorában ugyanis állatokkal szeretett volna foglalkozni.

 • Lovaggá ütött pingvin

  London - Norvégia lovagjává ütötték Nils Olavot, az edinburghi állatkert pingvinjét.

  Nils Olav, sorrendben a harmadik, példás magaviseletéért és hosszú szolgálatáért korábban már részesült kitüntetésben, s tiszteletbeli ezredesi rangig vitte a norvég királyi testõrségben.

 • Eladta kutyáját, mert több halat fogott nála

  Egy horvát halász eladta kutyáját, mert még az ír szettere is több halat fogott nála. A lastovói halász elmondása szerint elege lett abból, hogy társai elõtt is megszégyenítette a kutya.

 • Haszontalan varázslat

  A varázsló , mint minden reggel , ezúttal is az erdõben sétált.Szerette ezt a lélegzõ farengeteget , amelyben álmodozó tölgyesek váltakoztak büszke fenyõk kis szigeteivel.

 • Budapest utcáin tekergett a kétméteres anakonda

  Budapest utcáin tekergett a kétméteres anakondaJárókelők látták meg a kígyót a XVIII. kerületben. Előkerült a gazdája is, de nem kapta vissza, büntetésre számíthat. A kiérkező állatvédőket is meglepte az óriáskígyó, ők kapták el a kétméteres anakondát. Előkerült a gazdája is közben, azonban nem kapta vissza az állatot. Büntetést is kaphat, mivel nem volt engedélye a veszélyes állat tartására. Közveszély okozás miatt indít ellene eljárást a rendőrség és az önkormányzat is. A budapesti utcán talált példány aránylag kicsi volt, hiszen a kígyó akár hat méteresre és több mint kétmázsásra is megnőhet.

 • A megkínzott eb Németországba került

  Igazi sikertörténet Indigó (1) kutyus sorsa. Bár az orvosok nem jósoltak nagy jövõt az ebnek, az állatmentõk gondoskodásának köszönhetõen ma újra boldog, vidám életet élhet.

 • Ciprusi macik érkeznek Magyarországra

  A Limassol Állatkert két nagy medvéje érkezik a következõ hónapban Magyarországra.

 • Medve rémítette meg a bevásárlókat az Egyesült Államokban

  Medve sétált be egy bevásárlóközpontba az Egyesült Államokban, ami miatt kiürítették az egész épületet.

 • Ozzy, a Guiness rekorder kötéltáncos kutya

  Ozzy, a Guiness rekorder kötéltáncos kutyaA világ legjobb kötéltáncos kutyájaként vonult be a Guinness Rekordok könyvébe Ozzy, az egyensúlyozóbajnok eb. A collie keverék gyakorlatilag egyedül indult a kategóriájában, így biztos volt a győzelme, de teljes nevén Osbert Humperdinck Pumpernickle számára nem is a verseny a fontos. A kötélen egyensúlyozást játéknak tekinti, és közös gyakorlás közben feszülten figyeli gazdáját, aki kézjelekkel, csöndben irányítja őt. Persze Ozzy nemcsak egy helyben egyensúlyozni, de haladni is tud a kifeszített kötélen. Igaz, nem túl gyorsan, 3,5 métert 19 másodperc alatt tesz meg.

 • 2004. évi X. törvény - bûncselekmény lett az állatok kínzása!

  2004. évi X. törvény

  a Büntetõ Törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok módosításáról1

  1. § A Büntetõ Törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény (Btk.) 266/A. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

 • Csak látszat, hogy sok a varjú

  Budapest - Csak úgy tûnik, mintha sok lenne a vetési varjú, de valójában csökken az állománya ezért is lett az év madara 2009-ben a kék vércsével egyetemben.

  A vetési varjú veszélyeztetett madárfaj, állománycsökkenésének okaira és a megoldási lehetõségekre egész éves program keretében hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani Egyesület (MME).

 • Háromszáz öltéssel varrták össze a cápaharapta széllovast

  Háromszáznál is több öltéssel varrták, illetve kapcsolták össze egy fiatal lábsebeit egy cápatámadás után az Egyesült Államokban.

 • Elárasztják a mókusok a finn városokat

  Nem csak az emberek települtek egyre nagyobb arányban a városokba az elmúlt száz évben Finnországban: a mókusok is szívesebben cserélik erdei otthonuk csendjét a városok zajára.

 • Maradhat a panda

  További két évig Thaiföldön maradhat az a kínai óriáspanda kölyök, amelynek több millió rajongója és saját internetes valóságshow-ja is van már az országban - jelentette be csütörtökön a Csiang Maj-i állatkert.

 • Megrepedt a világ legnagyobb akváriuma Dubajban

  Megrepedt a világ legnagyobb cápákkal teli akváriuma Dubajban, ami miatt csütörtökön ki kellett üríteni a világ legnagyobb bevásárlóközpontjának egy részét.

 • 22 kutyát mérgeztek meg

  Feltehetõen mérgezés következtében pusztult el 22 kutya 2009 december és az 2010 januárja között Sárváron. A rendõrség állatkínzás ügyében nyomoz.

 • Farkasprémet akart átjuttatni a határon

  Egy szürke farkas koponyáját és prémjét találták meg egy magyar férfinál a vámosok Röszkén; a fokozottan védett állat trófeáját lefoglalták, a vadász ellen pedig feljelentését tettek - tájékoztatta a vám- és pénzügyõrség hétfõn az MTI-t.

 • Kutyájával indít tévémûsort Ozzy felesége

  Sharon Osbourne kedvencével, a Minnie névre hallgató pomerániaijával látható április 18-tól az ITV csatornán.

 • Kóbor kutyát akart kimenteni egy kisfiú, végül az eb mentette meg az õ életét

  Három nap, három éjjel feküdt egy mély árokban, kemény mínuszok között egy hétéves orosz kisfiú. Egy kóbor kutyát akart kimenteni onnan, de beleesett. Az eb végül a teste melegével óvta meg a gyerek életét.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása