2021.01.28. - Károly, Karola

Macskát rendelt be esküdtnek az Egyesült Államokban

Macskát rendelt be esküdtnek az Egyesült Államokban egy bíróság, és még azután is ragaszkodott az állatülnökhöz, hogy annak gazdája tudatta: macskája nem tud beszélni és nemigen ért angolul.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állat tulajdonosa, Anna Esposito, miután macskája megkapta a bírósági "behívót", hiába írt vissza a bostoni bíróságnak, hogy bizonyára tévedés történt, mivel az esküdti kötelességének teljesítésére felszólított Tabby Sal nevû "illetõ" nem ember, hanem macska. A törvényszéki hivatal nem fogadta el a kifogást, és az sem nyomott semmit a latban, hogy a nõ leveléhez állatorvosi igazolást is csatolt, mely szerint a szóban forgó beidézett rövidszõrû házimacska. A bíróság válaszlevelében ellentmondást nem tûrõn közölte: Tabby Salnek meg kell jelennie a március 23-i bírósági tárgyaláson.

"És mit mond majd, amikor megkérdezik tõle, hogy a vádlott bûnös vagy nem bûnös? Mijaú?" - idézte a nõt a The Daily Telegraph címû brit lap. Egy, az amerikai jogrendszerrel foglalkozó honlap szerint egyébként nem elvárás, hogy az esküdtek tökéletesen tudjanak angolul. Esposito úgy véli, macskája azért kaphatta a bírósági beidézést, mert a legutóbbi népszámláláskor beírta õt az ûrlap öleb rovatába, idõvel pedig a hivatalos nyilvántartásban Tabby kandúr feltehetõen az állampolgárok közé keveredett.

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra