rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
  • Leonardo DiCaprio egymillió dollárral segít a tigriseken

  • Share on Tumblr

    A Természetvédelmi Világalap (WWF) vezetésének tagjaként egymillió dolláros adománnyal segíti a vadon élõ tigrisek megmentését Leonardo DiCaprio amerikai színész, aki részt vett a tigrisek megmentésérõl szóló szentpétervári tanácskozáson.

    "A gátlástalan vadorzás és a tigrisek élõhelyének drámai pusztítása a kihalás szélére sodorta a fajt. Gyorsan kell cselekednünk, mielõtt túl késõ lenne" - mondta a világhírû színész kedden.

    Leonardo DiCaprio gyakran síkra száll környezet- és természetvédelmi ügyekben, a szentpétervári "tigriscsúcsra" Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök meghívására érkezett. Elõzõleg a színész a WWF szervezésében részt vett egy expedíción Nepálban és Bhutánban. Az út egy részét elefántháton tette meg, találkozott helyi lakosokkal és benyomásokat szerzett az állatvédõk munkájáról. Az általa adományozott összeget orvvadászok ellen küzdõ csoportok, valamint a vadon védelmét szolgáló projektek támogatására fordítják.

    Az oroszországi "tigriscsúcs" célja, hogy olyan megállapodást fogadjanak el, amely garantálja a vadon élõ példányok élõhelyének védelmét és véget vet a vadorzásnak. Tigrisek még 13 ország - Banglades, Bhután, Kína, India, Indonézia, Kambodzsa, Laosz, Malajzia, Mianmar, Nepál, Oroszország, Thaiföld és Vietnam - területén élnek szabadon, de az állomány már alig éri el a 3200 egyedet.


    Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • A gazdi felháborodott, nem maradhat a garázsban az oroszlán

    A szomszédok az állat üvöltésére panaszkodtak

    Oroszlánt talált a rendõrség egy Rio de Janeiró-i ház garázsában.

  • Életmentõ csontot kapott a rotweiler

    Könnyek között vitt be egy súlyos beteg kutyát elaltatni egy helyi állatkórházba a családja. A kutyus azonban új reményt jelentett egy másik állat, egy rotweiler számára, amelyiknél korábban csontdaganatot diagnosztizáltak.

  • Megvadult bika támadta meg az aréna közönségét

    Megvadult bika rontott egy spanyolországi aréna nézõközönségének, legalább negyven embernek okozva könnyebb sérüléseket.

  • Megvakulhatnak a gyerekek a homokozástól

    Évente 6-8 gyerek vakul meg a homokozókban található állati eredetû ürülék miatt Magyarországon. A betegségért toxocare-pete a felelõs. A koszos játszótereken, és homokozókban rengeteg betegséget szedhetnek össze a gyerekek.

  • Elpusztult Prince Chunk

    Jobb létre szenderült Prince Chunk, aki az egyik legkövérebb macskaként vált ismertté pár évvel ezelõtt. Szívproblémák okozták a halálát, bár az utóbbi idõben sokat fogyott. Közben egy újabb tanulmány hívja fel a figyelmet az állatok körében is terjedõ elhízás veszélyeire.

  • Bálna hátán lovagolt egy fiú Ausztráliában

    Felmászott egy bálna hátára egy tinédzser a nyugat-ausztráliai Perth partjainál, s kb. fél percig úszott vele együtt, míg az állat le nem dobta magáról.

  • A Balatonon kutyát mentettek a somogyi tûzoltók

    Míg a Dráva egyik holtágán a jégrõl mentést gyakorolták a somogyi katasztrófavédõk, addig társaik a Balatonon "éles bevetésen" vettek részt, egy kutyát mentettek ki a Nyugati-övcsatornánál.

  • Baby lajhármakik

    A 15 napos törpe lajhármaki ikerpár eséllyel pályázik a legcukibb állatok kategóriába.

  • Elpusztult lovak

    Egy miskolci tanyán 23 lóból 11 állat egyelõre ismeretlen oknál fogva elpusztult vasárnap reggelre. Egyelõre mérgezésre gyanakszanak, ezért a tetemekbõl a vizsgálathoz mintákat vettek.

  • Postateknõs - négy év után, de visszatért

    Négy év után tért vissza egy szökevény teknõs a gazdáihoz az Egyesült Államokban.

  • Hencegõ egérkék

    Három ház egérkéi beszélgettek mindennapjaikról. így szólt egyikük:

  • Állatos viccözön #2

    Várunk további "szalonképes" állatos vicceket e-mailben!

  • Lappföldi spicc

    Leírása: Közepes termetû, spiccszerû kutya. Koponyája széles, szeme sötétbarna. Füle rövid, hegyes, felálló. Teste téglalapra rajzolható. Végtagjai kissé rövidek, erõteljes csontozatúak. Farka közepes hosszúságú, a hátára kunkorodik. Szõrzete dús, sûrû, a nyakán gallért alkot.

    Színe fekete-barna, fehér vagy medvebarna. Lehet egy-vagy többszínû is. Eredete: Svéd fajta. Származása vitatott, feltehetõen régi északi vadászebek és a vikingek által Svédországba került juhászkutyák keveredése révén alakult ki.

  • Tilos lesz állatkereskedésben állatot tartani Belgiumban

    Belgiumban 2009-tõl az állatkereskedésekben nem lehet majd állatokat tartani, csak katalógusból lehet majd megrendelni a leendõ házi kedvenceket.

  • Huszonkétezer euró egy ingyenmacskáért

    Huszonkétezer eurót fizetett ki egy osztrák nõ egy "ingyen" kínált macskáért anélkül, hogy végül megkapta volna az állatot - adta hírül az osztrák sajtó.

  • Kutyás hajléktanok elõtt is megnyílt egy menhely

    Kutyákat is beenged egy hajléktalanszálló Belgiumban - persze csak gazdával.

    Liege városában van az úttörõ menhely, amely azért "nyitott" a kutyák felé, mert jó pár hajléktalan nem hajlandó ebe nélkül elfogadni a meleg szállást és inkább kint éjszakázik, bármilyen hideg van is az utcákon.

  • Állatok pusztultak egy pécsi vásározó csomagtartójában

    A csirkék és egy kölyökkutya hõgutát kapott, a gazda ellen állatkínzás miatt eljárást indítottak .

  • Muzeális lófejegyezség

    Egyezséggel zárult két amerikai múzeum hosszadalmas vitája egy lófejpreparátum felett. A fej egy olyan lóé - Old Baldyé - volt, mely végigvágtatott az amerikai polgárháború számos nagy csatamezején, mégsem harapott fûbe.

  • A fókáknak is van ritmusérzékük

    Egy, a neki lejátszott zene ritmusára bólogató oroszlánfóka megfigyelése bizonyítja, hogy az állatok ritmusérzéke nincs összefüggésben azzal, hogy mennyire fejlett hangképzõ szervekkel, esetleg hangutánzó képességgel rendelkezik.

  • Elszabadult görények okozhatnak káoszt a Kanári-szigeteken

    Felelõtlen vadászok sodorták veszélybe a Kanári-szigetek állatvilágát. A tenerifei La Laguna Egyetem kutatói felfedezték, hogy elszabadult vadászgörények egyre inkább megtelepednek a vadonban, sõt szaporodnak is.