2024.04.19. - Emma

Állatkínzók a nyilvánosság elõtt

Internetes feketelistára kerül New York állam egyik megyéjében minden olyan felnõtt helyi lakos, akit állatok elleni bûncselekmény, vagy vétség miatt állítottak elõ.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Suffolk megye állatkínzóinak neve a bûnösség megállapítása után még öt évig virít majd az internetes nyilvántartásban. A törvényi szabályozás fontosságára Sharon McDonough esete hívta fel a figyelmet, akit azért tartóztattak le, mert nem kevesebb mint 42 kutyát és eddig meghatározatlan számú macskát kínzott, majd ölt meg a gyermekei szeme láttára, majd az állatokat elföldelte az udvarukban.

"Sajnálatos módon Suffolk megyében rengeteg szörnyû bûncselekményt követnek el az állatok ellen. Úgy érzetük, hogy ez egy olyan információ, amelyet mindenképpen tudatosítanunk kell az itt élõkben" - hangsúlyozta Jon Cooper, az októberben egyhangúlag elfogadott új törvény egyik legfõbb támogatója.

McDonough állatkereskedésekbõl és menhelyekrõl vásárolta, illetve gyûjtötte össze áldozatait. A törvény decemberben szavazásra kerülõ második részének életbe lépését követõen ezért mindenkinek, aki eladásra kínál, vagy örökbe akar adni egy kisállatot, elõször ellenõriznie kell majd, hogy a vevõ nem szerepel el-e az állatkínzók listáján.

Az internetes nyilvántartást a tervek szerint az év végére készítik el és helyezik üzembe. Az oldalt magán adományokból és az állatkínzóktól fejenként beszedett 50 dolláros (9800 dollár) pénzbüntetésbõl finanszírozzák majd. A Kalifornia székhelyû Állatjog Védelmi Alapítvány szerint eddig nem született hasonló törvény az Egyesült Államokban.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra