rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Túrógombóc, szilvásgombóc

 • Share on Tumblr

  Fiatalember ballagott az úton, vállán tarisznyával. Úgy lógatta az orrát, mintha éppen néhány perce rabolta volna ki hét vizipisztolyos viziördög, vagy más hasonló szerencsétlenséget akasztott volna nyakába a balsors.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A sasszemû varázsló már messzirõl látta, hogy ennek az embernek nagy búja-baja lehet. Kíváncsiságában macskává változtatta magát. Pompás öltözetû, délceg kandúrrá. Elõhipphoppolt egy négy lovas hintót is, kocsissal a bakon, - no, ez a kocsis, mielõtt emberformájú lett volna, még a varázsló cicájaként nyalogatta a tejfölt az útiköcsögbõl. A hintóval odahajtatott a cicavarázsló a szontyolodott mellé és bemutatkozott:

  - Gróf dorombolóföldi Feketecsizmás Nagybajuszos Mátyás vagyok. Merre tart az úr? Tart-e még, amit a tarisznyában tart?

  - Magam sem tudom hova, merre… - válaszolta szomorúan a fiatalember.Talán az akolba, talán a pokolba… A nevem: Kerékkövetõ János. Hej, cudar élet, oda a házam, oda feleségem, pedig milyen felségesen fõz az a feleség! Meg süt is! Most megyek világgá…talán valahol jóllakhatok túrógombóccal!

  A cicaalakot öltött kíváncsi varázsló e szavakra még kíváncsibb lett:

  - Mi történt a feleségével, orrlógató uram?! A túrógombóc jó a bánat ellen?! Ezt eddig nem is gyanítottam!

  Az emberbõl nehezen jött a további szó, de a varázsló hintójába invitálta, megvendégelte fokhagymás kolbásszal, kerek cipóval, - és lassan-lassan kihúzta belõle az igazságot. Ez az ember arra kérte otthon feleségét, hogy fõzzön neki túrógombócot, de az az elvetemült nagykontyos feleség e kérésnek csak felét teljesítette: gombócot fõzött, de szilvásat! Ezen õ, a férj, nem nevetett, a gombócból nem is evett, szoknyás feleségével összeveszett, nem félig, egészen, túrógombóctalanságában kabátját begombolta, kalapját fejére tette, - és nekivágott a világnak.

  A varázsló macska alakjában is jót nevetett a dolgon, - de csak magában. Ezer kolomp, hol a bolond? Piti-pata, száz ló, rúgós, - megér csacska csetepatét gombóc, akármilyen túrós?! Arra gondolt: helyre kell billenteni e férjecske eszét, amíg nem késõ. Ha kell, akár némi varázslat segítségével…

  Hamarosan megállt a hintó, mert meg kellett állnia.Az út porában medve bõgött, bömbölt, könnyezett, kesergett fülkínzóan.Kiszálltak a hintóból, kérdezgették a bundást: mi lelte?
  Kiderült: összeveszett feleségével, a kedves és hûséges medveanyóval, mert az málnás lepénnyel várta õt mézes lepény helyett! Õ ugyan mindkettõt szereti, de a mézeset jobban…
  Most ezért bõg bele a világba…

  - Jobban tennéd, ha hazamennél kibékíteni feleséged! A lepény nem túrógombóc…Szamárságon vesztetek össze! - korholta a medvét János.

  A medve erre brummogott, brümmögött, tûnõdött, eleinte nem akart hazamenni, de, amikor hárman egyesült erõvel letólták az útról, mégiscsak elindult barlangja felé.

  Megettek a kerekek egy-két kilométert, lehet, többet is. Nyulacska makogott-búslakodott elõttük az úton. Megálltak a hintóval, nem akartak keréklaposított nyuszit csinálni. Kérdezgették tõle: mi a baj, s nagyobb-e az, mint tavaly? Kiderült, hogy be miért borult.A nyuszi felesége ebédre káposztát tett férjeura elé, a megrendelt sárgarépa helyett.
  Emiatt a férj összeveszett szépfülû-szépszemû feleségével, ezért bánkódik most az út közepén.

  - A káposztát talán nem szereted?! - csodálkozott János. A válasz felfedte, hogy szereti a nyuszi, nagyonis, de ha egy nyúlférj sárgarépát rendel, répa sárguljon az asztalon!

  - Lógófülû szamárság ez! - méltatlankodott János. A káposzta nem túrógombóc… Ilyen csipcsup dolgon összeveszni! Nem szégyelled magad?! Fuss haza, békítsd meg a feleséged! Ne késlekedj: amott jön egy oktondi rókafeleség, annál meg nyulat rendelt a férj ebédre…

  Megijedt a nyúl, úgy elfutott haza, feleségbékítésre, mint a nyúl, sõt még annál is jobban.
  Továbbhintózott János a cicaelõkelõségnek tûnõ varázslóval. Egyszercsak látják: szoknyás ördög ül az út közepén és szívet-agyat megrázóan visít, de úgy, hogy minden madarat elijeszt a környékrõl. Megállították a hintót, leszálltak róla, tudakolták a patás asszonyság kesergõ fülrémítgetéseinek okát. Kissé csendesedett az ördögasszony, elhüppögte mit parancsolt neki keménybõrû, hatalmasszarvú férje: hozzon neki a pokolba, a legnagyobb üstbe, egy makacs, semmiségért mérgeskedõ férfiembert, aki életepárjával képes összeveszni azon, ha túrógombóc helyett szilvásgombócot talál a tányérján. Hol talál õ ilyen nagyranõtt fülû, csodaszamár embert?!

  Megvakarta János a saját fejét, tûnõdött kicsikét, de azután magabiztosan válaszolt:

  - Ilyen embert, biztosítom, az egész földtekén sem talán, szépséges szarvú jóasszony! Magam egyszer ismertem egy ilyet, de annak már megjött az esze! Menjen haza a pokolba és mondja csábos mosollyal férjecskéje szemébe a földi közmondást: “AHOL NINCS, OTT NE KERESS!”

  Feltápászkodott az ördögasszony, köpött egy kénkövesen cifrát, majd pedig elsétafikált a pokol felé. János pedig így szólt a cicagrófhoz, dorombolóföldi Feketecsizmás Nagybajuszos

  Mátyáshoz:

  - Azt javasolom, gróf uram, hogy ne cicázzunk tovább az idõvel! Jöjjön velem haza, legyen a vendégem fínom szilvásgombócra. Bár nem tudom, hogy a cicák szeretik-e az ilyesfélét…

  Abban a pillanatban a varázsló visszaváltozott emberré és a meghökkent, leesett állú, nagyranyílt szemû Jánosra nevetett:

  - Ne féljen, Kerékkövetõ János úr! Szeretem a szilvásgombócot is, nem csak a túrógombócot. A kocsisom meg, látja, e pillanatban visszaváltozott cicává. Gondolom, neki is akad valami az úr kamrájában: vagy egér vagy szalonna.

  Megfordult a hintó, mentek visszafelé, de késõbb János is megfordult-megperdült az ebédlõasztalnál, amikor vendégével hazaérkezett. A szilvásgombócok mellett ugyanis, külön tálon, remek túrógombócok büszkélkedtek, gömbösködtek. Kapott is ám puszikat János felesége! Férjecskéje megtanulta már, hogy a családi béke még a családi asztal hívogató túrógombócainál is fontosabb…

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Két ritka ásvány is keményebb a gyémántnál

  London - Eddig úgy hírlett, hogy a természetben elõforduló anyagok közül a gyémánt keménysége felülmúlhatatlan. A New Scientist címû brit tudományos szaklap online kiadása azonban arról ad hírt, hogy két rendkívül ritka természetesen elõforduló ásvány még a gyémántnál is keményebb.

 • Német Spicc

  Leírása: Érdekes megjelenésû, nem túl nagy termetû eb. Koponyája gömbölyû, arcorri része elhegyesedik. Szeme sötétbarna, füle hegyes, feláll. Háta rövid és egyenes, mellkasa mély, hasa enyhén felhúzott. Végtagjai egyenesek, izmosak.

  Farka rendszerint a hátára kunkorodik. Szõrzete a fején, a fülén, a mancsain, valamint a lábain sûrû és rövid, teste többi részén hosszú. Színe fekete, fehér, barna, ordas és narancssárga.

 • Gyémántok között

  Francia paleontológusok egy disznó 21 millió éves maradványaira bukkantak egy namíbiai gyémántbányában - adta hírül a Le Figaro címû párizsi lap

 • Hatalmas tarantella tanyázott a boltban

  A Katalán Autonóm Rendõrség emberei fél óráig kutattak egy tarantellapók után egy barcelonai cipõüzletben, de végül lemondtak róla, hogy megtalálják az állatot.

 • Lóval szeretkezett - meghalt egy amerikai férfi

  Egy gazdálkodásra fenntartott telepen meghalt egy amerikai férfi, miközben szexuális kapcsolatot létesített egy lóval.

 • Teknõcöt fogó pecás

  Hal helyet jókora teknõc akadt egy pecász horgára Nagy-Britanniában, és az illetõ annyira megijedt tõle, hogy botját eldobva, elrohant.

  A 37 éves férfi többszörösen is megdöbbent: elõször, hogy nem halat fogott, másodszor, mert azt hitte, krokodilt, amely elég ritka brit vizekben. Pár méternyi futás után azonban visszapillantott és felismerte, hogy csak egy teknõsbékától futamodott meg.

 • Paris Hiltontól elvették a macskáját

  Hilton Pradát visel - A szõke két hétre az állatorvosnál felejtette kiskedvencét, ezért az alapítvány, akiktõl eredetileg örökbefogadta, úgy döntött, nem is kaphatja vissza. A Prada néve keresztelt cicát Hilton a Kris Kelly Alapítványtól fogadta be múlt májusban, és bár már akkor vállalta, hogy elvégezteti az állat ivartalaníttatását, eddig nem kerített rá sort.

 • Malacok GPS-szel

  Ezentúl GPS-t viselnek majd a spanyol fekete lábú disznók, hogy bizonyítani lehessen, valóban a "pata negra" sonka szabályai szerint, távolról etették õket.

 • Turistákra támadt egy cápa a Vörös-tengeren

  Életveszélyes sérülésekkel ápolnak egy kairói kórházban négy orosz turistát, akiket megcsonkított egy óceáni fehérfoltú cápa a Vörös-tengeren.

 • Tehén esett a bíróra

  Baleset érte a bukaresti mezõgazdasági kiállítás egyik zsûritagját: szinte agyonnyomta egy egyensúlyát vesztett tehén.

 • Megható történet az egymást ölelő kutyusokról

  Megható történet az egymást ölelő kutyusokrólKala és Keira, a két sorsára hagyott kutya a legjobb barátok. A két kóbor állat egy sintértelepe került, ahol napokon belül elaltatták volna őket, ha nem találnak nekik örökbefogadó gazdát. Az Angels Among Us Pet Rescue nevű állatmentő szervezet egyik önkéntese lefényképezte a rettegő kutyákat és a róluk készült fotót közzétették a szervezet Facebook oldalán és arra kérték az embereket, hogy segítsenek megmenteni őket és találjanak együtt szerető gazdit a számukra. A megható fotót, melyen Kala magához öleli barátját, rövid időn belül több ezren osztották meg.

 • Hosszúszárnyú bálna a Balti-tengeren

  Berlin - Egy 12 méteres hosszúszárnyú bálnát láttak és fényképeztek le a balti-tengeri Rügen szigete elõtt - jelentette a Die Welt címû német lap. Az ugró állat fényképe alapján a stralsundi Német Tengermúzeum igazgatója, Harald Benke egyértelmûen azonosítani tudta az állatot.

  Benke szerint a bálna megjelenése szenzáció. Utoljára harminc éve láttak élõ hosszúszárnyú bálnát a Balti-tengerben, szintén Rügen térségében. 1978-ban azt az állatot augusztus 13. és november 8. között többször észlelték és fényképezték. Azelõtt utoljára 1851-ben fordult elõ a faj a Balti-tenger német részén.

 • Népszerû rapper lett a meglõtt lúd

  Híres rapper lett egy hétszer meglõtt vadlúd az Egyesült Államokban: 50 Centnek nevezték el az amerikai rapsztár nyomán, és azért, mert a férfit is már többször meglõtték.

 • Macskatolvaj honatyáné

  Macskalopás miatt került bíróság elé egy brit parlamenti képviselõ felesége. A vád szerint az asszony betört férje szeretõjének lakásába és onnan egy macskakölyköt lopott el. Zsákmánya értéke 20 font - 6 ezer forint.

 • Kutyája mentette meg az idős férfi életét

  A 76 éves Herbert Schultz saját farmján nekihajtott egy fának. Autója felborult, és bár ki tudott mászni az utasoldalon, a mozgástól megbillent a jármű, és maga alá szorította az idős férfit. Mindez Sydney-től mintegy száz kilométerre északnyugatra történt, a 615 lakosú Rylstone település mellett elterülő, hegyvidéki farmok egyikén - magyarul olyan környéken, ahol hetekig a kutya sem jár.

 • Nem rúgják ki a gyilkos delfint

  Tovább dolgoznak Tilikummal, az öt tonnás kardszárnyú delfinnel - jelentette be szerdán a SeaWorld. Az állat szerdán, a floridai elõadás közben, a nézõk szeme láttára víz alá húzta egyik idomárját, aki megfulladt. A 40 éves Dawn Brancheau az elõzetes hírek szerint beesett a medencébe az orkák közé, de késõbb kiderült, hogy az állat a medence szélén kapta el a szájával az óvatlan idomárt, majd a mélybe rántotta.

 • Elütött kisállat

  Elütött kisállatEgy cica. Egy elütött cica az út szélén. Sok házi kedvenc sohasem tér haza, mert a kóborlás közben elpusztul. Ki a felelős? Közvetlenül a gazdi, hiszen a jó gazda gondosságától távoli, hogy hagyjuk kóborolni. Az autósé, mert talán elkerülhető lehetett volna a gázolás. Az Orpheus Állatvédő Egyesület naponta kap hívásokat sérült, elhullott állatok kapcsán. Kutyák esetén van, hogy a chipolvasó jelez, de ritkán. Ilyen esetekben értesítve lesz a tartó. Cicáknál rendszerint nincs chip, ott a gazdi csak annyit észlel, hogy "a cicánk elment és nem jött haza".

 • Éhes tigris ölte meg gondozóját Sanghajban

  Egy bengáli tigris elharapta gondozója nyakát Sanghajban szombaton reggel - jelentette a helyi sajtó szemtanúkra és a sanghaji állatkert illetékeseire hivatkozva. A beszámolók az eset leírására két változatot említenek.

 • Brit kitüntetés a hõs kutyának

  Egy kilenc éves fekete labrador Britannia legújabb háborús hõse, aki megkapta a legmagasabb kitüntetést, amit egy katonai állatnak adnak.

  Treónak ítélték a Dickin Medalt – ez a Victoria Cross állati megfelelõje – amiért sok brit, Helmandben (Afganisztán) szolgáló katona életét mentette meg.

  Dave Heyhoe õrmester Treo gondozója, aki elmondta:

 • 400 kutyát találtak az illegális kutyaszaporító telepen

  Összesen 400 kutyát találtak azon az illegálisan mûködõ kutyaszaporító telepen, amelyet szerdán számoltak fel a helyi állatvédõk és a rendõrök.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása