2024.04.19. - Emma

Kutyákkal nevelik a megbecsülésre a kecskeméti rabokat

A szirmabesenyõi börtön után a kecskemétiben is kutyaterápiával nevelik az elítélteket. A cél, hogy a kutyák képzése közben az elítéltek megtanulják, hogyan becsüljék meg a másikat, hogyan érvényesítsék akaratukat erõszakmentesen. A kutyaterápia eddigi eredményeirõl szerdán reggel számoltak be a büntetésvégrehajtási intézetben.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az országban a szirmabesenyõi fiatalkorúak börtönében indult már korábban cellakutya-program, az ottani kedvezõ tapasztalatok után indítottak Kecskeméten is hasonlót. Az elítéltek a kiképzõ utasításainak megfelelõen tanítják az állatokat, miközben õk maguk is toleranciát, türelmet és együttmûködést tanulnak.

A programban résztvevõk már több türelemmel viseltetnek társaik iránt, és az egyik célunk pont az empátiás készség fejlesztése volt - mondta Sinkó Éva, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fiatalkorúak intézetének vezetõ nevelõje.

A kutyák kiképzése húsz hétig tart, majd vizsga vár rájuk. Ezután mehetnek új gazdájukhoz. A börtönprogram azonban - új kutyákkal és újabb elítéltekkel - tovább folytatódik.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra