rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Lelkes Miklós: Kakast keresgélõk

 • Share on Tumblr

  Kiskolumbáci Pista falun élt, Kopaszerdõkarácson, de félig a városban dolgozott. Miért félig? Nos hát regényeit, meséit, verseit Kopaszerdõkarácson írta, de a városba vitte be kinyomtatás végett, és ott szerkesztette a Lacamacapacai Újságot, ami igen kedvelt volt, akik nem olvasták, azok is használták: ezt-azt csomagoltak bele.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Kiskolumbáci Pistának csak tíz hold földje volt, azt is bérbe adta, meg egy háza, abban lakott, továbbá egy igen kackiás, széptollú kakasa. Bosszúsága csak a kakassal volt, mert az gyakran megszökött, elfutott, más kakasokkal kakaskodott, mások tyúkocskáinak udvarolgatott. Ez a Pista csinos legény volt, a leányok igencsak megfordultak utána falun is, városon is, pedig az ilyen kíváncsi forgolódás nem illõ dolog, de õ nem kakaskodott senkivel.

  Egyszer a kakas az erdõszélen csipegetett fel ezt-azt. Arra járt egy csavargó, becenevén Rókarántó Miska, gondolta: a sült kakas jobb, mint a tollas. Az ebéd szempontjából igaza is volt. Meg akarta fogni a kakast, de az futott, futott. Miska utána. Az erdõben egyszerre csak eltûnt a kakas. Miska bámult egy darabig, elég butácskán, de azután, nagyon okosan, elment málnát keresni.

  A kakas beleesett egy erdei kútba, amelynek alján víz nem volt, de sok korhadó falevél igen. Kiugrani, felszállni belõle nem tudott, mert ahhoz túl mély volt a kút. Kapirgálni tudott benne, azt meg is tette. Másnap hajnalban ki is kukorékolt a kútból.

  Ez a "Kukurikú!" odacsalt egy puskás embert, aki rövidlátó volt. Ha nem volt rajta a szemüveg, akkor nem is látott messze. Most rajta volt, de a szemüveg nem tehetett viselõje vadászati ismereteinek hiányosságairól, melyek miatt
  ez az ember így kiáltott le a kútba:
  - Mit csinálsz lent, te kukurikús hangú fácán?!

  A kakas nem világosította fel az urat, aki egyébként Gimbesgömbös Gedeon volt, a lacamacapacai bank igazgatója. Ez a Gedeon nem tudta eldönteni: lelõjje a kukurikús hangú fácánt, vagy inkább szabadítsa ki a kútból? Ez okból puskáját a kút peremére tette, vadászati kézikönyvét pedig elõvette. Nem tudni, hogy Gedeon pontosan min csúszott meg, de tény: belesett a kútba. Melléje esett a szemüvege is, ami nagy szerencse volt a kakas számára, mert így kiderült: õ nem fácán. A puska viszont fent maradt. Egyébként Gedeon nem ütötte meg magát, mert a kútban vastag avarréteg volt, és a nagyot ugró kakasra sem esett rá, ami a kakas további szerencséjét jelentette.

  Gedeon kiáltozott, amihez idõnként a kakas is hozzásegített szép hangjával. Mindketten berekedtek, nem elég, hogy a kútban ott rekedtek. Arra vetõdött Csalósmacskaföldi Pál, alkalmi tolvaj, de az kissé részeg volt, nem nézett le a kútba. A puskát viszont megtalálta, elvitte, de nem azért, hogy becsületes megtalálóként leadja a rendõrségen. Úgy vélte: nem jó az a túlzott becsületesség!

  Kopaszerdõkarácson Kiskolumbáci Pista sokáig kereste a kakasát. Végül nem jutott más az eszébe: kihirdette a kocsmában, hogy három csókot ad annak a leánynak, aki megtalálja az õ kakasát, és visszahozza neki.

  A kopaszerdõkarácsoni leányok erre mind kijelentették: fütyülnek Pista csókjaira. Ugyanakkor titokban mind nekifogtak a kakas keresésének. A legények közül egyedül Csalósmacskaföldi Pál követte õket, aki tizenkét kakast is talált különbözõ baromfiólakban, de még ráadásul jónéhány tyúkot is kinevezett kakassá. Ám ezek közül egyet sem vitt Pistához, mert nem tartott igényt Pista csókjaira. Ez okos dolog volt részérõl, az viszont már nem, hogy a kocsmában - bepálinkázottan - a talált puskáról is fecsegett.

  Élt Kopaszerdõkarácsondon két nagyon szép és kedves leány. Mindketten tanítónõk voltak, de csak Erdõnagypalánki Éva tanított az iskolában, Illatoskamillásréti Lilla nem, mivel utóbbi leány nem szorult rá, hogy iskolásnebulókkal veszõdjön: apjának százhúsz hold földje volt, ami nem kevés, ha a fele gyümölcsfákkal telistele. A két leány barátnõ volt. Mindkettõnek tetszett Kiskolumbáci Pista, de Évának nagyon-nagyon, Lillának meg csak tetszett. Ám együtt keresték a kakast, titokban, miközben nagyokat nevettek: a csókokon majd kiegyeznek egymással és Pistával, ha megtalálják a szépfarktollas madarat.

  No és az erdõben valóban megtalálták! Ám mekkora volt a meglepetésük, amikor meglátták a kútban, a kakas mellett, a városi legényt, Gimbesgömbös Gedeont, a bankigazgatót! Gedeonnak mindkét leány elsõ látásra megtetszett, de második látásra Lilla méginkább. Kérte õket: segítsék ki a kútból, a kakassal együtt, akivel a kútban összebarátkozott.

  - Nem úgy van az a van! - kiáltott le Gedeonnak Lilla. Kiskolumbáci Pista három csókot ígért a kakas megtalálójának. Annak fele az enyém! Te hány csókot ígérsz?!

  Gedeon ismerte Pistát, gyakran olvasott tõle ezt-azt a Lacamacapacai Újságból is. Évát és Lillát is ismerte. Neki is vágott az esze, mert nem minden bankigazgató igazgat csupán az odakészített iratokra neve ráfirkantásával. Így szólt:
  - A kakast tulajdonképpen én találtam meg, a kútban, így nekem járna Pista három csókja, de nekem nem kell! Én átengem közületek annak, aki kéri. Ám az én megtalálásomért nem fukarkodnék a csókkal, ha olyan gyönyörû leánynak adhatnám, mint te, Lilla! Emlékszel, hogy a múltkori bálon is milyen nagyra kerekült szemekkel bámultalak?

  A két leány nevetett, majd Lilla megjegyezte:
  - Ha továbbra is csak bámulni vagy hajlandó, akkor maradj a kútban!

  Gedeon megijedt, bár a leányoknak eszük ágában sem volt õt cserben hagyni, kútban hagyni. Törtek egy igen hosszú ágat, lenyújtották a kútba. Gedeon az oldaltáskájába tette a kakast. A két leány, igaz, nem könnyen, de együttes erõvel mégiscsak kihúzta Gedeont a kútból, kakasostól.

  A történet a továbbiakban jól alakult, mert senkinek sem esett kútba az, amit kívánt. Éva csak Pistától kapott csókokat, késõbb meg eljegyzési gyûrût, és ezzel igen elégedett volt. Lillát Gedeon halmozta el csókokkal, meg adott neki a szerelem jelét jelentõ ujjravalót. Mindkét lakodalomról nagy terjedelemben, képekkel számolt be a Lacamacapacai Újság. Utóbbi képeken még az újságba csomagolt ponty is csodálkozott, csak úgy tátogott, a halpiacon!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kegyetlen és veszélyes az állatterápia?

  A fogyatékos gyerekek kezelésének egyre elfogadottabb módja az állatterápia, például az együtt úszás a delfinekkel. Szakértõk szerint azonban ezt a módszert be kellene tiltani, mert egyrészt kegyetlenség az állatokkal szemben, ráadásul veszélyes is a gyerekekre nézve, és a hasznosságát sem bizonyítja semmi.

 • Dáriusz

  Dáriusz egy kis bichon bolognese kan volt. Igazán szerette azt a nagy házat, ahol élt. A legkisebb volt az alomban.

 • Cicusok, akik nagyon hasonlítanak valakire

  Cicusok, akik nagyon hasonlítanak valakireA macskák nyávognak, dorombolnak, elégedetten dörgölőznek, és finom falatokért kuncsorognak. De mi van akkor, ha ezek az állatok megdöbbentően hasonlítanak egy személyre, tárgyra vagy karakterre? Mert ilyen is van. Olyat már láttunk, hogy egy kutyus elkezd hasonlítani a gazdira vagy éppen fordítva. De ebben az esetben nem erről van szó. Ha ránézünk ezekre a képekre, bizony rögtön feltűnik, hogy ezek a cicusok mire, vagy éppen kire hasonlítanak a legjobban. Nektek melyik a kedvencetek?

 • A tenger közepéről kellett kimenteni a rémült kiskutyust

  A tenger közepéről kellett kimenteni a rémült kiskutyustEgy nápolyi vitorlásklub hat tagja éppen Nápoly közelében vitorlázott, mikor egyikük különös, ugatásszerű hangokra lett figyelmes. Egyszer csak mindannyian megpillantottak egy halálra rémülten kapálózó labradort, aki épp feléjük úszott. A vitorlások azonnal mentőakcióba kezdtek, próbáltak manőverezni a vitorlással, így a kutyus ügyesen megközelíthette a hajót és akit így ki tudtak emelni a vízből. Később kiderült, hogy a Nápoly melletti Ischia szigetére utazott komppal egy család az újdonsült labrador kutyusukkal, amikor a kölyökkutya a tengerbe esett.

 • Menekülök...

  Az ember megölte az egész családomat,
  Testvéreimet, szüleimet, rokonaimat...
  S most csak rémülten rohanok,
  Hogy mit fogok tenni, nem tudom.

 • Kölykeivel együtt a kislányt is megszoptatta a család kutyusa

  Vistea-ban, a Brassó közelében fekvõ településen egy kutya "fogadta örökbe" az egyik roma család hároméves kislányát. A gyerek kedvenc játszótársa volt a nagyszõrû eb, akivel órákat töltött el a kertben felügyelet nélkül.

 • Rendõrök mentették ki a kutyát az állatkínzók karmaiból

  Rendõrök mentették meg annak a kutyának az életét, amelyet kis híján halálra kínzott két fiatal Törökszentmiklóson, az illetõk ellen eljárás indult.

 • Peking 2008: két vakvezetõ kutyát ajánlott fel egy kínai város a paralimpiai csapat részére

  Peking - Két vakvezetõ kutyát ajánlott fel egy kínai város a nemzeti paralimpiai csapat részére.

  Kínában mindössze hat személy életét könnyíti meg a vakvezetõ kutya - közölte az Új Kína hírügynökség, hivatkozva Vang Csing-jüre (Wang Jingyu), aki 2004-ben alapította meg Talienben (Dalian) az ország elsõ kutyaképzõ iskoláját.

 • Medve elleni gázpánik - gázriadó

  Medveriasztógáz-riadó alaszkai repülõtéren

  Juneau - Medveriasztó gáz elszabadulása miatt volt riadó egy repülõtéren Alaszkában, méghozzá akkora, hogy ki kellett üríteni az egész fõépületet.

  A Juneau-i Nemzetközi Repülõtér szellõzõrendszerébe került be véletlenül medveriasztó spray-bõl.

 • Miért félnek az egerek a macskák szagától?!

  A macskák, patkányok és más ragadozók olyan kémiai jeleket 'termelnek', amelyek megfélemlítik az egereket. Amerikai tudósok felfedezték, hogy specifikus fehérjék találhatóak a macska nyálában és a patkány vizeletében, amikre az egerek félelemmel reagálnak. Ezeket a fehérjéket, az úgynevezett mupszokat az egerek egy speciális érzékszervükkel észlelik.

 • Yorkshire Terrier

  Leírása: Mokány, arányos felépítésû ebecske. Feje kicsi, szögletes. Szeme sötétbarna, füle hegyes, felálló.

  Törzse feszes, háta egyenes, ágyéka izmos, fara vízszintes. Végtagjai egyenesek. Farkát felére csonkolják. Szõrzete hosszú, selymes, egyenes szálú.

  Bundája a tarkójától a farka tövéig sötét acélkék, mellkasa két oldalán, az arcorri részén és a fülén sötét cserbarna.

 • 245/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet a települési önkormányzat jegyzõjének az állatok védelmével, valamint az állatok nyilvántartásával kapcsolatos egyes feladat- és hatásköreirõl

  Az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Átv.) 49. §-a (3) bekezdésének b) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következõket rendeli el:

 • Cseh lepkefogókat fogtak Indiában

  Prága/Újdelhi - Akár 7 év börtönre is ítélhetnek Indiában két cseh rovarszakértõt tiltott rovargyûjtés miatt.

 • Kutyája mentette meg a 72 éves férfit a támadójától

  Kórházba szállították azt a tolvajt, akit tetten ért egy tiszaföldvári ház tulajdonosa, ezért a férfi rátámadt, de őt meg a házőrző kutyák marcangolták össze. A férfit a mentők kórházba szállították.

 • Kutyaszaporítók termelik a kóbor állatokat!

  Kutyaszaporítók termelik a kóbor állatokat!Kik azok a kutyaszaporítók? Akik egyszerűen egy bármilyen fajtájú kutya nőstényét pároztatják egy bármilyen fajtájú hímmel, majd a megszületett kicsiket értékesíteni próbálják. A kutyaszaporító nem figyel az egészségre, legtöbbször az számít neki, hogy minél több kutyát adhasson el, hogy nagyobb haszna legyen. Az Orpheus Állatvédő Egyesület véleménye az, hogy \"Annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik\", így ha lehet a felesleges állatszaporításoknak megálljt kell végre parancsolni, hogy holnap már kevesebb állat szülessek és váljon utcára kidobva kóborrá...

 • Vlagyimir Putyin nevet keres kutyájának

  Segítséget vár új kutyájának elnevezéséhez Vlagyimir Putyin orosz kormányfõ. Bárki, aki ötlettel tud szolgálni a politikus bolgár pásztorkutyájának elnevezéséhez, Putyin internetes oldalán tehet javaslatot - jelentette az orosz sajtó.

 • Tüntetnek az állatvédők - elegük van a kutyagyilkolásból

  Tüntetnek az állatvédők - elegük van a kutyagyilkolásbólRomániában is nagyon sok a kóbor kutya. A gazdátlan ebek tömeges elpusztítása ellen tüntettek pénteken állatvédők Bukarestben. A résztvevők petícióban követelték a kormánytól, hogy módosítsa a kóbor kutyák elaltatását engedélyező törvényt. A gazdátlan háziállatok világnapja alkalmából rendezett felvonuláson mintegy félszáz demonstráló követelte a román kormány épülete előtt, hogy a hatóságok \"vessenek véget az öldöklésnek\" és változtassák meg \"a visszaéléseket és kegyetlenséget\" szülő hatályos jogszabályt.

 • Hős cica mentette meg a kisfiút egy megvadult kutyától - videó!

  Hős cica mentette meg a kisfiút egy megvadult kutyától - videó!Még hogy a macska csak önmagára figyel... A „magasról teszek mindenre” hozzáállással megáldott macskák most bizonyítottak. Kaliforniában egy szabadon kószáló kutya megtámadott egy bicikliző kisfiút. A gyerek nem provokálta, hanem látszott, hogy az eb egyenesen nekimegy, és a lábánál fogva ráncigálni kezdi. Elképesztő szerencséje volt, mert egy bátor macska közbelépett. Azt nem tudni, hogy az állat a saját házi kedvencük e, de az biztos, hogy jókor volt jó helyen. A cica nekiugrott a kutyának és biztonságos távolságra kergette. A felvételen megjelenik egy nő is, aki ahelyett, hogy felvenné a gyereket inkább elszalad.

 • Gazdival együtt feküdhet be a cica a kórházba

  Egy brit kórház azt tervezi, hogy az emberek mellett a jövõben kutyáknak és macskáknak is nyújt kezeléseket. A komoly pénzhiánnyal küszködõ ipswichi kórház vezetése extra bevétel reményében akarja beindítani az új szolgáltatást.

 • Számûzik a macskákat a Kennedy repülõtérrõl

  New York John F. Kennedyrõl elnevezett nemzetközi repülõtere hozzálátott a kóbor macskák és kölykeik begyûjtéséhez annak a tervnek részeként, hogy az állatbarátok tiltakozásai ellenére teljesen megszabaduljanak tõlük. Hivatásos állatkereskedõk a héten elkezdték befogni a repülõtér teherfuvarozási részlegének közelében elszaporodott macskákat. Az elfogott állatokat átadják a város által fenntartott állatgondozási és -ellenõrzési szervezetnek, amely tavaly csaknem 12 ezer nem kívánt macskát altatott el.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása