2024.03.29. - Auguszta

Hajléktalanok háziállatainak nyílt ingyenes orvosi rendelõ Bécsben

Ingyenes orvosi ellátást kapnak a hajléktalanok háziállatai egy bécsi állatorvosi rendelõben.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az egyelõre kísérleti jellegû programot a NeunerHaus hajléktalanszálló és a bécsi állatorvosi kamara indította. A rendelõt a szálló egyik helyiségében nyitották meg. Itt hetente háromszor önkéntes orvosok várják kezelésre vagy akár csak vizsgálatra a kedvenceket.

Akárcsak a betegápolásban, a hajléktalangondozásban is fontos az ember-állat kapcsolat. Sok hajléktalan ember számára kutyája az egyetlen társ, a szükséges oltásokat vagy kezelést azonban pénz hiányában sokszor nem tudják biztosítani az állatoknak - mutattak rá a kezdeményezõk.

Sok hajléktalanszálláson éppen ezért nem engedik meg a lakóknak, hogy háziállatot tartsanak. "Reméljük, hogy a kezdeményezésünk eredményeként ez megváltozik" - mondta Markus Rieder, a NeunerHaus igazgatója a Die Presse címû osztrák lapnak. A Rieder vezetése alatt mûködõ, 1500 férõhelyes szálláson jelenleg sem tilos házi kedvenceket tartani. A NeunerHaus ezért eddig is mûködtetett állatorvosi rendelõt a lakók számára, az új ellátást az osztrák fõvárosban mûködõ többi mintegy félszáz tartós szálláslehetõséget nyújtó intézmény látogatóinak szánják. A szolgáltatást az veheti igénybe, aki igazolást hoz valamelyik szállástól.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra