2024.04.19. - Emma

Már százezren támogatják a vadászat betiltását Olaszországban

Már százezernél is többen írták alá a vadászat betiltásáról szóló petíciót Olaszországban, többek közt az állatszeretetérõl ismert Michela Brambilla turizmusért felelõs miniszter.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatok megóvását szorgalmazó kezdeményezés mögött a miniszter mellett a szintén jól ismert onkológus, Umberto Veronesi áll. A kiáltványban Lev Tolsztoj szavait idézve szállnak síkra a vadászat ellen.

A jelenleg érvényben lévõ jogszabály szerint a vadászok akár száz méterre is megközelítheti az otthonokat, üzemeket és irodákat. "Hihetetlen, hogy beléphetnek a birtokodra, és szabadon lövöldözhetnek" - hangoztatta Brambilla, megjegyezve, ez akár azt is jelentheti, hogy a kisgyerek sincsenek biztonságban.

Velencében szombaton nagy számban gyûltek össze állatvédõk, hogy a vadászat betiltását követeljék. A szervezõk szerint az olaszok 80 százaléka támogatja véleményüket.

Rámutattak a vadászat biztonsági veszélyeire is: 2009 szeptember 2. és 2010 január 31. közötti idényben 23 vadász halt meg, 53 szenvedett sebesülést vadászbalesetben. A vadászat miatt egy "civil" is életét vesztette, 18 pedig megsebesült.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra