2024.04.19. - Emma

Az állatvédõ tragikus halála

Afrika egyik legagresszívabb állata, egy sérült bivaly megölte a neves zimbabwei állatvédõt, Steve Kokot, aki egész életét az állatok védelmének és orvvadászcsapdákból való megmentésüknek szentelte.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Miközben orvvadászok dróthurokjából próbált kiszabadulni, a bivaly megsérült, a drót félig levágta az egyik lábát. Kok vadõröknek segített a sérült állat felkutatásában.

A keresésben és nyomolvasásban jártas férfi csütörtökön talált rá az állatra Zimbabwe északi részén, Kariba tóparti üdülõhely közelében. A bivaly megtámadta õt, mielõtt segítséget tudott volna hívni. Holttestére csak pénteken bukkantak rá. A vadõrök Kok közelében találtak rá a sebesült bivalyra, és lelõtték azt.

Kok régóta volt önkéntes állatvédõ, több természetvédõ csoport munkáját is segítette, és aktívan harcolt az orvvadászat ellen. Gyakran járta hajnalonként a terepet, így fedezett fel különbözõ csapdákat, vagy hívott állatorvost csapdába esett, sérült állatokhoz. Több száz állat életét mentette meg ily módon.

"Halála nagy csapást jelent az itteni élõvilágnak. Nagyon fog hiányozni állatoknak és embereknek egyaránt" - hangoztatta Johnny Rodrigues, a zimbabwei természetvédõ munkacsoport vezetõje.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra