2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Jó stresszoldó: a kutyasimogatás

Jó stresszoldó: a kutyasimogatás
Nem kell meginni egy pohár bort, és nem is kell megnézni a kedvenc szappanoperát a nap végén ahhoz, hogy valaki megnyugodjon. Kutatók arra mutattak rá: a legjobb stresszoldó, ha a munka után a kutyájukkal töltik az idõt az emberek. Ez a tevékenység ugyanis nagyon ellazít és kikapcsol.

A kutya lelkesedése ugyanis "fertõzõ", a négylábú öröme gyorsan átragad a gazdira. A kutyatartó emberek lazábbak, inkább optimisták kevesebbet aggódnak a mindennapok gondjai miatt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A felmérés megállapította: a kutyatulajdonosok nem pazarolják el az idejüket, hanem minõségi módon töltik el azt. Sokat sétálnak és gyalogolnak, és nem néznek annyit tévét, mint a nem kutyások. A kutya ismerkedni is jó, az egyik kutyatartó arról számolt be, hogy sétálás közben találkozott egy nõvel, akit késõbb feleségül vett. Ma is boldogan élnek.

Az Egyesült Királyságban hétmillió a kutyatulajdonosok száma. A közülük megkérdezett ezer kutyás 55 százaléka úgy érezte, megnyugtatja a kutyájával eltöltött idõ, 44 százalékuk pedig azt mondta: amióta kutyája van, derûsebb színben látja a világot. További 44 százalék kevésbé aggódik az élet mindennapi problémái miatt, úgy mint a munkahelyi biztonság és a pénzügyi gondok.

Dr. David Lewis pszichológus szerint egy kemény, stresszes nap után, amikor az embert felidegesíti a fõnöke és otthon a gyerekei is, a kutyával eltöltött tíz perc üdítõ hatással van az emberekre. A kutatásból kiderült: a kutya hatékony stressz-csökkentõ, növeli az elégedettség-érzetet és pihentet. Minden negyedik ember azt mondta: a legjobb barátja a kutyája. A nõk hatvan százaléka bevallotta: legféltettebb titkait csakis a kutyájának mondja el.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra