2024.03.29. - Auguszta

Kiköltöztették Zorrót

Több mint egy évig élt egy fokvárosi szennyvíztelepen a Zorro nevû fiatal dél-afrikai víziló, de most "kilakoltatták".
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatot apja, Brutus üldözte el a Fokváros melletti Rondevlei vadvédelmi területrõl 2009 februárjában. A rezervátum körüli kerítés egy részét tolvajok lebontották, és az 1200 kilogrammos Zorro elõtt megnyílt az út a szabadulásra. A fiatal víziló némi bolyongás után a szennyvíztelep dús füve és bõséges vizei mellett döntött.

A környezetvédõk villanykerítéssel zártak le mintegy 22 hektárt a szennyvíztelepen, hogy a négyéves Zorrót a víz közelében tartsák és elfogásához építettek egy nagy karámot, ahol most sikerült csapdába ejteni - mondta kedden Dalton Gibbs, a város természetvédelmi osztályának illetékese.

"A karámban találtuk, odavittünk egy szállítóládát, beleraktuk, és pár óra múlva megérkezett új lakóhelyére". A víziló egy magántulajdonban lévõ természetvédelmi területen talált új otthonra Worcesterben.

"A természet törvénye, hogy a domináns hím elüldözi a fiatalabb hímeket a csordából. Ez meglehetõsen szokványos" - magyarázta Gibbs az állat szökését eredeti lakhelyérõl.

A vízilovak hírhedtek agresszivitásukról, erejükrõl, és gyorsabban tudnak futni az embernél. Dél-Afrikában már számos halálos balesetet okoztak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra