2024.04.26. - Ervin

Rekordszámú tengeri tehén pusztult el Florida partjainál

Korábban egy egész év alatt nem pusztult el annyi tengeri tehén (Trichechus Manatus) Florida partjainál, mint az idei év elsõ három hónapjában - jelentette be az állam hal- és vadvédelmi bizottsága.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A szakemberek idén 431 vízi emlõs tetemét számolták össze.

A floridai szervezet elõzetes jelentése szerint a karibi manátuszként is ismert állatok legtöbbjének pusztulását az úgynevezett hidegstressz-szindróma okozta, amelyet a kemény hideg téli idõjárás váltott ki. A 431 esettel Florida már most túlszárnyalta a tavalyi év rekordját, amikor összesen 429 vízi emlõs pusztult el a part menti vizekben.

A karibi manátusz - amely közeli rokonságban áll az amazóniai és afrikai manátuszokkal, valamint az ausztráliai dugonggal - kifejlett állapotában nagyjából három méter hosszú és 450 kilogrammot nyom. Esetlen teste és ráncos, szakállas pofája miatt az állatbarátok egyik kedvence.

Nincsen természetes ellenségük, ám gyakran okozzák vesztüket a mesterséges csatornák hajóemelõi, maguk a hajók, továbbá könnyen megsérülnek a halászhálóktól és halcsapdáktól. Ezen kívül nem tudják hosszútávon elviselni a 20 Celsius-fok alatti vízhõmérsékletet és a part menti vizek vörösalgásodására is érzékenyek.

A szakemberek szerint ugyanakkor idén is tovább növekedett a Florida partjainál élõ populáció száma, és túlszárnyalva a tavaly összeszámolt 3807 egyedet, idén már most mintegy 5067 példány él az államhoz közeli vizekben.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra