2024.04.24. - György

11 szibériai tigris halt éhen

Tizenegy ritka szibériai tigris halt meg alultápláltság miatt egy kínai állatkertben. A pénzügyi gondokkal küszködõ állatkert gondozói csirkecsontokkal etették a nagymacskákat. A kínai kormány adatai szerint mindössze húsz szibériai tigris él vadon az országban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"Az állatok alultápláltság miatt haltak meg" - közölte a Kína északkeleti részén található Senjang város vadvédelmi szolgálatának egyik tisztségviselõje. Az állatok olyan kevés élelmet kaptak, hogy novemberben két tigris rátámadt az egyik gondozóra, minden bizonnyal éhségükben - közölte a tisztségviselõ. A gondozó túlélte a támadást, de a tigriseket megölték, amikor a férfit kimentették.

Az eset után a helyi munkavédelem arra utasította az állatkertet, hogy a tigriseket tartsák ketrecekben. Ez tovább rontotta egészségi állapotukat, és hozzájárult ahhoz, hogy elpusztultak - közölte a vadvédelem.

A kínai állami média jelentése szerint több mint kétszáz állatkert van Kínában, de csak néhány nagyvárosi intézmény kap állami támogatást. A magánkézben lévõ állatkertek közül sokan pénzügyi gondokkal küzdenek, és nem tudják etetni az állatokat.

A kínai kormány az elõzõ hónapban azt közölte, hogy majdnem hatezer tigris van fogságban az országban, és legfeljebb hatvan vadon élõ tigrisük van, köztük nagyjából húsz szibériai tigris.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra