2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Nem rúgják ki a gyilkos delfint

Tovább dolgoznak Tilikummal, az öt tonnás kardszárnyú delfinnel - jelentette be szerdán a SeaWorld. Az állat szerdán, a floridai elõadás közben, a nézõk szeme láttára víz alá húzta egyik idomárját, aki megfulladt. A 40 éves Dawn Brancheau az elõzetes hírek szerint beesett a medencébe az orkák közé, de késõbb kiderült, hogy az állat a medence szélén kapta el a szájával az óvatlan idomárt, majd a mélybe rántotta.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A "Tilikum", magyarul Barát névre keresztelt kardszárnyú delfin egyébként a híradások szerint 1991 óta kétszer is rátámadt már emberekre, és mindkét áldozat meghalt. A SeaWorld azt nem közölte, hogy Tilikum részt vesz-e elõadásokon a továbbiakban. A SeaWorld szórakoztatópark honlapján azt lehetett olvasni csütörtökön, hogy sokan érdeklõdtek az állat további sorsáról. A bejelentés szerint "tovább dolgoznak vele, de megváltoztatják a munkamódszereket."

Tilikummal, illetve az idomár tragédiával kapcsolatban heves vita bontakozott ki. Sokan, fõleg állatvédõk az eset kapcsán ismét szóba hozták azt, hogy be kellene tiltani az ilyen mulatságokat egy ekkora állattal. Számos állatvédõ azt közölte, hogy mindenféle állatos szórakoztató parkot be kellene zárni, beleértve defináriumokat és a cirkuszokat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra