2024.04.18. - Andrea, Ilma

Megölheti a kíváncsiság az elvadult ausztráliai macskákat

Ausztrál kutatók az országban kóborló macskák millióinak kíváncsiságát tennék próbára, ami azonban az elvadult állatok életébe kerülhet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A dél-ausztrál Kenguru-szigeten hamarosan újfajta csapdákat tesztelnek, amelyek hang- és fényhatásokkal vonzanák magukhoz a macskákat, majd megmérgeznék azokat - adta hírül kedden honlapján (http://www.invasiveanimals.com) az Invazív Állatok Kooperációs Kutatási Központja (IACRC).

"Ez egy alagút, amely... hangot és fényeket bocsát ki, melyek magukhoz vonzzák a macskákat" - közölte Steven Lapidge professzor az ABC televíziós társaság riportjában. Lapidge elmondása szerint amikor az állatok besétálnak az alagútba és egy érzékelõt meghatározott állapotba állítanak, akkor az "beméri" alakjukat. Ha macskát detektál, akkor ráspriccel a hasára egy mérgezõ anyagot, amely örökre elaltatja a kíváncsi kóborlót.

A központ becslése szerint Ausztráliában több mint 18 millió elvadult macska él, amelyek megszökött házimacskák leszármazottjai, és amelyek megölik az õshonos, vadon élõ állatokat. Ausztrália hatalmas mérete miatt veszélyeztetett, amikor új faj települ be. Az ország jelentõs környezeti és gazdasági károkat szenved el a vaddisznóktól, nyulaktól, rókáktól és kutyáktól.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra