2024.04.19. - Emma

Az elefántok titkos nyelvét tanulmányozzák

Amerikai kutatók az elefántok úgynevezett titkos nyelvét tanulmányozzák.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A trombitáláson kívül ugyanis a hatalmas állatok morgásfélét is használnak, amely azonban csak részben hallható az emberi fül számára. A San Diegó-i állatkert kutatói a park nyolc elefánttehenére olyan mikrofonokat rögzítettek, amelyek érzékenyek a morgások mély, az ember számára nem észlelhetõ frekvenciáira. Ezen kívül GPS jeladókkal is ellátták õket, hogy nyomon kövessék, milyen hangokat adnak ki egyes tevékenységek során.

A Matt Anderson által vezetett kutatók elsõsorban a matriarchális csoporton belüli hierarchiára és kommunikációra kíváncsiak - számolt be róla a BBC News (www.news.bbc.co.uk).

Annyit már sikerült megtudniuk, hogy a vemhes tehenek alacsony frekvencián jelentik be társaiknak: közeleg az ellés idõpontja. A több mint kétéves vemhesség utolsó 12 napjában a morgás alacsony frekvenciatartományában változás következik be. A kutatók úgy vélik, ez figyelmezteti a csapatot arra, hogy jobban figyeljenek a ragadozókra, elvégre még a 150 kilós elefántbébire is veszélyes lehet egy falka hiéna.

Anderson és csapata tovább elemzi az adatokat, hogy többet is meg lehessen tudni a vastagbõrûek rejtett nyelvérõl.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra