rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Csíkhelyi Lenke - Úrfi, Bikfic, Batyu meg a hazudós gazda

 • Share on Tumblr

  Buksi kutyánk már elmúlt két éves, egyre gyakrabban került szóba, hogy férjhez kellene adni. A falubeli udvarlók színben, méretben, szokásaikban olyannyira elütöttek szépséges, de nem könnyû természetû Buksicskánktól, hogy már-már arra gondoltunk, egy kutyamenhelyen kellene körülnézni. A közelben azonban nem tudtunk ilyet, így a dolog csak halasztódott.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Mígnem egyszer a budai Skála-piacon összehozott a sors a hazudós gazdával. Rendkívül koszos, trágyaszagú ember volt, mellette a földön ugyancsak trágyaszagú szatyor, a kezében egy öklömnyi kiskutya, a kutya hátán egy pici macskakölyök. Árulta õket, fröccsrevalóért.

  Említettem már, hogy mindig a kutya kezdi. Ez a csöppség is rám nézett. Koromfekete volt, selymes szõrû, elõrebicsakló füllel, tatáros ferde szemmel. A formája Bogáncsé, a pillantása Fülesé. Kérdem a gazdát: - Fiú-e, vagy lány ez a kiskutya? - Fiú biz ez! - mondja õ. - Mennyi idõs? - Tíz hetes múlt, el van választva, eszik mindent. - A szüleirõl tud valamit? - Hogyne tudnék: az egyik puli, a másik pumi. Több kérdésem nem volt, már vittem is Úrfit. Igaz, hogy võlegénynek kissé serdületlen, de majd megnõ. Szatyorban utazott le a faluba, a vonaton jól viselkedett, csak akkor kezdett vad sivalkodásba, amikor beléptünk a kapun, és megérezte Buksi szagát. Buksi maga volt a döbbenet, hogy vége az egykei gyöngyéletnek.

  Csak bámulta tanácstalanul a jövevényt.

  Állatorvost hívtunk, hogy rendbeszedje a kiskutyát. Megtörtént az oltás, megkaptuk a féregtelenítõ tablettát, aztán az orvos kezdte kitöltögetni a papírokat. - Hány hetes? -Tíz múlt, mondtuk. - Ez ugyan egy nappal sem több négy hetesnél! Fajtája? - Puli-pumi keverék. - Ez? Inkább sima szõrû retrievernek nézném. - Neve? - Úrfi. Az állatorvos ránk meredt, majd úgy elkezdett hahotázni, hogy kiesett a toll a kezébõl. - Maguk azt várják, hogy ebbõl úrfi lesz? Na, azt várhatják! Ugyanis szuka.

  Ekkor lett Úrfiból Bikfic. Elvégre egy lány is lehet Bikfic. Annak is éreztem, mihelyt megláttam. Az Úrfit csak édesapám boldogult kutyája iránti kegyeletbõl találtam ki.

  Buksival hamar összeszoktak, bár a vérmérsékletük merõben eltérõ. Buksi lomha, nehézkes, és ahogy mondani szoktuk, nem az eszéért szeretjük. Bikfic mindenre vadászik, ami él és mozog, kiváltképp a macskáinkra persze, és vad vágtában rohangál a hosszú kert egyik végétõl a másikig. Lustika és Viháncka, ahogy a fiam nevezi õket.

  Bikfic, amilyen aktív, ha ébren van, éppolyan ájultan tud aludni, ha elfáradt. Elõbb azonban felveszi azt a sajátságos pozitúrát, amelyet egyetlen más kutyánál sem láttunk. Négy lábát kinyújtva egy csokorba szedi, valósággal összebogozza magát, mint egy batyut, fél kézzel fel lehetne emelni. Így aztán nem is sokáig maradt Bikfic. Batyu lett belõle.

  Batyu a "nyári kutyánk". Selymes szõre nem sok meleget tart, ezért télen kétszer is meggondolja, hogy kimenjen-e a lakásból. Bezzeg nyáron! Állandóan rajta kell tartanunk a szemünket, mert hol egy vakonddal, hol egy macskakölyökkel a szájában kerül elõ a kertbõl, de fogott már tyúkot és pelét is. Szerencsére nagyon óvatos a harapása, nem tesz kárt a zsákmányban, csak rohangál vele föl-alá. Két állat fog ki rajta: a sündisznónk meg a tarka békánk. A süni szúr, de Batyu sosem adja fel. A tarka békát el-elkapja, de el is ereszti rögtön, ilyenkor habzik a szája, de ebbõl sem tanul. Lehet, hogy õt sem az eszéért szeretjük.

  Így éldegélünk csendesen két szép kutyakisasszonyunkkal. Aki nem hiszi, járjon utána!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Miért nem Down-kórosak a halak?

  Würzburg - Az ember esetében a kromoszómaszerelvény kis változása súlyos egészégi problémákhoz vezet. Ha például a huszonegyes kromoszóma hibás - például törött, sérült vagy a kettõ helyett három van a kromoszómakészletben -, az Down-szindrómához vezet.

  A halak, a békák és a hüllõk esetében azonban gyakori eset, hogy számos kromoszóma a kétszeres helyett háromszoros, vagy akár ötszörös kiszerelésben mutatkozik - és az állatoknak látszólag semmi bajuk nem származik ebbõl.

 • Fára mászni tanítja kicsinyét a mosómedve

  Fára mászni tanítja kicsinyét a mosómedveFantasztikus pillanatokat sikerült lefilmeznie egy fotósnak. A férfi washingtoni Port Townsend-be utazott, hogy meglátogassa az édesapját, aki mesélt neki a házuk melletti fánál gyakran feltűnő mosómedve családról. A fotósnak sikerült is megörökítenie őket, ráadásul pont akkor amikor a mosómedvemama a fára mászás rejtelmeire tanította a kicsinyét. A türelmes mosómedve többször is megmutatta csemetéjének, lépésről lépésre, hogy mit is kell csinálni. A kicsi aztán néhány ügyetlen próbálkozás után végül sikeresen megoldotta az először igen nehéznek tűnő feladatot

 • Újabb halott madarak potyogtak az égbõl

  A többezres arkansasi madárpusztulás után Louisianában és Svédországban is hasonló tömeges madárhullásról számoltak be a napokban.

 • Amikor a rák világít a hûtõben...

  Világító rákokat talált a hûtõjében több amerikai, ami igencsak meghökkentette õket.

 • Dísztárcsarabló és -adó medve

  London - Dísztárcsát szedett le egy medve Nagy-Britanniában egy szafariparkban egy autóról, majd pedig felkínálta egy "rászorulóbbnak": egy másik autósnak, akinek nem sokkal korábban lelopták az összes tárcsát kocsija kerekeirõl.

 • Sziklaszakadék fogságából szabadult ki egy kutya Németországban

  Kétségbeesett ugatása mentette meg egy elveszett kutya életét a németországi Harz-hegységben.

 • Több embert is megharapott egy kutya a budai hegyekben

  Egy asszonyt és egy férfit is megsebesített az a kutya, amely elõzõleg több emberre is rátámadott a budai hegyekben az elmúlt évek folyamán.

 • Fül és farok csonkítás

  Fül és farok csonkításLátjátok a Roti farkát? Nem csonkították esztétikai célból! Farokkal született ő is mint sok más olyan fajtatársa, akiknek szintén manapság már csak esztétikai okok miatt csonkítják fülét-farkát. Mi nem támogatjuk a fülvágást, farokcsonkítást! Tilos törvényileg a kutyák fülének csonkítása 2012. augusztus 1-jétől, és farokkurtításra is csak az állat hétnapos koráig van lehetőség. Az állatok nyúlványainak, csonkolása idejét múlt, alapvetően buta dolog, hiszen a hobbicélú állatok nem töltenek be semmilyen olyan funkciót, amely igényelne fül vagy farok csonkítást.

 • 35 nap egy konténerben étlen-szomjan

  Víz és élelem nélkül élte túl a 35 napos utazást egy konténerbe zárt macska. Nyugat-Karolinában alaposan meglepõdtek, amikor a bukósisakok között rátaláltak a legyengült és halálra rémült állatra.

 • Tigriskölyköket szoptató anyakoca

  Kijev - Három tigriskölyköt szoptat saját malacai mellett egy anyakoca Ukrajnában - jelentette egy ukrán tévéállomás.

  A filmriport szerint a kistigrisek a múlt héten születtek Dnyipropetrovszk állatkertjében, de anyjuk nem volt hajlandó táplálni õket.

 • Kutyák és macskák (Cats and Dogs)

  Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 2001
  87 perc

  Fõszereplõk: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock
  Rendezte: Lawrence Guterman

  Warner Brothers
  InterCom

  Mozipremier: 2001. október 25.

  Ha a hétköznapok sötét valósága már nagyon lehangol, tudjuk ajánlani ezt a nagyon extrém vonulatú állatszereplõs vígjátékot.

  Semmi állatnyüstölés, csupán computergrafika!

 • Fajmegõrzési terv a hiúzért

  A hiúzok megóvását szorgalmazza Magyarországon is a WWF nemzetközi környezetvédelmi szervezet, a környezetvédelmi tárca pedig már készíti a hiúzok fajmegõrzési tervét.

 • A nepáli Vöröskereszt fizetést ad egy kutyának

  Havi fizetést szavazott meg egy kutyának a nepáli Vöröskereszt.

 • 2010 júliustól kötelezõ az ebek mikrocsipes megjelölése!

  2010 július 1-tõl jogszabály teszi kötelezõvé Magyarországon a kutyák mikrocsipes megjelölését a kedvtelésbõl tartott állatokról szóló, februárban elfogadott kormányrendelet értelmében.

 • Harmadára fogyott hízó

  Peking - A harmadára fogyott le egy hízó Kínában, mivel a disznó a május 12-i földrengés miatt 36 napon át jószerivel csak faszenet evett és esõvizet ivott.

  A szecsuáni katasztrófa elõtt még másfél mázsát nyomott a sertés, de most - hogy rábukkantak a romok közt - alig lehet ráismerni, "csontváza" régi önmagának.

 • Orvosi ellenõrzés tavasszal

  A tavasz közeledtével, amikor házi kedvenceink egyre több idõt töltenek a szabadban, érdemes õket állatorvoshoz vinni egy teljes kivizsgálásra - mondta az InfoRádiónak az Állatorvosi Kamara elnöke.

 • Béla 520 kilós

  240 centiméter hosszú, 110 centi magas és 520 kilogrammot nyom Béla, az óriás disznó. A kenderesi rekorder még csak két éves, gazdája szerint növésben van.

 • Karcsút tojt egy tyúk

  Kuglibábu-alakú tojást tojt egy tyúk Kínában, meglehetõsen aprócskát. A rendhagyó tojás magassága nagyjából azonos a normál méretûekével, ám "derékbõsége" legfeljebb tizede, kisujjnyira keskenyedik el. A karcsú tojás a két végén kiszélesedik.

 • Ember és kutya

  Könnyeden hull a földre le most a hó,
  S letelepszik rá, mint puha, hideg takaró.
  Könnyeden lépdel rajta egy kutya is,
  És az ég lábnyomára új havat hint.

 • Ilyen is van: Széttépte a gazdáját egy rottweiler

  Ilyen is van: Széttépte a gazdáját egy rottweilerMit ronthatott el az állat gazdája, amitől támadóvá vált a kutyája? Letépte a karját és csontig lemarcangolta a húst gazdája válláról egy őrző-védő kutya Ukrajnában. Áldozata a helyszínen elvérzett. Az egyik Bila-Cerkva járási falu traktortelepén dolgozó biztonsági őr csaknem cafatokra tépett hulláját egy járókelő találta meg. Az áldozat talpig véres rottweiler kutyája még akkor is arrafelé ólálkodott, amikor a közelben lakók telefonon értesítették a rendőrséget. A helyszíni halottszemle során megállapították, hogy az őr halálát egyértelműen a kutyatámadás miatti vérveszteség okozta.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása