2024.04.24. - György

Ragadozómadár-számlálás Dél-Hevesben

Összesen 102 ragadozó madarat figyeltek meg a Bükki Nemzeti Park (BNP) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai Dél-Hevesben, az úgynevezett sasszámlálás alkalmával - adja hírül honlapján a BNP.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az eredmények a tavalyi évhez képest alacsonyabb számokat mutatnak, ami feltehetõen a kevesebb rendelkezésre álló tápláléknak köszönhetõ. Azonban Dél-Heves még így is hazánk egyik legjelentõsebb sastelelõhelye - közli a portál.

A beszámoló szerint ezúttal 17. alkalommal rendezték meg a régióban telelõ sasok számlálását. A hideg idõ ellenére a számláláson 40 madarász vett részt, akik jórészt gyalogosan járták be a rájuk bízott területrészeket, és az ott mozgó ragadozó madarak mozgását megfigyelve térképen és adatlapon rögzítették a látottakat.

Ennek eredményeként Heves megye déli részén 14 parlagi sast és 29 rétisast sikerült megfigyelnie a számlálóknak. A sasokon kívül 8 gatyás ölyvet, 18 kékes rétihéját, 3 barna rétihéját, egy közönséges héját, 6 karvalyt, 2 kerecsent, 4 kis sólymot és 17 vörös vércsét is számba vettek - olvasható a weboldalon.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra