2024.03.19. - József, Bánk

700 kilómétert tett meg az ellopott kutya!

Hétszáz kilométert tett meg gyalog egy németjuhász Olaszországban, akit a gazdájától még nyáron lopott el valaki a nyaralásuk közben a dél-olaszországi Salernoban.

A tolvajtól gyorsan meglépett, és egy salernoi család fogadta be, de náluk sem talált nyugalmat, tõlük is folyton megszökött, mígnem végleg eltûnt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Két hónappal késõbb a több száz kilométerre lévõ Pizaból kaptak a salernoiaik telefont, hogy valaki megtalálta a teljesen legyengült kutyát. Az övében lévõ adatok Hétszáz kilométert gyalogolt Rocky, a hûséges kutyalapján bukkantak rá második gazdájára. Amikor azonban a toscanai állatorvos alaposan megvizsgálta, megtalálta az eredeti gazdától származó tetoválást is a testén.

Innen már minden simán ment. Felhívták az ugyancsak toscanai, eredeti gazdáját, akitõl nyáron ellopták, a Carrara nevû kisvárosban. Õ azonnal útrakelt kedvenc kutyájáért, amely számítások szerint legalább 700 kilométert tett meg Olaszországon keresztül dél felé.

Már nem volt messze, hogy hazaérjen, amikor rábukkantak. Rocky óriási örömet okozott a gazdájának és a gyereknek, akik már lemondtak arról, hogy valaha is viszontlátják kedvenc pajtásukat. Rockyval is madarat lehetett fogadni, hogy újra otthon lehetett az övéi között.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra