rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Ijedõs Bátorság

 • Share on Tumblr

  Volt egyszer egy szamár, amelyik olyasmire vágyott, amire elõtte szamár még soha. Misivel, az udvari bohóccal kérvényt iratott, hogy a felséges király kegyeskedjen kinevezni õt, lógófülû, hûségesen szürke szolgáját, - lóvá!

  · INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Csodálkozott, nevetett a király és megkérdezte a szamarat:
  - No és milyen ló szeretnél lenni, szürkécském? Sokféle ló van. Egyik az ekét húzza, másik a szekeret, harmadik a hintót…
  - Természetesen lovagi ló, felséges király! - vágta rá, kissé szerénytelenül, a szamár.
  Jókedvében volt a király, egykettõre elkészítette az íródeák a cifradíszes oklevelet, mely szerint a Fenséges Uralkodó kegyeskedik kinevezni Közönségesenszürke Szamár Urat nemes Szamárföldy Füllógatóferdinánd néven lovagi lóvá.
  Nagy úr a király szava. Ettõl fogva a szamár az udvari lóistállóban lakott, ugyanannyi zab járt ki neki, mint az elõkelõ lovagok lovainak és szõrét is ugyanúgy kefélték fényesre. Mindezek ellenére sem volt elégedett, mert egyetlen lovag sem választotta lovául. Megint iratott egy kérvényt Misivel: a király kegyeskedjék kijelölni számára egy lovagot.
  - No engem jól lóvátettél, kérvényírogató Misikém! - nevetett rá a király kedvelt udvari- bolondjára. Lovat adattál velem a szamár alá vagy mi a csuda is… No de megbánod! Te leszel a lovagja!
  Zászlós-kürtös ceremónia közepette a király lovaggá ütötte Misit, akinek új neve Csengõ- sapkay Vigyoribukfenc Szamarinkó lett. A hoppmester ugyan magában úgy vélte: udvariatlanság a többi lovaggal szemben lovaggá ütni egy udvari bolondot, de nem mert szólni semmit, mert tudta, hogy a király máshová is tud ütni, továbbá ismerte a közmondást is: “Egyszer hopp, máskor kopp!”. Mindenki a hopp!-ot akarja, senki a kopp!-ot.
  Történt pedig egy sötétfelhõs napon, hogy az országot megtámadta a sokfejû sárkány. A kevésbé félõs lovagok hét fejet számoltak meg, a nagyon beijedõsek tizenkettõt.A sárkányfej-számolás már csak így megy: az ijedezés mindig többet számol meg belõle, mint amennyi a sárkányon ténylegesen van.
  Felkerekedett a lovagság a sárkány ellen. Menni kellett Misinek is, hiszen már õ is lovag volt, a szamárnak is, hiszen most már Misi lovag lova volt. Leghátul mentek, persze, mert, ha futni kell, onnan gyorsabb az el!
  Megijedt a lovagság a tûzokádó sárkánytól csudamód.Lovaik úgyszintén. Egyikük sem akart lángolt kolbász lenni, úgy nekieredtek visszafelé, hogy percek alatt elhagyták a hátul kullogó lószamaras lovagot: Misit.
  Ám a lovagok ijedtsége semmi sem volt ahhoz a páni félelemhez képest, ami Misit és lóvá kinevezett szamarát elfogta. A szamár négy lába földbe gyökeredzett a rémülettõl. Misi sem mert megmoccanni, ami, a nehéz páncélban, különben sem lett volna könnyû.
  Ám ekkor az történt, amire senki sem számított. Az egyik lovag meglátta: Misi nem menekül velük. Félreértette a dolgot, felkiáltott:
  - Vitézek, forduljatok meg! Elõre! Ha Misi, a bohóclovag, nem fél a sárkánytól, akkor az nem lehet igazi sárkány!
  Elszégyellték magukat a lovagok, megfordultak és most kivont karddal ismét a sárkány felé vágtattak.
  No erre a sárkány mindhárom fejében forogni kezdett ugyanaz a gondolat: nem pazarolhatja fejét, ha csak három van belõle! Gyorsan levegõbe emelkedett és elrepült. Vissza sem tért többé.
  Misi lovagot a király bátorságáért grófi rangra emelte, kastélyt és földeket adományozott neki. A szamár pedig szobrot kapott, az alábbi felirattal:
  “Nemes Szamárföldy Füllógatóferdinánd lovagi ló, a sárkányos csata négylábú hõse.”
  A király még ennél is többet tett. Az összes iskoláskönyvbõl töröltette a “Ha nincs ló, szamár is jó.” közmondást, viszont beléjük iratta az általa kigondoltat: “Lónak kinevezett szamár a sárkány elõtt is megáll”. Ha jól meggondoljuk, utóbbi félig-meddig igaz is volt, különösen, ha nem kutatjuk: a bátorságtól vagy inkább a félelemtõl?

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 10 év után visszarepülõ Bumeráng

  London - 10 év után repült vissza egy brit férfi Bumerángja, mármint Bumeráng nevû postagalambja.

  Az immár 13 esztendõs galamb éppen tíz éve lett elõször világhírû, amikor gazdája elajándékozta a madarat Spanyolországba, Bumeráng viszont azonnal visszatért a csaknem 2 ezer kilométeres távolból. Gazdája továbbra sem volt hû hû galambjához: ezúttal egy másik galambtenyésztõnek adta, de már belföldi földinek. Bumeráng onnan is hazarepült.

 • Állatkínzás Miskolcon-szörnyû körülmények között tartottak egy õrkutyát?

  Brutális körülmények között tartottak egy õrkutyát Miskolcon egy telephelyen. Az esetrõl egy férfi hívta fel a Miskolci Állatsegítõ Alapítvány munkatársait kedden este, mert szerinte a kutyát már ellepték a csontkukacok. Szemtanúk szerint a telephelyre érkezõ állatvédõket a biztonsági õrök lökdösni kezdték és nem engedték be õket az elzárt területre. Az õrök azt mondták, hogy jó helyre viszik az állatot, majd a kutyát egy autó csomagtartójába tették.

 • Picipaci Pista és a beszélõ macska

  Hát, nem mondom, kicsit fura neve volt Pistának: Picipaci. Igaz, még furcsább volt nagybácsija, Picipaci Zebulon, aki az erdõben élt és varázslással foglalkozott. Utóbbi minden bûvös pálcás úrnál igen jövedelmezõ tudomány, de Picipaci Zebulonnál nem volt az, mert sok mindenkin segített, sok mindennel törõdött, csak a saját hasznával nem. Nem is örökölt utána unokaöccse, Picipaci Pista mást, mint egy kastélyocskát. Nem volt abban csak hét szoba, meg egy fekete-fehér foltos macska, Kicsitgézengúz Gedeon. Ám ez a cica nem akármilyen kandúrféle volt, mivel az emberi nyelvet is beszélte. Így fogadta a kastélyba beköltözõ Pistát:

 • Kutyáknak ad koncertet a sydneyi operaház

  Kutyáknak szóló, húszperces koncertet adnak a sydneyi operaház lépcsõin. A zenét Laurie Anderson performansz-mûvésznõ komponálta. Férjével, Lou Reed rockzenészek a sydneyi Vivid Live mûvészeti fesztivál kurátorai. A kutyazene múzsája a New York-i házaspár Lollabelle nevû, rat terrier fajtájú ebe volt.

 • Gazdikat vizsgál az állatorvos

  Egy chilei állatorvos az állatok gazdáit vizsgálja meg, mielõtt hozzáfogna kedvencük gyógyításához. Dr Henrique Heyne egy részletes kérdõív kitöltésével kezdi a rendelést, amelyben az állattartóknak életvitelükrõl és szokásaikról adnak választ.

 • A toklász az állatsétáltatók rémálma is lehet

  A toklász az állatsétáltatók rémálma is lehetA nyári szabadtéri élmények elrontója, jellegzetes veszélyforrása a toklász. A séták alkalmával a fűből alattomosan a szőrzetbe kerülő toklászok igen nagy gondot jelenthetnek. Az ugri - bugri kutyák fülébe, orrába, tappancsába is belefúródhat. Néhány fontos tudnivalót érdemes kiemelni ezzel kapcsolatban minden állattartó számára. A toklász az egérárpa (Hordeum murinum) nevű gyomnövény megszáradt, széteső kalászának egy darabkája. A fű kaszálása után a kiszáradt növény termése megszárad, lehullik és potenciális veszélyt jelent kedvenceinkre.

 • 'Tenyészcsõdör' lesz az emberevõ krokodilból

  Canberra - "Tenyészcsõdör" lesz az a krokodil, amely feltehetõen megevett egy turistát Ausztráliában szeptember végén.

  A 4,5 méter hosszú emberevõ krokodilt nem azért szaporítják, mert annyira megszerették, vagy hogy minél több embert egyenek utódai, hanem mert nem végezhetnek vele, ugyanis védett, mivel négy méternél nagyobb. Ugyanakkor a vadonba sem engedik vissza, nehogy ismét végezzen valakivel. Állatkertben sem lenne szép mutogatni, elvégre elég kegyeletsértõ az áldozatra nézve. Ezért aztán nem maradt más, mint hogy kap egy háremet.

 • Nemzetközi együttmûködés a szibériai daru megmentésére

  Távolabb kerül a kihalás veszélyétõl a fenséges szibériai daru egy nemzetközi összefogásnak köszönhetõen, mely egyebek közt Kína, Oroszország és Irán közt jött létre - mondta el szerdán az ENSZ illetékese.

 • Megvadult denevérek tizedelik a dél-amerikai lakosságot

  Szokatlan veszély fenyegeti Brazília és Peru lakosságát: az ott élõket a környékbeli vámpír denevérek marják halálra.

 • Az ausztrál dingó lehet a világ legrégebbi kutyafajtája

  Ausztrália ikonszerû dingója lehet a világ legrégebbi kutyafajtája egy most közzétett DNS-tanulmány szerint.

 • Tényleg sírnak a krokodilok

  Két ausztrál kutató egy vizsgálat során megfigyelte, hogy a krokodilkönnyek tényleg léteznek, igaz azoknak valószínûleg nincs közük a bûntudathoz. Amikor valaki szomorúságot tettet "krokodilkönnyeket hullajt". Ezen szólás egy régi mítoszból ered, mely szerint az állatok táplálkozás közben sírnak.

 • Macskahúst evett és árusított egy ukrán házaspár

  Ungvár - Kóbor- és házimacskák éveken át folytatott tömeges leöléséért, valamint húsuk eladásáért ítélt négyhónapi szabadságvesztésre egy házaspárt a bíróság a közép-ukrajnai Poltavában.

 • Fél évre vagy pénzbüntetésre ítéltek egy állatkínzót

  Pénzbüntetésre vagy fél év fogházbüntetésre ítélt a zempléni bíróság egy emõdi állatkínzót – jelenti a HavariaPress. A középkorú, emõdi férfi rettenetes körülmények között tartotta háziállatait: két kutyáját alig félméteres láncra kötötte, azokat éheztette, minek következtében az állatok kimúltak.

 • Galambfészkelés miatt meghosszabbított karácsonyfázás

  Meghatározatlan idõre meghosszabbították egy település köztéri karácsonyfájának "mellékállását" Skóciában, mert ráfészkelt egy galamb.

 • Harminchat métert zuhant a kutyus: csodával határos módon túlélte

  Harminchat métert zuhant a kutyus: csodával határos módon túlélteBonzo, akit gazdija nyolc évvel korábban fogadott örökbe egy menhelyről, idős korából fakadóan már nehezen mozog és idegrendszeri problémákkal küzd, így a gazdája azt gondolta, hogy anyja lakásában nyugodtan kiengedheti felügyelet nélkül az erkélyre, hiszen úgyis csak pihenni fog. A kutyust felfedező ösztönei azonban a balkon szélére vitték, ahol átcsúszhatott a rácsokon, majd harminchat métert zuhant. A füves területre érkezett állatot azonnal orvoshoz vitték, a vizsgálatok és röntgenképek pedig kiderítették, hogy korántsem volt akkora a baj, mint azt elsőre hitték.

 • Õzzel ütközött egy kisrepülõ

  Õzzel ütközött egy kisrepülõ az Egyesült Államokban. A gép leszállása végén "karambolozott" az állattal, amely a kifutópályán õgyelgett.

 • Állatvédõ szervezetekre hagyott 9 millió eurót

  A világ legveszélyeztetettebb macskaféléje, az ibériai hiúz húzhat hasznot egy milliomos spanyol nõ halálából, az elhunyt ugyanis állatvédõ szervezetekre hagyott 9 millió eurót (2,4 milliárd forint) vagyonából - számoltak be andalúziai tartományi hatóságok.

 • Virágzik az orángután-kereskedelem

  Az indonéz hatóságoknak az eddiginél jóval többet kellene tenniük annak megakadályozására, hogy a veszélyeztetett orángutánokat és gibbonokat minden tiltó jogszabály ellenére még kölyökkorukban teljesen nyíltan, piacokon árulják szerte az országban - sürgette egy újabb helyzetjelentés.

 • Négyszázöt éves korában hunyt el a világ legidõsebb állata

  Négyszázöt évig élt egy kagyló az Izland körüli vizekben, ezzel hivatalosan ez a példány számít a Földön valaha legtovább élõ állatnak. A tudósok remélik, hogy a puhatestû szöveteinek vizsgálata segíthet az öregedés folyamatainak jobb megértésében.

 • Kutyájával indít tévémûsort Ozzy felesége

  Sharon Osbourne kedvencével, a Minnie névre hallgató pomerániaijával látható április 18-tól az ITV csatornán.

· INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása