rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Ijedõs Bátorság

 • Share on Tumblr

  Volt egyszer egy szamár, amelyik olyasmire vágyott, amire elõtte szamár még soha. Misivel, az udvari bohóccal kérvényt iratott, hogy a felséges király kegyeskedjen kinevezni õt, lógófülû, hûségesen szürke szolgáját, - lóvá!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Csodálkozott, nevetett a király és megkérdezte a szamarat:
  - No és milyen ló szeretnél lenni, szürkécském? Sokféle ló van. Egyik az ekét húzza, másik a szekeret, harmadik a hintót…
  - Természetesen lovagi ló, felséges király! - vágta rá, kissé szerénytelenül, a szamár.
  Jókedvében volt a király, egykettõre elkészítette az íródeák a cifradíszes oklevelet, mely szerint a Fenséges Uralkodó kegyeskedik kinevezni Közönségesenszürke Szamár Urat nemes Szamárföldy Füllógatóferdinánd néven lovagi lóvá.
  Nagy úr a király szava. Ettõl fogva a szamár az udvari lóistállóban lakott, ugyanannyi zab járt ki neki, mint az elõkelõ lovagok lovainak és szõrét is ugyanúgy kefélték fényesre. Mindezek ellenére sem volt elégedett, mert egyetlen lovag sem választotta lovául. Megint iratott egy kérvényt Misivel: a király kegyeskedjék kijelölni számára egy lovagot.
  - No engem jól lóvátettél, kérvényírogató Misikém! - nevetett rá a király kedvelt udvari- bolondjára. Lovat adattál velem a szamár alá vagy mi a csuda is… No de megbánod! Te leszel a lovagja!
  Zászlós-kürtös ceremónia közepette a király lovaggá ütötte Misit, akinek új neve Csengõ- sapkay Vigyoribukfenc Szamarinkó lett. A hoppmester ugyan magában úgy vélte: udvariatlanság a többi lovaggal szemben lovaggá ütni egy udvari bolondot, de nem mert szólni semmit, mert tudta, hogy a király máshová is tud ütni, továbbá ismerte a közmondást is: “Egyszer hopp, máskor kopp!”. Mindenki a hopp!-ot akarja, senki a kopp!-ot.
  Történt pedig egy sötétfelhõs napon, hogy az országot megtámadta a sokfejû sárkány. A kevésbé félõs lovagok hét fejet számoltak meg, a nagyon beijedõsek tizenkettõt.A sárkányfej-számolás már csak így megy: az ijedezés mindig többet számol meg belõle, mint amennyi a sárkányon ténylegesen van.
  Felkerekedett a lovagság a sárkány ellen. Menni kellett Misinek is, hiszen már õ is lovag volt, a szamárnak is, hiszen most már Misi lovag lova volt. Leghátul mentek, persze, mert, ha futni kell, onnan gyorsabb az el!
  Megijedt a lovagság a tûzokádó sárkánytól csudamód.Lovaik úgyszintén. Egyikük sem akart lángolt kolbász lenni, úgy nekieredtek visszafelé, hogy percek alatt elhagyták a hátul kullogó lószamaras lovagot: Misit.
  Ám a lovagok ijedtsége semmi sem volt ahhoz a páni félelemhez képest, ami Misit és lóvá kinevezett szamarát elfogta. A szamár négy lába földbe gyökeredzett a rémülettõl. Misi sem mert megmoccanni, ami, a nehéz páncélban, különben sem lett volna könnyû.
  Ám ekkor az történt, amire senki sem számított. Az egyik lovag meglátta: Misi nem menekül velük. Félreértette a dolgot, felkiáltott:
  - Vitézek, forduljatok meg! Elõre! Ha Misi, a bohóclovag, nem fél a sárkánytól, akkor az nem lehet igazi sárkány!
  Elszégyellték magukat a lovagok, megfordultak és most kivont karddal ismét a sárkány felé vágtattak.
  No erre a sárkány mindhárom fejében forogni kezdett ugyanaz a gondolat: nem pazarolhatja fejét, ha csak három van belõle! Gyorsan levegõbe emelkedett és elrepült. Vissza sem tért többé.
  Misi lovagot a király bátorságáért grófi rangra emelte, kastélyt és földeket adományozott neki. A szamár pedig szobrot kapott, az alábbi felirattal:
  “Nemes Szamárföldy Füllógatóferdinánd lovagi ló, a sárkányos csata négylábú hõse.”
  A király még ennél is többet tett. Az összes iskoláskönyvbõl töröltette a “Ha nincs ló, szamár is jó.” közmondást, viszont beléjük iratta az általa kigondoltat: “Lónak kinevezett szamár a sárkány elõtt is megáll”. Ha jól meggondoljuk, utóbbi félig-meddig igaz is volt, különösen, ha nem kutatjuk: a bátorságtól vagy inkább a félelemtõl?

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Hüm - Hüm

  Volt egyszer egy medve.
  Felmászott a hegyre,
  s fejét törte egyre:
  minek ment a hegyre?

 • Döbbenetes titok: pacal van a csokiban

  A brit csokoládégyárak jelentõs etikai dilemma elé állították a vegetáriánusokat. Kiderült ugyanis, hogy termékeikben állati eredetû alapanyagok is vannak.

 • Tapsifülesfüles: tûzjelzõ nyúl

  Melbourne - Nyúl mentette meg a tûzhaláltól gazdáit - és magát - Ausztráliában.

  Az "ölebnek", vagy inkább ölnyúlnak tartott jószág kaparászni kezdte a hálószoba ajtaját, amivel kíváncsivá tette és kicsalogatta a ház urát. A férfi hamarosan megérezte a füstöt, amely egy távolabbi, már égõ szobából jött.

 • Szaglásával menti a méheket a labrador kutyus

  Szaglásával menti a méheket a labrador kutyusA képen látható, Bazz névre hallgató fekete labradort méhész gazdája képezte ki arra, hogy pusztán szaglás alapján felismerjen olyan méheket fenyegető komoly betegségeket, melyeket máskülönben csak magas nagyítású mikroszkópok segítségével lehet kimutatni. Bazz orrának köszönhetően szerencsére a mikroszkópos elemzésekre nincs szükség, a kutyát azonban védőöltözékkel szükséges óvni a méhek csípéseitől. Ehhez gazdája, Josh Kennett megvarrta azt a különleges kutyaöltözetet, melyben az állat egy nagy űrhajósra hasonlít leginkább.

 • Szörfölõ egerek

  Egereket tanított meg szörfözni, avagy hullámlovagolni egy ausztrál férfi. A rágcsálók a saját testükkel arányos méretû deszkán élvezik, vagy legalábbis tûrik, hogy a víz vigye õket a part felé.

 • Pusztító sáskajárás várható az Egyesült Államokban

  Az Egyesült Államok több vidéke idén valószínûleg kellemetlen és költséges nyár elébe néz: egyre több jel utal ugyanis arra, hogy a sáskák olyan tömegben jelenhetnek meg, mint amilyenre harminc éve nem volt példa.

 • Romantikus édeskettesben tölti az újévi ünnepet a tajvani pandapár

  A látogatóktól elkülönítve, kettesben tölti a kínai újévi ünnepet két panda a tajvani állatkertben - gondozóik remélik, végre utódot nemzenek.

 • 1000 érdekesség az állatokról

  MA is élõ állatokról és rég kihalt dinoszauruszokról olvashatnak a gyerekek ebben a könyvben.

  Korunk élõvilágának bemutatása mellett idõutazásra is csábítjuk az olvasókat, rengeteg hasznos és izgalmas tényt tárunk fel a kötetben.

  Ezer érdekesség vonul fel a lapokon, mely segítségével mindenki elmerülhet az állatok világában! A kötet az 500 kérdés és válasz az állatokról címû kötet tematikáját követve épül fel, ezt követi 500 tény a dinoszauruszokról.

 • Elefánt taposott halálra egy turistát Indiában

  Amsterdam – Feldühödött elefánt taposott halálra Indiában egy holland férfit, nyolc másik turista épp, hogy csak megmenekült – jelentette az ANP holland hírügynökség kedden.

 • Határsértõ krokodil

  Meglehetõsen érdekes vendég törte meg egy malajziai határállomás egyhangúságát. Több alkalommal is megfigyelték, hogy egy négyméteres krokodil ólálkodik a határ közelében.

 • Megvadult bika támadta meg az aréna közönségét

  Megvadult bika rontott egy spanyolországi aréna nézõközönségének, legalább negyven embernek okozva könnyebb sérüléseket.

 • Saját kutyái támadtak rá egy amerikai nõre

  Los Angelesben saját kutyái támadtak rá Linda Henry-re, aki ennek következtében elvesztette egyik szemét, fülét és mindkét karját. A vérengzést követõen a kiérkezõ rendõrök lelõtték a pitbullokat.

 • 27 éves a világ legidõsebb macskája

  A világ legidõsebb macskája az angliai Ravensdenben él, Waddynak hívják és nemrég múlt 27 éves. Ez emberi mértékkel mérve 125 esztendõt jelent!

 • Szájon át lélegeztették a kutyát

  Az emberekre alkalmazott újraélesztési technikával mentette meg egy kutya életét egy kiképzõ Washingtonban.

 • Veszélyben a tasmán ördög

  El kellett altatni egy évek óta megfigyelt tasmán ördögöt, mert elhatalmasodott rajta az egész fajt kihalással fenyegetõ titokzatos bõrbetegség. A fejlemény azért jelent nagyon rossz hírt, mert az állatot immunisnak hitték.

 • Bilend - bolond történetecskék

  Írta: Lelkes Miklós

  NYEST

  Hosszú verset írt a nyest
  arról, hogy leszállt az est.

  Ám e verset, este még,
  alaposan megnyesték.

  Maradt, hogy: Leszállt az est,
  s vadászni ment el a nyest.

  No és maradt, ami fõ:
  írta mindezt NYEST BENÕ!

 • Szentjánosbogár és ami benne van - fény derül a titokra

  A szentjánosbogarak ragadozó életmódot folytatnak, csigákkal és apró rovarokkal táplálkoznak, amelyeket az avarban és magas fûben vadásznak le. Felülrõl alig lehet észrevenni õket, egész testüket páncélszerû kitin borítja, amely alá fejüket is eldugta az evolúció. Sokféle szentjánosbogár faj létezik, és mindegyiknek világít a potrohán az utolsó pár szelvény, mégpedig nemtõl függetlenül. Persze, hogy szex áll a háttérben! A fiúk éjszaka felrepülnek a magasba és kivilágítják legnemesebb testrészüket, így hívják fel magukra a szentjánosbogár lányok figyelmét.

 • Tevetétovázás osztrák úton

  Bécs - Tevecsorda okozott hatalmas dugót Ausztriában egy forgalmas autóúton.

  Az állatok egy cirkuszból lógtak meg és keveredtek a Döbriach melletti útra, ahol az autósoknak órákat kellett araszolniuk miattuk.

 • Legyél az Orpheus Állatvédõ egyesület támogató tagja, legyél állatvédelmi önkéntes!

  I. Legyél egyesületi tag!
  II. Legyél állatvédelmi önkéntes!

 • Eddig csak gondozót evett a Panda

  Eddig gondozóból evett a legtöbbet egy óriáspanda Kínában, amióta új állatkertbe került, de szerencsére csak egyetlen gondozóból és belõle sem sokat. A kedvesnek tûnõ, kétéves mackó a múlt héten került új helyre, és jó darabig hozzá sem nyúlt a bambuszrügyétekhez.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása