rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Ijedõs Bátorság

 • Share on Tumblr

  Volt egyszer egy szamár, amelyik olyasmire vágyott, amire elõtte szamár még soha. Misivel, az udvari bohóccal kérvényt iratott, hogy a felséges király kegyeskedjen kinevezni õt, lógófülû, hûségesen szürke szolgáját, - lóvá!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Csodálkozott, nevetett a király és megkérdezte a szamarat:
  - No és milyen ló szeretnél lenni, szürkécském? Sokféle ló van. Egyik az ekét húzza, másik a szekeret, harmadik a hintót…
  - Természetesen lovagi ló, felséges király! - vágta rá, kissé szerénytelenül, a szamár.
  Jókedvében volt a király, egykettõre elkészítette az íródeák a cifradíszes oklevelet, mely szerint a Fenséges Uralkodó kegyeskedik kinevezni Közönségesenszürke Szamár Urat nemes Szamárföldy Füllógatóferdinánd néven lovagi lóvá.
  Nagy úr a király szava. Ettõl fogva a szamár az udvari lóistállóban lakott, ugyanannyi zab járt ki neki, mint az elõkelõ lovagok lovainak és szõrét is ugyanúgy kefélték fényesre. Mindezek ellenére sem volt elégedett, mert egyetlen lovag sem választotta lovául. Megint iratott egy kérvényt Misivel: a király kegyeskedjék kijelölni számára egy lovagot.
  - No engem jól lóvátettél, kérvényírogató Misikém! - nevetett rá a király kedvelt udvari- bolondjára. Lovat adattál velem a szamár alá vagy mi a csuda is… No de megbánod! Te leszel a lovagja!
  Zászlós-kürtös ceremónia közepette a király lovaggá ütötte Misit, akinek új neve Csengõ- sapkay Vigyoribukfenc Szamarinkó lett. A hoppmester ugyan magában úgy vélte: udvariatlanság a többi lovaggal szemben lovaggá ütni egy udvari bolondot, de nem mert szólni semmit, mert tudta, hogy a király máshová is tud ütni, továbbá ismerte a közmondást is: “Egyszer hopp, máskor kopp!”. Mindenki a hopp!-ot akarja, senki a kopp!-ot.
  Történt pedig egy sötétfelhõs napon, hogy az országot megtámadta a sokfejû sárkány. A kevésbé félõs lovagok hét fejet számoltak meg, a nagyon beijedõsek tizenkettõt.A sárkányfej-számolás már csak így megy: az ijedezés mindig többet számol meg belõle, mint amennyi a sárkányon ténylegesen van.
  Felkerekedett a lovagság a sárkány ellen. Menni kellett Misinek is, hiszen már õ is lovag volt, a szamárnak is, hiszen most már Misi lovag lova volt. Leghátul mentek, persze, mert, ha futni kell, onnan gyorsabb az el!
  Megijedt a lovagság a tûzokádó sárkánytól csudamód.Lovaik úgyszintén. Egyikük sem akart lángolt kolbász lenni, úgy nekieredtek visszafelé, hogy percek alatt elhagyták a hátul kullogó lószamaras lovagot: Misit.
  Ám a lovagok ijedtsége semmi sem volt ahhoz a páni félelemhez képest, ami Misit és lóvá kinevezett szamarát elfogta. A szamár négy lába földbe gyökeredzett a rémülettõl. Misi sem mert megmoccanni, ami, a nehéz páncélban, különben sem lett volna könnyû.
  Ám ekkor az történt, amire senki sem számított. Az egyik lovag meglátta: Misi nem menekül velük. Félreértette a dolgot, felkiáltott:
  - Vitézek, forduljatok meg! Elõre! Ha Misi, a bohóclovag, nem fél a sárkánytól, akkor az nem lehet igazi sárkány!
  Elszégyellték magukat a lovagok, megfordultak és most kivont karddal ismét a sárkány felé vágtattak.
  No erre a sárkány mindhárom fejében forogni kezdett ugyanaz a gondolat: nem pazarolhatja fejét, ha csak három van belõle! Gyorsan levegõbe emelkedett és elrepült. Vissza sem tért többé.
  Misi lovagot a király bátorságáért grófi rangra emelte, kastélyt és földeket adományozott neki. A szamár pedig szobrot kapott, az alábbi felirattal:
  “Nemes Szamárföldy Füllógatóferdinánd lovagi ló, a sárkányos csata négylábú hõse.”
  A király még ennél is többet tett. Az összes iskoláskönyvbõl töröltette a “Ha nincs ló, szamár is jó.” közmondást, viszont beléjük iratta az általa kigondoltat: “Lónak kinevezett szamár a sárkány elõtt is megáll”. Ha jól meggondoljuk, utóbbi félig-meddig igaz is volt, különösen, ha nem kutatjuk: a bátorságtól vagy inkább a félelemtõl?

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Yoda névre hallgat a világ legcsúnyább kutyája - fotóval

  Yoda nem hogy nem cuki, nem is éppen csak csúnyácska, hanem egyesen borzasztó. Olyannyira, hogy mikor a gazdája elõször meglátta, el akarta kergetni, mert azt hitte, patkánnyal van dolga.

 • Marhahús ízû a blökiknek készült kutyasör

  Ebsörrel, mármint kutyák számára fõzöttel rukkolt ki egy holland sörfõzde.

 • Elektronikai boltba betörõ mackó

  Colorado Springs - Medve tört be egy elektronikai szaküzletbe az Egyesült Államokban, Colorado Springsben.

  Hogy mi vonzotta a mackót, nem tudni, mert semmit sem vitt el, még a legújabb LCD-képernyõjû tévé sem kellett neki.

 • Kiveszi kínálatából a nyúlhúst a németországi Rewe

  Országszerte kiveszi kínálatából a nyúlhúst a Rewe, Németország második legnagyobb élelmiszerkereskedelmi cége.

 • Ötven kutyával éltek egy házban

  Nem kevesebb mint ötven kutyával élt együtt egy nõ meg a lánya egy ebhotellé átalakított házban a délnyugat-törökországi Bodrum fürdõhelyen.

 • Két cápatámadás egymás után

  Két cápatámadás egymás utánEgy gyanútlan strandolót a lábánál fogva rántott a mélybe a szörnyeteg, de szinte egy időben, nem messze szinte ugyanez a baleset történt meg. Horrorfilmekbe illő rejtély a napfényes parton. Két cápatámadás sokkolta egy floridai strand fürdőzőit szombaton. Az első áldozat derékig állt a vízben, amikor egyszer csak eltűnt. Lábát egy cápa ragadta meg, lehúzta, de csodával határos módon sikerült megmenekülnie. Alig pár perccel később egy 43 éves szörfös is támadás áldozatául esett, ráadásul nem messze az előző helyszínétől.

 • Minden hörcsögben lakozik egy erõmû

  Berlin - Nem lehet úgy a hörcsögre gondolni, hogy automatikusan ne lebegne a szemünk elõtt a mókuskerék, amelyben órákon át is képes futkorászni. Talán ezért is esett az atlantai Georgia Institute of Technology kutatóinak a választása a parányi rágcsálóra, amikor egy új miniatûr generátort akartak kifejleszteni.

  Nem arról van szó, hogy a mókuskerék forgási energiáját alakítanák át elektromos energiába - írja a német Die Welt címû lap online kiadása.

 • Családtagként él a medve a házaspárral

  Családtagként él a medve a házaspárral23 évvel ezelőtt egy orosz család a gondozásába vett egy árva és legyengült néhány hónapos kismedvét, akire vadászok találtak rá az erdőben. A medve, akit Sztyepannak neveztek el, azóta is velük él és családtagként bánnak vele. A hatalmasra nőtt, szelíd medve Szvetlana és Jurij Panteleenkov házában él, együtt játszik, piknikezik és tévézik a házaspárral, és olykor még a ház körüli munkákba is besegít nekik. Az emberek jelenlétéhez hozzászokott medve rendkívül barátságos mindenkivel, imádja a simogatást és azt is ha olvasnak neki.

 • Éhes kutya tényleg csonttal álmodik?

  Éhes kutya tényleg csonttal álmodik?Mit álmodik a kutya? Mit álmodik a cica? Egyáltalán álmodnak a háziállatok?! Sajnos nem tudjuk megkérdezni reggel a fekhelyén nyújtózkodó macskánkat, ugyan, jól aludt-e, és mi szépet álmodott, de szerencsére vannak módszereink, amikkel megvizsgálhatjuk, hozzánk hasonlóan álmodnak-e az állatok. Az egyik módszer segítségével megvizsgálhatjuk a viselkedésüket alvás közben, a másikkal pedig azt figyelhetjük meg, hogy az alvó agyuk a mienkhez hasonlóan működik-e. Az alvó állatok agyának vizsgálata egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza.

 • Kutyaszálló - (Hotel for Dogs, 2009)

  Amikor az energikus testvérpár, Andi és Bruce egy olyan nevelõotthonban találják magukat, ahová szigorúan nem lehet állatokat vinni, Andinak a villámgyors észjárását kell latba vetnie, hogy otthont találjanak kutyájuknak, Pénteknek. Noha együttérzõ nevelõjük, Bernie figyelmezteti õket, hogy kerüljék a bajt, a srácok rábukkannak egy elhagyott hotelre, és elkezdik átalakítani, hogy tökéletes lakhelyet készítsenek Pénteknek és a város összes kóbor kutyájának. Ezzel viszont azt kockáztatják, hogy szétválasztják õket egymástól, ha lebuknak. A két kölyök pillanatok alatt valami varázslatosat alkot a hotelbõl: otthont a kutyáknak és saját maguknak is.

 • Macskatolvaj honatyáné

  Macskalopás miatt került bíróság elé egy brit parlamenti képviselõ felesége. A vád szerint az asszony betört férje szeretõjének lakásába és onnan egy macskakölyköt lopott el. Zsákmánya értéke 20 font - 6 ezer forint.

 • Kutya futott a motorosnak

  Két motoros is súlyosan megsérült a hétvégén Baranyában: egyikük egy ütközést akart elkerülni, a másiknak nekifutott egy nagytestû kutya, ezért esett el.

  Szombat délután Pécsen, az Abaligeti úton egy aszszony motorjával Orfû irányába haladt. Egy éles kanyarban azonban érkezett szembõl is egy motoros, amelyik áttért a szemközti sávba.

 • Macskához celluxozták a csempésztárgyakat

  Egy brazil börtön egyik rabjához furfangos, de elég gonosz módon próbáltak becsempészni egy mobiltelefont és egyéb, minden bizonnyal egy tervezett szökéshez szükséges tárgyakat.

 • Nem futhattak meztelenül az állatvédõk

  Minden évben több százan tiltakoznak meztelen futással a hagyományos pamplonai bikafuttatás elõtt, hogy felhívják a világ figyelmét a tradíció kegyetlenségére, az állatok jogaira.

 • Görény volt a cirógatott macska

  Mount Carmel - Görényt cirógatott egy nõ az Egyesült Államokban, mert szomszédja macskájának hitte, ám nagyon megbánta.

  A görénynek nem tetszhetett a dédelgetés, mert lespriccelte bûzös váladékával a nõt, ráadásul pedig elrejtõzött házában.

 • Kutyájukkal együtt járja a világot a házaspár, hogy állatokat mentsenek

  Kutyájukkal együtt járja a világot a házaspár, hogy állatokat mentsenekKülönleges életet él egy amerikai házaspár, aki elkötelezett állatvédőkként a világot járva segítenek a bajban lévő állatokon. A környezetvédő Jenny és férje, az állatorvos Jimmy Desmond több szervezet munkáját is segíti. Szinte folyamatosan úton vannak és beteg vagy elárvult állatok rehabilitációjával foglalkoznak. Az állatok gondozásában a kutyájuk, Princess is kiveszi a részét. Princess-t a gazdái a biztos haláltól mentették meg, mivel a korábban menhelyen élő kutyát elaltatásra jelölték ki. Szerencsére azonban a házaspár magához vette az “örökbefogadásra alkalmatlannak” ítélt kutyát.

 • 43 és fél pár zoknit távolítottak el egy dán dog gyomrából

  43 és fél pár zoknit távolítottak el egy dán dog gyomrábólA színes zoknikra éhezett egy dán dog. A 64 kilogrammos kutya gyomrából 43 és fél pár zoknit távolítottak el oregoni állatorvosok. A négylábú házi kedvencnek az életét mentették meg a beavatkozással. Az eset még februárban történt, az állatkórház csak most hozta nyilvánosságra a történteket. A kutya gazdái álmukban sem gondolták, hogy az eltűnt zoknik a dog gyomrában végezték. Az állat szerette rágcsálni a zoknikat, de azt senki nem sejtette, hogy egészben le is nyeli. Egészen addig, amíg rosszul nem lett.

 • Trónoló macskák

  Macskákat angol vécére szoktató ötlépcsõs tanfolyammal rukkolt ki egy ausztrál nõ.

 • Lelkes Miklós: A majomtudósok

  No, nem a tudósok voltak majmok, hanem ők voltak tudósak a majmok viselkedését illetően. Ott kóboroltak az afrikai tájon. Egyikük igen szép leány volt, Baba keresztnévvel, kézitáskával. A másik Huba névre hallgatott, de ha fejébe vett valami tudománykodó eszmét, akkor nem hallgatott senkire, csak saját magára. Megesik az ilyesmi, többször is, mint az eső esik.

 • Bele akart rúgni a kutyába, ráfázott - nézd meg a videót

  Bele akart rúgni a kutyába, ráfázott - nézd meg a videótAki másnak vermet ás, maga esik bele - tartja a közmondás. S hogy ez mennyire igaz, arra fényes bizonyíték ez a videó, amelyet egy biztonsági kamera rögzített. A felvételen egy férfi bele akar rúgni egy kutyába, hogy így kergesse el az állatot. Számításába azonban hiba csúszik: túl magasra lendíti a lábát, emiatt elveszíti az egyensúlyát, kicsúszik a másik lába, és arccal a földre zuhan. A kutya nyert, támogatója a reflex és a gravitáció volt.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása