rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Ijedõs Bátorság

 • Share on Tumblr

  Volt egyszer egy szamár, amelyik olyasmire vágyott, amire elõtte szamár még soha. Misivel, az udvari bohóccal kérvényt iratott, hogy a felséges király kegyeskedjen kinevezni õt, lógófülû, hûségesen szürke szolgáját, - lóvá!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Csodálkozott, nevetett a király és megkérdezte a szamarat:
  - No és milyen ló szeretnél lenni, szürkécském? Sokféle ló van. Egyik az ekét húzza, másik a szekeret, harmadik a hintót…
  - Természetesen lovagi ló, felséges király! - vágta rá, kissé szerénytelenül, a szamár.
  Jókedvében volt a király, egykettõre elkészítette az íródeák a cifradíszes oklevelet, mely szerint a Fenséges Uralkodó kegyeskedik kinevezni Közönségesenszürke Szamár Urat nemes Szamárföldy Füllógatóferdinánd néven lovagi lóvá.
  Nagy úr a király szava. Ettõl fogva a szamár az udvari lóistállóban lakott, ugyanannyi zab járt ki neki, mint az elõkelõ lovagok lovainak és szõrét is ugyanúgy kefélték fényesre. Mindezek ellenére sem volt elégedett, mert egyetlen lovag sem választotta lovául. Megint iratott egy kérvényt Misivel: a király kegyeskedjék kijelölni számára egy lovagot.
  - No engem jól lóvátettél, kérvényírogató Misikém! - nevetett rá a király kedvelt udvari- bolondjára. Lovat adattál velem a szamár alá vagy mi a csuda is… No de megbánod! Te leszel a lovagja!
  Zászlós-kürtös ceremónia közepette a király lovaggá ütötte Misit, akinek új neve Csengõ- sapkay Vigyoribukfenc Szamarinkó lett. A hoppmester ugyan magában úgy vélte: udvariatlanság a többi lovaggal szemben lovaggá ütni egy udvari bolondot, de nem mert szólni semmit, mert tudta, hogy a király máshová is tud ütni, továbbá ismerte a közmondást is: “Egyszer hopp, máskor kopp!”. Mindenki a hopp!-ot akarja, senki a kopp!-ot.
  Történt pedig egy sötétfelhõs napon, hogy az országot megtámadta a sokfejû sárkány. A kevésbé félõs lovagok hét fejet számoltak meg, a nagyon beijedõsek tizenkettõt.A sárkányfej-számolás már csak így megy: az ijedezés mindig többet számol meg belõle, mint amennyi a sárkányon ténylegesen van.
  Felkerekedett a lovagság a sárkány ellen. Menni kellett Misinek is, hiszen már õ is lovag volt, a szamárnak is, hiszen most már Misi lovag lova volt. Leghátul mentek, persze, mert, ha futni kell, onnan gyorsabb az el!
  Megijedt a lovagság a tûzokádó sárkánytól csudamód.Lovaik úgyszintén. Egyikük sem akart lángolt kolbász lenni, úgy nekieredtek visszafelé, hogy percek alatt elhagyták a hátul kullogó lószamaras lovagot: Misit.
  Ám a lovagok ijedtsége semmi sem volt ahhoz a páni félelemhez képest, ami Misit és lóvá kinevezett szamarát elfogta. A szamár négy lába földbe gyökeredzett a rémülettõl. Misi sem mert megmoccanni, ami, a nehéz páncélban, különben sem lett volna könnyû.
  Ám ekkor az történt, amire senki sem számított. Az egyik lovag meglátta: Misi nem menekül velük. Félreértette a dolgot, felkiáltott:
  - Vitézek, forduljatok meg! Elõre! Ha Misi, a bohóclovag, nem fél a sárkánytól, akkor az nem lehet igazi sárkány!
  Elszégyellték magukat a lovagok, megfordultak és most kivont karddal ismét a sárkány felé vágtattak.
  No erre a sárkány mindhárom fejében forogni kezdett ugyanaz a gondolat: nem pazarolhatja fejét, ha csak három van belõle! Gyorsan levegõbe emelkedett és elrepült. Vissza sem tért többé.
  Misi lovagot a király bátorságáért grófi rangra emelte, kastélyt és földeket adományozott neki. A szamár pedig szobrot kapott, az alábbi felirattal:
  “Nemes Szamárföldy Füllógatóferdinánd lovagi ló, a sárkányos csata négylábú hõse.”
  A király még ennél is többet tett. Az összes iskoláskönyvbõl töröltette a “Ha nincs ló, szamár is jó.” közmondást, viszont beléjük iratta az általa kigondoltat: “Lónak kinevezett szamár a sárkány elõtt is megáll”. Ha jól meggondoljuk, utóbbi félig-meddig igaz is volt, különösen, ha nem kutatjuk: a bátorságtól vagy inkább a félelemtõl?

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Bulgária engedélyezi a barnamedve kilövését

  A környezetvédõk tiltakozása ellenére Bulgáriában engedélyezik a jövõben a barnamedve vadászatát. A szófiai parlament döntött a meglévõ törvényi szabályozás változtatása mellett, amely eddig csak kivételes esetekben adott lehetõséget a medvék kilövésére.

 • Babáznak a csimpánzok

  Amerikai kutatók elsõ ízben mutatták ki szabadon élõ állatoknál, hogy másképp játszanak a fiatal hímek, mint a nõstények. A fiatal nõstény csimpánzok úgy játszanak botokkal, mint kislányok egy babával - figyelték meg amerikai kutatók természetes körülmények között. A hímeknél ez a viselkedés alig fordult elõ.

 • Bivalyerõs testõrség: marhák mentették meg medvétõl gazdasszonyukat

  Peking - Bivalyerõs testõrsége van egy kínai asszonynak: vízi bivalyai mentették meg egy medve karmai közül.

  Az 55 éves nõ a faluja közelében lévõ földjérõl épp hazafelé készült, lehajolt, hogy felvegye kerti szerszámait, ám felegyenesedve, egy termetes feketemedvével nézett "farkasszemet". Az állat mancsával arcul csapta és leterítette.

 • Folyóra fagyott hattyú

  A madár elaludhatott az Aue parti vizén, és mire felébredt, jégbe fagyott a lába. A részben mirelithattyút egy kutyáját sétáltató férfi fedezte fel, õ értesítette a rendõröket, akik megpróbáltak mindent, ám nem tudtak kellõen közel férkõzni a csõrével vadul támadó, termetes madárhoz, ezért hívták a tûzoltókat. Azok nyolcan száguldottak a hattyú megmentésére. A madarat nagy nehezen, de sikerült komolyabb sérülés nélkül kiszabadítaniuk.

 • Állatkínzás Sellyén

  Állatkínzás miatt eljárást indított a rendõrség egy férfi ellen, mert erõszakosan, a befogott lovakat durván ütlegelve hajtotta fogatát a Baranya megyei Sellyén – értesült a HavariaPress.

 • A 26 éves Corduroy a világ legidősebb macskája

  A 26 éves Corduroy a világ legidősebb macskájaAz Amerikában élő, 26 éves Corduroy-t jegyezte be a Guinness World Record a világ legidősebb macskájaként. Corduroy egy vidéki település, a Portlandtól 160 kilométerre fekvő Sisters lakója Oregon államban. Gazdája, Ashley Reed Okura szerint valószínűleg azért ért meg ilyen nagy kort, mert nagyon sokat van a szabadban és rengeteg szeretetet kap. Reed hétéves korában vette magához, és engedte, hogy szabadon bóklásszon, vadászon a birtokán. A cica az egerek hajkurászásán kívül a cheddar sajtot is kedveli. A korábbi korrekorder, a San Diegó-i Tiffany Two 26 éves és 204 napos korában június 3-án pusztult el.

 • Uszkár

  Leírása: Elegáns megjelenésû, könnyed, szinte lebegõ járású kutya. Feje kissé elkeskenyedõ, stopja enyhe, orrháta egyenes. Orrtükre fekete, barna vagy ezüstszürke. Hosszú, lelógó füle végén lekerekedik. Háta egyenes, ágyéka feszes, fara vízszintes, mellkasa mély, hasa enyhén felhúzott. Végtagjai párhuzamosak, oszlopszerûek.
  Farkát függõlegesen tartja, a felére csonkolják. Szõrzete zsinóros vagy fürtös, sajátos formára (oroszlán- vagy holland fazon) nyírják. Színe fekete, fehér, barna, ezüstszürke, sárgabarackszínû (apricot).

 • Kleptomániás cica - fotóval

  "Vigyázat! A macskánk lop!" - ez a figyelmeztetõ röpirat virít sokfelé egy svájci városban, mert egy kleptomán macska immár vagy száz holmit vitt haza.

 • Tiltás ellenére rókára vadásznak az angolok

  Annak ellenére, hogy Nagy-Britanniában tíz hónappal ezelõtt betiltották a rókavadászatot, az angolok nagy többsége nem vesz tudomást a tiltásról.

 • Pici óriásteknõs született Szegeden

  Szeged - Elsõ ízben született sarkantyús teknõs Szegedi Vadasparkban; a napokban kikelt hüllõ most alig nagyobb egy pingponglabdánál, de ha megnõ, testtömege elérheti a 70 kilogrammot is. - A sarkantyús teknõs a kontinensek legnagyobb termetû szárazföldi teknõse, nála csak a tengeri és a szigeteken élõ fajok hatalmasabbak - mondta Veprik Róbert igazgató.

 • Részegen bekapta a csörgõkígyót - hajszálon múlott az élete

  Matt Wilkinson amerikai kígyógyûjtõ talált egy nagyjából félméteres hüllõt az országúton. Három héttel késõbb, hogy imponáljon barátnõjének, a szájába vette az állatot. Nem sokkal ezután már a kórházban feküdt élet és halál között. A "baleset" egy kerti grillpartin történt. A 26 éves fiatalember hat sört fogyasztott el, majd amikor volt barátnõje kért tõle egyet, a palackot azzal a kezével nyújtotta felé, amelyben a csörgõkígyó volt.

 • Meglepõ állatvédõ honlapot indított a PETA

  Kreatív módon indított akciót a február végén megnyíló hongkongi szõrmevásár alkalmából a PETA nemzetközi állatvédelmi szervezet: honlapot hozott létre a rendezvény nevével, ám aki rákattint, azt láthatja, hogyan kínozzák az állatokat Kínában, amelynek, nagy önállóságot élvezve ugyan, de Hongkong is része.

 • Megfejtették az egyetlen albínó gorilla titkát

  Megfejtették az egyetlen albínó gorilla titkátMegfejtették a világ egyetlen ismert albínó gorillájának a titkát: a tíz éve elpusztult hím állat a szülei közötti vérfertőzésnek köszönhette fehér bundáját és bőrének világos árnyalatát. Míg élt, Hópehely volt a világ legismertebb gorillája, címlapokon szerepelt a világsajtóban. A Pompeu Fabra Egyetem, valamint a CSIC kutatóintézet szakemberei szerint Hópehely (Copito de Nieve) szülei szoros rokonságban voltak egymással. A vizsgálatok szerint mindketten hordozói voltak annak a genetikai mutációnak, amely az embereknél is albinizmushoz vezethet.

 • Manóföldi történet (Mesejáték két felvonásban)

  A mesejáték óvodások és kisiskolások részére készült.
  A szereplõk lehetnek gyermekek, felnõttek, illetve különbözõ életkorú gyermekek és felnõttek együtt is.

 • Hidegben is gyors a kaméleon nyelve

  A hideg sem lassítja le a kaméleonok gumiszalagszerû nyelvének sebességét - állapították meg amerikai kutatók.

 • Kutyák halmokban a zagyvarékasi önkormányzat udvarám

  Kutyák halmokban a zagyvarékasi önkormányzat udvarámSem enni, sem inni nem kapnak a befogott kutyák a zagyvarékasi önkormányzat udvarán, nagyon rossz körülmények között tartják őket állatvédő szerint, csupán egy lyukas fazék van előttük. A jegyző szerint viszont enni és inni is adtak a kutyáknak, amelyeket azért fogtak be, mert kóboroltak és volt, akit meg is haraptak. A gyerekek egyedül már az utcára sem mertek menni. A 18 kutyának ugyanaz a gazdája, akitől kényszerintézkedés közepette vette el az önkormányzat. Az önkormányzat nem volt felkészülve a rossz körülmények között állatot tartótól való kobozás utáni állapotokra...

 • Mosógépben mosott macska

  Kimosta gépben a kismacskáját egy család Nagy-Britanniában - de nem szándékosan. A 12 hetes cicalány túlélte a megpróbáltatást, bár elég megviselt állapotban került állatorvoshoz. Szerencsére 11 esztendõs gazdaasszonykája a program elsõ felében észrevette a mosógép üvegablakán keresztül, hogy nem csak ruhák tisztulnak a masinában.

 • Embert ölt egy kóbor kutya

  Halálos sebet ejtett egy 68 éves japán üzletemberen egy kóbor kutya Bukarestben, a román kormánynak otthont adó Victoria palota közvetlen közelében. Hadzsime Horinak az orvosok szerint esélye sem volt a túlélésre, a harapások egyike ugyanis az ütõerét érte.

 • Fagyálló vérük volt a mamutoknak

  A mamutoknak "fagyálló" vérük volt, hogy a hidegben is el tudja látni testüket oxigénnel. A kutatók megállapításaikat a gyapjas mamut hemoglobinjának vizsgálatából vonták le. A vérben lévõ hemoglobin fehérje feladata, hogy az oxigént a test sejtjeihez szállítsa, a hideg azonban általában gátolja azt a képességét, hogy leadja az oxigént.

 • Macska mentette meg az újszülöttet

  Macska mentett meg egy kölni újszülöttet. Az egynapos, egészséges babát feltehetõen az anyja hagyta egy kertvárosi ház ajtajánál, de csak a macska vette észre, és addig nyivákolt, amíg a gazdáját fel nem ébresztette, aki azonnal kórházba szállította a kicsit.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása