2024.04.19. - Emma

Csigát neveztek el a krokodilvadászról

Szokatlan módot választott egy ausztrál tudós, hogy a három évvel ezelõtt elhunyt Steve Irwin elõtt tisztelegjen: egy ritka csigafajt nevezett el a híres krokodilvadászról, mert az állat - saját bevallása szerint - Irwinra emlékeztette õt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A "crickey steveirwini" névre keresztelt állat nevének nem csak utótagja tiszteleg a híres természetfilmes elõtt, elõtagja, a nagyjából "hûha-ként fordítható "crickey" ugyanis Irwin kedvenc mondása volt, amivel filmjeinek nézõi is gyakran találkozhattak.

A queenslandi múzeum tudósa, John Stanisic elmondása szerint azért Irwinról nevezte el a csíkosfarkú csigát, mert az a mindig rövidnadrágban és pólóban járó krokodilvadászra emlékeztette õt. A tudós szerint a csiga egy rendkívül ritka fajt képvisel, és a sokszínû farka a leginkább figyelemreméltó benne, ami khaki, sárga, narancssárga és barna színekben játszik. "A khaki szín volt az, ami azonnal a krokodilvadászhoz kapcsolta az állatot" - vallotta be a kutató, aki azt is elismerte, hogy a csiga nevében Irwin kedvenc mondását is szerette volna felidézni.

Az új faj elnevezését egyébként néhány nappal a hétfõi Steve Irwin Nap elõtt jelentette be a kutató. Minden évben ezen a napon emlékeznek Ausztráliában a 2006 szeptemberében elhunyt krokodilvadászra, akit filmforgatás közben szúrt szíven egy tüskés rája a mérgezõ tüskéjével.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra