rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Kutyák és macskák (Cats and Dogs)

 • Share on Tumblr

  Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 2001
  87 perc

  Fõszereplõk: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock
  Rendezte: Lawrence Guterman

  Warner Brothers
  InterCom

  Mozipremier: 2001. október 25.

  Ha a hétköznapok sötét valósága már nagyon lehangol, tudjuk ajánlani ezt a nagyon extrém vonulatú állatszereplõs vígjátékot.

  Semmi állatnyüstölés, csupán computergrafika!

  A dorombolás kora lejárt. Ha az elbizakodott emberiség eddig azt hitte, kertjeiben és házaiban béke honol, ki kell ábrándítanunk. Az orrunk elõtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: mert ezt a háborút kutyák és macskák vívják.
  Mióta világ a világ, két ellenséges erõ vív titkos háborút egymással a Föld nevû bolygó birtoklásáért, melynek új frontvonala - a tudtunk nélkül persze - talán éppen a mi nappalinkban nyílik. A macskák és a kutyák között feszülõ, õsi ellentétet csak egy fogcsikorgatva kötött fegyverszünet volt képes féken tartani. Eddig - hisz a béke, legyen bármily látszólagos is, most valóban szertefoszlani látszik...

  Most épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a karizmatikus, hataloméhes perzsamacska vért, verítéket és velõscsontot nem kímélve tör végsõ célja, a Föld teljes elmacskásítása, a kutyák rövid pórázra fogása felé.

  A kiváló kutyaügynökök, akik az ember védelmezésének szentelték életüket, hirtelen súlyos helyzetbe kerülnek. Egy zöldfülû vadászkopót, Lou ügynököt bízzák meg az ellentámadás megszervezésével. A négylábúak kémhistóriájába az emberek is belekeverednek, mert a kölyökkutyus gazdája (Jeff Goldblum), a habókos tudós, épp olyan anyagon kísérletezik, mely mindkét fél számára veszettül fontos. Közeledik a végsõ összecsapás: az elvakult macskák még az emberrablástól sem riadnak vissza.

  Vajon a rátermett, ám annál tapasztalatlanabb kölyökkutya állhatatossága és leleményessége elegendõ lesz-e ahhoz, hogy megmentse a világot a macskazsoldosok és titkosügynökök karmaiból?

  INFÓ

  Lawrence Guterman rendezõ:
  "Azt hiszem, bárki, aki valaha is tartott otthon állatot, érdekesnek fogja találni a beszélõ kutyák és macskák ötletét . Biztosan tudom, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy a közönség olyat kapjon, amit eddig még sosem látott."

  A kezdet kezdetén a projekt rajzfilmnek indult, ám egy idõ után felvetõdött az ötlet, hogy esetleg más technikával is készülhetne. Csináltak pár kezdetleges felvételt az összes elképzelhetõ megoldással, elõször bábokkal, aztán élõ állatokkal, majd teljes komputer-animációval, végül pedig úgy, hogy az élõ állatokról készült felvételeket komputer-animációval ötvözték. A film készítõi jól tudták, hogy gyakorlott trénerek segítségével korlátlan számú élõ állatot szerepeltethetnek a filmben. Már csak azt kellett tisztázni, vajon minden figura eljátszható-e hús-vér kutyákkal és macskákkal, ha a bábokat és a komputer-animációt is segítségül hívják.

  A rendezõ 1999 nyarán hozta össze a "kung fu-s macska" munkacímû jelenetet, méghozzá úgy, hogy az élõ állatokról készült filmfelvételeket komputer-grafikával dolgozta át. Ez a próbafelvétel mindenkit meggyõzött.

  A film 800 vizuális effektjén több mint 200 szakember dolgozott egy idõben: animátorok, tervezõk, grafikusok, technikusok és mások. Az állatjelenetek kidolgozása nagyon összetett és aprólékos folyamat volt. Minden egyes jelenetnél pontosan meg kellett határozni, mekkora szakasz vehetõ fel élõ állatokkal, mikor és milyen mértékben van szükség bábokra, és melyek azok a filmkockák, amelyek tisztán komputer-animációval oldhatók meg. Komoly elõnyt jelentett az a tény, hogy elõzetesen óriási mennyiségû felvételt készítettek a valódi állatszereplõkrõl, amelyeket azután tetszés szerint kombinálhattak egyéb technikai megoldásokkal. Mivel az elsõdleges cél a hitelesség megõrzése volt, csak akkor hívták segítségül a bábokat és a komputergrafikát, amikor az feltétlenül szükséges volt.

  Az elsõ fázisban digitalizálták az állatszereplõkrõl készült felvételeket, rögzítve mozgásukat és "arcuk" jellegzetes vonásait - hogy azután ezek variációiból szinte korlátlan mennyiségû mozdulat és arckifejezés készülhessen. Mivel az állatok nem rendelkeznek az érzelmi megnyilvánulások oly széles skálájával, amelyre szükség volt, modelleket kellett készíteni, melyek segítségével az állatok egyéni lelkivilágából levezethettékaz egyéni reakciókat. Ez a Kutyák és macskák valódi újítása, melyre a film történetében még nem volt példa. Végül minden állatszereplõnek aprólékosan kidolgozták a bábú-dublõrjét, hogy az eséseket és a többi veszélyes mozdulatot ne az igazi kutyáknak és cicáknak kelljen elszenvedniük.

  Premierpark

  kutyák és macskák kutyák és macskák


  kutyák és macskák kutyák és macskák


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elefánttól védte unokáját, életveszélyesen megsérült

  Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy nagypapa, aki unokáját próbálta kimenteni az elefántok karámjából a belgrádi állatkertben csütörtökön.

 • Porsche árú borjú

  Egy Porsche áráért kelt el egy borjú Nagy-Britanniában: 100 ezer fontot - 30 millió forintot - adtak érte.

 • Elorrozta a zsákmányt a krokodil

  Egy sósvízi krokodil ijesztett rá egy ausztrál halászra, amikor az épp kihúzta a hálóját.

 • Meghívó: Szemléletformáló foglalkozás - Érzékenyítő délután

  Témakörök: közös a cél, hogy egy jobb környezeti egyensúly jöhessen létre, fák, madarak, növények megóvása, sérült embertársaink életének megismerése, ezen belül helyzetüket bemutató érzékenyítő programelemek (látást gátló szemellenző, tapintással felismerő, segítő kutya jelenléte, egyebek). Regisztrálni (további civil szervezetek tagjainak, illetve segítő önkénteseknek, résztvevőknek) a +36-20/929-8181-es számon a programot megelőző napig munkanapokon 9-11 óra között lehet.

 • Kutyája mentette meg a 72 éves férfit a támadójától

  Kórházba szállították azt a tolvajt, akit tetten ért egy tiszaföldvári ház tulajdonosa, ezért a férfi rátámadt, de őt meg a házőrző kutyák marcangolták össze. A férfit a mentők kórházba szállították.

 • Kecskéje helyett bátyját ütötte agyon

  "Eredetileg egy kecskét akartam agyonvágni, de az hirtelen átváltozott a fivéremmé" - ezzel védekezett egy testvérgyilkosság miatt letartóztatott férfi Nigériában.

 • Rosszul lett, miközben felakasztotta kutyáját

  A Vásárosnamény Rendõrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanújával három tarpai lakos ellen indított eljárást.

 • Tücsök

  Tücsök amolyan szokványos korcs kutya volt, csupán egy elhagyott, kiközösített, elfeledett kóborkutya. Az utcákon, ha elsétált, alig volt valaki, aki egyáltalán rátekintett. Csapzott bundája alatt bõre szinte rászáradt a vékonyka, törékeny csontjaira. Vézna testét erõtlenül tartotta a négy apró lábacskája, igaz, annyira legyengült már a szervezete, hogy néhány lépésnél többet alig tudott megtenni. A farkát azonban még mindig hevesen csóválta, ha valaki rámosolyodott, vagy netán még meg is simogatta a kócos bundáját. Ha pedig még adott is neki egy falat ételt!

 • Egy német családnak meg kell válnia kedvenc leopárdjától

  Berlin - Egy német családnak meg kell válnia kedvenc leopárdjától - a teljesen kifejlett nõstényragadozónak másfél év után kell lakhelyet változtatnia.

  Az észak-német Weyhe városában élõ család 1400 négyzetméter területû leopárdparkot épített engedély nélkül.

 • Ürgével etette a gyerekeit

  Természetkárosítás és állatkínzás miatt kezdeményezett eljárást a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága egy férfi ellen, aki ürgékkel etette gyermekeit.

 • Krokodilok százai szöktek el a vietnami áradásban

  Az áradás miatt szökött meg több száz krokodil egy vietnami tenyészfarmról. A farmon 5000 állatot tartottak, az elszökött jószágok számát megbecsülni sem tudják. Az ország középsõ vidékeit sújtó áradásokban csak a hétvégén kilenc ember halt meg. Vietnamban október eleje óta ötödször lépnek ki medrükbõl a folyók. Több száz krokodil szökött meg egy tenyészfarmról a Vietnamot sújtó áradásoknak következtében, amelyekben kilenc ember vesztette életét a hét végén.

 • Különös kegyetlenség: halálra forráztak egy kiskutyát

  Egy brit nõ forró vízbe próbált belefojtani egy kölyökkutyát, majd amikor nem sikerült, elküldte fiát, hogy hagyja valahol elpusztulni az állatot. A bíróságon az ügyészség az összeégett kiskutya képével támasztotta alá az állatkínzás vádját.

 • A legtöbb együtt irányított ló rekordját állították föl Ópusztaszeren

  A legtöbb együtt irányított és így lefektetett ló rekordját állították föl Ópusztaszeren; a Találkozások terén összesen huszonegy négylábú heveredett le egy percen belül gazdája parancsára.

 • Sajnálom...

  Csepp kis remegő kutyácska
  Ült az utcasarkon várva
  Hogy felbukkanjon a gazdája...
  Én tudtam, hogy mind hiába...

 • Kiszagolta a betörõt Töki, a rendõrblöki

  Kaposvár - Ismét jó hasznát vették a rendõrök Tökinek: a rendõrkutya ezúttal egy kaposvári családi ház kifosztójának elfogásában segédkezett, nem kis meglepetést okozva a rablónak, aki csak rövid ideig örülhetett a háromnegyedmilliós zsákmánynak.

  A szolgálatba állított nyomkövetõ kutya körbeszimatolt a tett színhelyén, ahonnan arany ékszereket és mûszaki cikkeket vitt el a betörõ, majd forró nyomon egyenesen a tettes házáig vezette gazdáját.

 • Nepálban véget akarnak vetni az orrszarvúk levadászásának

  Vizsgálatot rendelt el a nepáli kormány az orrszarvúk elleni orvvadászat felderítése és felszámolása céljából.

 • 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet az állatvédelmi bírságról

  Az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény 49. §-a (3) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következõket rendeli el:

 • Ikea az állatok megmentéséért

  Ikea az állatok megmentéséértA világ legjobb állatmentő ötlete az Ikeától - Csodálatos, fantasztikus és hurrá! Tudnánk így mondani egyszerre. Szingapúrban találták ki ezt a dolgot, emeljük is a kalapunkat érte. Szóval. Amikor a vásárló megy és bútorokat néz az Ikeában, egyszer csak életnagyságban találkozik egy kutyával is, aki olyan, mintha teljesen beleillene a környezetbe. A papirmasé ebek mind árva kutyusok, akik új gazdira vágynak. Egy kódot találnak a kíváncsiak a kutyik képmásánál, így rögtön meg is tudják nézni a telefonjukon, ki is ez az eb, mekkora stb...

 • Saját örömükre futnak az ausztrál delfinek

  Egyre több delfin "fut" saját örömére a vízen az ausztráliai Adelaide-nél - erre Mike Bossley delfinkutató lett figyelmes.

 • Kutyák és cicák furcsábbnál furcsább pózokban és helyeken

  Kutyák és cicák furcsábbnál furcsább pózokban és helyekenA kutyák és macskák bárhol képesek elaludni vagy lepihenni, ráadásul olykor a legszűkebb, legleheteltebb helyekre is megpróbálják bepréselni magukat, ezért néha igen vicces pozíciókban kötnek ki. A gazdik pedig csak pislognak nagyokat, hogyan tudnak ilyen kitekert pózokban még aludni is kedvenceik. Sokszor igazi kihívást jelentenek a kedvenceknek a lakás berendezései. Előfordul, hogy a bútorok fogságába esnek vagy egészen elképesztő pózokba kerülnek, a gazdák pedig nem restek kedvencük vicces pillanatait, félresikerült akcióit megörökíteni.