rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Kutyák és macskák (Cats and Dogs)

 • Share on Tumblr

  Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 2001
  87 perc

  Fõszereplõk: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock
  Rendezte: Lawrence Guterman

  Warner Brothers
  InterCom

  Mozipremier: 2001. október 25.

  Ha a hétköznapok sötét valósága már nagyon lehangol, tudjuk ajánlani ezt a nagyon extrém vonulatú állatszereplõs vígjátékot.

  Semmi állatnyüstölés, csupán computergrafika!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A dorombolás kora lejárt. Ha az elbizakodott emberiség eddig azt hitte, kertjeiben és házaiban béke honol, ki kell ábrándítanunk. Az orrunk elõtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: mert ezt a háborút kutyák és macskák vívják.
  Mióta világ a világ, két ellenséges erõ vív titkos háborút egymással a Föld nevû bolygó birtoklásáért, melynek új frontvonala - a tudtunk nélkül persze - talán éppen a mi nappalinkban nyílik. A macskák és a kutyák között feszülõ, õsi ellentétet csak egy fogcsikorgatva kötött fegyverszünet volt képes féken tartani. Eddig - hisz a béke, legyen bármily látszólagos is, most valóban szertefoszlani látszik...

  Most épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a karizmatikus, hataloméhes perzsamacska vért, verítéket és velõscsontot nem kímélve tör végsõ célja, a Föld teljes elmacskásítása, a kutyák rövid pórázra fogása felé.

  A kiváló kutyaügynökök, akik az ember védelmezésének szentelték életüket, hirtelen súlyos helyzetbe kerülnek. Egy zöldfülû vadászkopót, Lou ügynököt bízzák meg az ellentámadás megszervezésével. A négylábúak kémhistóriájába az emberek is belekeverednek, mert a kölyökkutyus gazdája (Jeff Goldblum), a habókos tudós, épp olyan anyagon kísérletezik, mely mindkét fél számára veszettül fontos. Közeledik a végsõ összecsapás: az elvakult macskák még az emberrablástól sem riadnak vissza.

  Vajon a rátermett, ám annál tapasztalatlanabb kölyökkutya állhatatossága és leleményessége elegendõ lesz-e ahhoz, hogy megmentse a világot a macskazsoldosok és titkosügynökök karmaiból?

  INFÓ

  Lawrence Guterman rendezõ:
  "Azt hiszem, bárki, aki valaha is tartott otthon állatot, érdekesnek fogja találni a beszélõ kutyák és macskák ötletét . Biztosan tudom, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy a közönség olyat kapjon, amit eddig még sosem látott."

  A kezdet kezdetén a projekt rajzfilmnek indult, ám egy idõ után felvetõdött az ötlet, hogy esetleg más technikával is készülhetne. Csináltak pár kezdetleges felvételt az összes elképzelhetõ megoldással, elõször bábokkal, aztán élõ állatokkal, majd teljes komputer-animációval, végül pedig úgy, hogy az élõ állatokról készült felvételeket komputer-animációval ötvözték. A film készítõi jól tudták, hogy gyakorlott trénerek segítségével korlátlan számú élõ állatot szerepeltethetnek a filmben. Már csak azt kellett tisztázni, vajon minden figura eljátszható-e hús-vér kutyákkal és macskákkal, ha a bábokat és a komputer-animációt is segítségül hívják.

  A rendezõ 1999 nyarán hozta össze a "kung fu-s macska" munkacímû jelenetet, méghozzá úgy, hogy az élõ állatokról készült filmfelvételeket komputer-grafikával dolgozta át. Ez a próbafelvétel mindenkit meggyõzött.

  A film 800 vizuális effektjén több mint 200 szakember dolgozott egy idõben: animátorok, tervezõk, grafikusok, technikusok és mások. Az állatjelenetek kidolgozása nagyon összetett és aprólékos folyamat volt. Minden egyes jelenetnél pontosan meg kellett határozni, mekkora szakasz vehetõ fel élõ állatokkal, mikor és milyen mértékben van szükség bábokra, és melyek azok a filmkockák, amelyek tisztán komputer-animációval oldhatók meg. Komoly elõnyt jelentett az a tény, hogy elõzetesen óriási mennyiségû felvételt készítettek a valódi állatszereplõkrõl, amelyeket azután tetszés szerint kombinálhattak egyéb technikai megoldásokkal. Mivel az elsõdleges cél a hitelesség megõrzése volt, csak akkor hívták segítségül a bábokat és a komputergrafikát, amikor az feltétlenül szükséges volt.

  Az elsõ fázisban digitalizálták az állatszereplõkrõl készült felvételeket, rögzítve mozgásukat és "arcuk" jellegzetes vonásait - hogy azután ezek variációiból szinte korlátlan mennyiségû mozdulat és arckifejezés készülhessen. Mivel az állatok nem rendelkeznek az érzelmi megnyilvánulások oly széles skálájával, amelyre szükség volt, modelleket kellett készíteni, melyek segítségével az állatok egyéni lelkivilágából levezethettékaz egyéni reakciókat. Ez a Kutyák és macskák valódi újítása, melyre a film történetében még nem volt példa. Végül minden állatszereplõnek aprólékosan kidolgozták a bábú-dublõrjét, hogy az eséseket és a többi veszélyes mozdulatot ne az igazi kutyáknak és cicáknak kelljen elszenvedniük.

  Premierpark

  kutyák és macskák kutyák és macskák


  kutyák és macskák kutyák és macskák


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Megvadult denevérek tizedelik a dél-amerikai lakosságot

  Szokatlan veszély fenyegeti Brazília és Peru lakosságát: az ott élõket a környékbeli vámpír denevérek marják halálra.

 • 330 millió forintnyi ebbánatpénz

  1,6 millió dollárt követel fájdalomdíjul kutyájának elgázolása miatt a szomszédjától egy férfi az Egyesült államokban. Bár az eb nem pusztult bele közvetlenül a gázolásba, sérülései miatt el kellett altatni.

 • Fuldokló õzet mentettek meg a tûzoltók

  Tûzoltók mentettek ki egy bajba jutott õzet a lukácsházai víztározóból. A jéghideg vízben néhány perc múlva elpusztult volna az állat.

 • Viperamarások az erdélyi Kommandón

  2010-ben már két embert mart meg vipera az erdélyi Kommandó falu környékén. Mindkét esetben végtagot ért a mérges kígyó marása, így helyben, sürgõsségi ellátással lehetett kezelni a betegeket.

 • Ázsiai és törpekutya szakosztály kiállítás

  Az Ázsiai és törpekutya szakosztály kiállítása lesz Február 18-án Budapesten a Lurdy házban, ahol 200 kistestű kutya - Havanese, Francia buldog, Shih tzu, Shar pei, Mops, s még számos fajta - várja majd a bírálatokat.

 • Helyettesítheti-e a méhet a poszméh?

  Milánó - Az olasz méhészeti kutatóközpont és a bolognai egyetem szakemberei kutatják, hogy miért csökken folyamatosan a méhek száma, és mit lehet tenni pótlásukért.

  A jelenség megfigyelhetõ az egész világon, bár a tényezõk, amelyek arra késztetik a kis rovarokat, hogy elhagyják kaptáraikat és nyom nélkül eltûnjenek, a helyi viszonyoktól függõen, különbözõeknek tûnnek.

 • Felfüggesztett börtönt kapott a balatonlellei állatkínzó

  Felfüggesztett börtönt kapott a balatonlellei állatkínzóNyolc hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt állatkínzás miatt egy balatonlellei nőt szerdán a Fonyódi Járásbíróság. A 26 éves nőt azért állították bíróság elé, mert július 3-án Fonyódon, egy áruház parkolójában hosszabb időre a lezárt autóban hagyta vizsla fajtájú kutyáját, és az állat az átmelegedett autóban elpusztult. A bíróság határozata ellen az ügyész és a védő is fellebbezett, így jogerős ítéletet az ügyben a Kaposvári Törvényszék hoz majd - mondta el Marosiné Tumó Tünde, a Kaposvári Törvényszék sajtótitkára.

 • Állatkínzásért felelhetnek az orvhalászok

  Állatkínzás miatt indult büntetőeljárás két, árammal pecázó orvhalásszal szemben Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

 • Milyen hüllõt válasszak?

  Egyre népszerûbb hazánkban a hüllõ és kétéltû tartás.

  Sokan azért tartanak hüllõt, mert szereti megfigyelni az állatait, a táplálkozásukat, a szaporodásukat és a róluk való gondoskodás sok örömöt okoz.

  Sokan persze sznobizmusból tartanak ilyen állatokat, nem a természet és az állatok iránt érzett szeretet és alázat vezérli õket, hanem a környezetüknek szeretnék megmutatni, hogy õk mennyire „különleges” és „extrém” emberek.

 • Jackót zaklatás helyett állatkínzással vádolják

  Santa Maria - Lassan már a vád is kénytelen elismerni, hogy egyre inkább nevetségessé teszi magát Michael Jackson (46) pedofilperének tárgyalásain.

 • Elpusztultak a szerencsétlen birkák

  Birkákat gázolt el egy Pápáról Győrbe tartó személyvonat hétfő reggel 8 óra körül. A vonat legalább 10 állatot ütött el. Egyelőre nem tudni, hogyan került a nyáj a halipusztai vasúti átjáróba.

 • Házának tetõgerendájára akasztotta fel a kutyáját - az eb elpusztult

  Házának tetõgerendájára akasztotta fel kutyáját egy debreceni férfi 2011 júniusában. Mindezt végignézte egy környéken lakó, aki nem habozott, hanem azonnal telefont ragadott és értesítette a rendõrséget. Sajnos az eb így is elpusztult.

 • Megtizedelte a gyöngybaglyokat a rossz idõ Baranyában

  2010 június végéig mindössze 9 bagolyfiókát sikerült meggyûrûzniük a baranyai szakembereknek, míg a tavalyi év hasonló idõszakában már 200 fölötti volt a példányszám.

 • Ejnye!

  Barnás bõrû hottentotta
  gondolta: strucctojást lopna.
  Strucctojásra rá is lele,
  ámde a strucc mit tett vele?
  Megszántam õt, ahogy ott állt,
  s kotta nélkül jajt kikottált:
  - Nagy csõr nagyot ad a búból.
  Máskor csenj tojást a tyúktól!
  Szomorú egy hottentotta,
  aki strucctól koppentotta!

 • Évek óta visszajár megmentőjéhez a pingvin

  Évek óta visszajár megmentőjéhez a pingvinA Brazíliában élő João Pereira de Souza 2011-ben a háza közelében látott meg egy olaj áztatta, rendkívül legyengült pingvint a tengerparton. A nyugdíjas kőműves hazavitte magával a bajba jutott állatot és addig gondoskodott róla amíg pingvin eléggé meg nem erősödött. A Magellán-pingvin és mentegetője között ezalatt igazi barátság szövődött, ami azóta is tart. A Jingjing-nek elnevezett pingvin ugyanis mindig visszatér meglátogatni idős barátját. Jingjing olykor hosszabb időre, akár hónapokra is eltűnik az óceánon, de mindig visszatér és felkeresi a férfit a Rio de Janeiro közelében található tengerparti házikójában.

 • Beépített macska leplezte le a csaló állatorvost

  Különleges kitûntetést kapott egy bûnüldözõ macska, amely segített leleplezni egy lelketlen ál-állatorvost.

 • Így néz ki egy pandaóvoda

  Így néz ki egy pandaóvodaKína Szecsuán tartományában található a csengtui (Chengdu) óriáspanda tenyésztő -és kutatóközpont, amely fontos szerepet tölt be a faj fenntartásáért folytatott küzdelemben. Az óriáspandák szaporítása nehéz és lassú folyamat, így minden itt világra jött pandabocs igazi kis csodának számít. Az 1987-ben alapított központ 100 hektáros területén ma már több mint 80 panda él a szakemberek kiváló munkájának köszönhetően. A következő képeknek köszönhetően bepillantást nyerhetünk a “pandaóvoda” imádnivaló lakóinak mindennapjaiba.

 • Az állatkert

 • Hét kutya támad két pónilóra Kaposváron, a rendõrök mentették meg az életüket

  Hét kutya támadt két pónilóra Kaposváron; az állatok egy befagyott tó jegére menekültek, ahonnan a rendõrök menekítették ki õket.

 • Papagájcsempész bandát füleltek le Csehországban

  Egy nemzetközi banda tagjaként hét cseh tenyésztõ ritka papagájokat csempészett Csehországba, ötük ellen vádat is emeltek a hatóságok.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása