rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Kutyák és macskák (Cats and Dogs)

 • Share on Tumblr

  Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 2001
  87 perc

  Fõszereplõk: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock
  Rendezte: Lawrence Guterman

  Warner Brothers
  InterCom

  Mozipremier: 2001. október 25.

  Ha a hétköznapok sötét valósága már nagyon lehangol, tudjuk ajánlani ezt a nagyon extrém vonulatú állatszereplõs vígjátékot.

  Semmi állatnyüstölés, csupán computergrafika!

  · INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A dorombolás kora lejárt. Ha az elbizakodott emberiség eddig azt hitte, kertjeiben és házaiban béke honol, ki kell ábrándítanunk. Az orrunk elõtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: mert ezt a háborút kutyák és macskák vívják.
  Mióta világ a világ, két ellenséges erõ vív titkos háborút egymással a Föld nevû bolygó birtoklásáért, melynek új frontvonala - a tudtunk nélkül persze - talán éppen a mi nappalinkban nyílik. A macskák és a kutyák között feszülõ, õsi ellentétet csak egy fogcsikorgatva kötött fegyverszünet volt képes féken tartani. Eddig - hisz a béke, legyen bármily látszólagos is, most valóban szertefoszlani látszik...

  Most épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a karizmatikus, hataloméhes perzsamacska vért, verítéket és velõscsontot nem kímélve tör végsõ célja, a Föld teljes elmacskásítása, a kutyák rövid pórázra fogása felé.

  A kiváló kutyaügynökök, akik az ember védelmezésének szentelték életüket, hirtelen súlyos helyzetbe kerülnek. Egy zöldfülû vadászkopót, Lou ügynököt bízzák meg az ellentámadás megszervezésével. A négylábúak kémhistóriájába az emberek is belekeverednek, mert a kölyökkutyus gazdája (Jeff Goldblum), a habókos tudós, épp olyan anyagon kísérletezik, mely mindkét fél számára veszettül fontos. Közeledik a végsõ összecsapás: az elvakult macskák még az emberrablástól sem riadnak vissza.

  Vajon a rátermett, ám annál tapasztalatlanabb kölyökkutya állhatatossága és leleményessége elegendõ lesz-e ahhoz, hogy megmentse a világot a macskazsoldosok és titkosügynökök karmaiból?

  INFÓ

  Lawrence Guterman rendezõ:
  "Azt hiszem, bárki, aki valaha is tartott otthon állatot, érdekesnek fogja találni a beszélõ kutyák és macskák ötletét . Biztosan tudom, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy a közönség olyat kapjon, amit eddig még sosem látott."

  A kezdet kezdetén a projekt rajzfilmnek indult, ám egy idõ után felvetõdött az ötlet, hogy esetleg más technikával is készülhetne. Csináltak pár kezdetleges felvételt az összes elképzelhetõ megoldással, elõször bábokkal, aztán élõ állatokkal, majd teljes komputer-animációval, végül pedig úgy, hogy az élõ állatokról készült felvételeket komputer-animációval ötvözték. A film készítõi jól tudták, hogy gyakorlott trénerek segítségével korlátlan számú élõ állatot szerepeltethetnek a filmben. Már csak azt kellett tisztázni, vajon minden figura eljátszható-e hús-vér kutyákkal és macskákkal, ha a bábokat és a komputer-animációt is segítségül hívják.

  A rendezõ 1999 nyarán hozta össze a "kung fu-s macska" munkacímû jelenetet, méghozzá úgy, hogy az élõ állatokról készült filmfelvételeket komputer-grafikával dolgozta át. Ez a próbafelvétel mindenkit meggyõzött.

  A film 800 vizuális effektjén több mint 200 szakember dolgozott egy idõben: animátorok, tervezõk, grafikusok, technikusok és mások. Az állatjelenetek kidolgozása nagyon összetett és aprólékos folyamat volt. Minden egyes jelenetnél pontosan meg kellett határozni, mekkora szakasz vehetõ fel élõ állatokkal, mikor és milyen mértékben van szükség bábokra, és melyek azok a filmkockák, amelyek tisztán komputer-animációval oldhatók meg. Komoly elõnyt jelentett az a tény, hogy elõzetesen óriási mennyiségû felvételt készítettek a valódi állatszereplõkrõl, amelyeket azután tetszés szerint kombinálhattak egyéb technikai megoldásokkal. Mivel az elsõdleges cél a hitelesség megõrzése volt, csak akkor hívták segítségül a bábokat és a komputergrafikát, amikor az feltétlenül szükséges volt.

  Az elsõ fázisban digitalizálták az állatszereplõkrõl készült felvételeket, rögzítve mozgásukat és "arcuk" jellegzetes vonásait - hogy azután ezek variációiból szinte korlátlan mennyiségû mozdulat és arckifejezés készülhessen. Mivel az állatok nem rendelkeznek az érzelmi megnyilvánulások oly széles skálájával, amelyre szükség volt, modelleket kellett készíteni, melyek segítségével az állatok egyéni lelkivilágából levezethettékaz egyéni reakciókat. Ez a Kutyák és macskák valódi újítása, melyre a film történetében még nem volt példa. Végül minden állatszereplõnek aprólékosan kidolgozták a bábú-dublõrjét, hogy az eséseket és a többi veszélyes mozdulatot ne az igazi kutyáknak és cicáknak kelljen elszenvedniük.

  Premierpark

  kutyák és macskák kutyák és macskák


  kutyák és macskák kutyák és macskák


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Iker-elefántbikák születtek Thaiföldön

  Iker-elefántbikák születtek Thaiföldön, amire az egész Földön nincs példa.

 • Végzetes parazitát hordoznak a rókák

  Belélegzéssel is az ember szervezetébe kerülhet

  Halált is okozhat az a parányi galandféreg, amelyet rókák hordoznak - írja a Színes Bulvár Lap. A Magyarországon nemrég megjelent pár milliméteres lárva belélegzéssel is az ember szervezetébe kerülhet, ahol a májban évek alatt fejlõdik ki. Ha késõn ismerik fel, a parazita halálos.

 • Kezével terelte vissza a cápát az óceánba egy turista

  A brit turista megfogta az állatot a farkánál fogva, és eltávolította a sekélyesben játszó gyerekektõl.

 • Lelkes Miklós: A nyakörves nyuszi

  Pukkancsos Pista és Hergelõ Péter vadásztak. Tulajdonképpen orvvadásztak, mert nem volt vadászati engedélyük. Olyan állat, amelyik megéri legalább a kilõtt töltény árát, nem került elõ. Ám egyszercsak Pista felkiáltott:

  - Nézd, a tisztáson egy nagy nyúl fehérkedik!

 • 17 ezer "állati" baleset

  Több mint 17 ezer balesetet okoztak tavaly Ausztrália útjain az állatok, a legtöbb esetben kenguruk.

  A "bûnösök" között sorrendben a vombatok (egy másik erszényes állat), a rókák, a kutyák, a macskák, a lovak, a tehenek és végül a juhok következnek - közölte egy ausztráliai biztosító társaság.

 • Lefotóztak egy óriáspolipot

  Japán kutatóknak sikerült elõször az, ami annyi sok tengerbiológus álma: lefényképeztek természetes környezetében egy élõ óriáspolipot. A filmek és mesék misztikus hõse éppen vadászott.

 • Hogy megmentse gazdái életét a golyók elé ugrott a hős kutyus

  Hogy megmentse gazdái életét a golyók elé ugrott a hős kutyusA kutyahős szerencsére már sokkal jobban van. Az életmentő műtétek után jelenleg családja Los Angeles-i otthonában lábadozik. Charlie a hétvégén ugyanis olyan hőstettet hajtott végre, amit nem sok négylábú mondhat el magáról: a hétvégén nem csak, hogy kiüldözte a betörőket a házukból, de még a gyerekeket is megóvta a sérüléstől azzal, hogy a betörők lövései elé vetette magát. A Los Angeles-i kertes házba még szombat éjjel próbáltak betörni fegyveresek. A zajra felfigyelt a házban alvó Charlie és két társa is, és hangos ugatással, vicsorgással fogadták a hívatlan vendégeket.

 • Agyarorvosok: betömték egy elefánt fogát

  Agyarorvosi diadalt arattak indiai fogorvosok: sikerült betömniük egy elefánt repedt agyarát.

 • Permetezõszerrel végzik ki az állatokat Tamásiban

  Tucatszám mérgezi valaki Tamásiban a kutyákat és a macskákat. Egy ismeretlen permetszerrel átitatott húspogácsákat, kolbászkarikákat dobál az állatokna a Hámán Kató utcában. Az állatok fél órás haláltusa után elpusztulnak.

 • Elárasztják Európát az olcsó szõrmék

  A Tendertárban Ön szabja meg, hogy milyen közbeszerzési információk érdeklik.

  Segítünk választani több mint 100 000 közbeszerzési pályázat közül!

 • Spanyol petíció a cápák védelmében

  Madrid - Tizenháromezer spanyol írta alá azt a petíciót, amely a cápák fokozottabb védelmét szorgalmazza.

  A petíciót csütörtökön adták át a tengerügyi államtitkárságon - közölte az Oceana környezetvédelmi szervezet és a Shark Alliance (Cápa Szövetség) nevû szervezet.

 • Hamisításvédett a természet alkotása

  A Papilio blumei egy különösen szép, kizárólag Indonéziában honos fecskefarkú lepke: képes megváltoztatni szárnyának a színét, méghozzá a kék és zöld között annak függvényében, hogy éppen rejtõzködnie kell vagy sem.

 • Amikor a rák világít a hûtõben...

  Világító rákokat talált a hûtõjében több amerikai, ami igencsak meghökkentette õket.

 • Felfüggesztettek egy pakisztáni orvost, mert tehenet szállíttatott a mentõben

  Felfüggesztettek állásából egy a pakisztáni orvost, mert mentõautóban szállította haza a vásárban vett tehenét Pakisztán keleti részében.

 • Vigyázzon! Veszélyes paraziták veszélyeztetik az állatot és az embert!

  Ha szeretné elkerülni az egész lakás fertõtlenítését, hetente legalább kétszer alaposan át kell nézni az állatot. Könnyen megtörténhet ugyanis, hogy bolhát hoz haza.

 • Világhírû komondor

  Hungaricum a világ legfurcsább 25 állata között

  Megválasztotta a világ legérdekesebb állatait az egyik leghíresebb amerikai internetes oldal. A listára felkerült 25 kiválasztott külsõjében egytõl egyig feltûnést kelt. Az õsrégi magyar kutyafajta feltehetõen loncsos bundája miatt a maláj medve és az angora nyúl mögött a harmadik helyen végzett. A hatalmas kutyákat számtalan legenda lengi körül, többek között vadságukról, vérszomjukról híresek.

 • Lámpaoltással védik a madarakat a felhõkarcolóktól

  "Elsötétítéssel" próbálják védeni a madarakat a New York-i felhõkarcolók: amennyire csak lehet, nem lesznek kivilágítva november elejéig, a vándormadarak õszi utazásának befejezéséig.

 • 3 tucatnyi ok, amiért nem a majmoktól származunk

  A brit Noah's Ark Zoo Farm (Noé Bárkája Állatfarm) elõadása 30 olyan okot sorol fel, amiért az ember nem származhat a majmoktól. Mivel a szervezet a kreacionizmusban hisz, az elõadás nem meglepõ. Az azonban, hogy iskolás gyerekek látogatják a létesítményt, egyes oktatókat aggodalommal tölt el. A Bristol közelében mûködõ Noah's Ark Zoo Farm nemrég elnyerte az Iskolán Kívüli Oktatás Tanácsának minõségdíját.

 • A patkányokat kiirtották, most a nyúlözönnel küzdenek

  180 millió forintos költséggel megszabadította magát a patkányoktól egy brit sziget, ám mostanra meg lassan a nyulak az urak rajta.

 • Kutyájával kelt egybe egy ausztrál férfi

  A saját kutyáját vette el egy ausztrál fiatalember, aki mindössze a közeli hozzátartozóit akarta összehozni és megnevettetni a szokatlan ceremóniával.

· INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása