rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Kutyák és macskák (Cats and Dogs)

 • Share on Tumblr

  Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 2001
  87 perc

  Fõszereplõk: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock
  Rendezte: Lawrence Guterman

  Warner Brothers
  InterCom

  Mozipremier: 2001. október 25.

  Ha a hétköznapok sötét valósága már nagyon lehangol, tudjuk ajánlani ezt a nagyon extrém vonulatú állatszereplõs vígjátékot.

  Semmi állatnyüstölés, csupán computergrafika!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A dorombolás kora lejárt. Ha az elbizakodott emberiség eddig azt hitte, kertjeiben és házaiban béke honol, ki kell ábrándítanunk. Az orrunk elõtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: mert ezt a háborút kutyák és macskák vívják.
  Mióta világ a világ, két ellenséges erõ vív titkos háborút egymással a Föld nevû bolygó birtoklásáért, melynek új frontvonala - a tudtunk nélkül persze - talán éppen a mi nappalinkban nyílik. A macskák és a kutyák között feszülõ, õsi ellentétet csak egy fogcsikorgatva kötött fegyverszünet volt képes féken tartani. Eddig - hisz a béke, legyen bármily látszólagos is, most valóban szertefoszlani látszik...

  Most épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a karizmatikus, hataloméhes perzsamacska vért, verítéket és velõscsontot nem kímélve tör végsõ célja, a Föld teljes elmacskásítása, a kutyák rövid pórázra fogása felé.

  A kiváló kutyaügynökök, akik az ember védelmezésének szentelték életüket, hirtelen súlyos helyzetbe kerülnek. Egy zöldfülû vadászkopót, Lou ügynököt bízzák meg az ellentámadás megszervezésével. A négylábúak kémhistóriájába az emberek is belekeverednek, mert a kölyökkutyus gazdája (Jeff Goldblum), a habókos tudós, épp olyan anyagon kísérletezik, mely mindkét fél számára veszettül fontos. Közeledik a végsõ összecsapás: az elvakult macskák még az emberrablástól sem riadnak vissza.

  Vajon a rátermett, ám annál tapasztalatlanabb kölyökkutya állhatatossága és leleményessége elegendõ lesz-e ahhoz, hogy megmentse a világot a macskazsoldosok és titkosügynökök karmaiból?

  INFÓ

  Lawrence Guterman rendezõ:
  "Azt hiszem, bárki, aki valaha is tartott otthon állatot, érdekesnek fogja találni a beszélõ kutyák és macskák ötletét . Biztosan tudom, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy a közönség olyat kapjon, amit eddig még sosem látott."

  A kezdet kezdetén a projekt rajzfilmnek indult, ám egy idõ után felvetõdött az ötlet, hogy esetleg más technikával is készülhetne. Csináltak pár kezdetleges felvételt az összes elképzelhetõ megoldással, elõször bábokkal, aztán élõ állatokkal, majd teljes komputer-animációval, végül pedig úgy, hogy az élõ állatokról készült felvételeket komputer-animációval ötvözték. A film készítõi jól tudták, hogy gyakorlott trénerek segítségével korlátlan számú élõ állatot szerepeltethetnek a filmben. Már csak azt kellett tisztázni, vajon minden figura eljátszható-e hús-vér kutyákkal és macskákkal, ha a bábokat és a komputer-animációt is segítségül hívják.

  A rendezõ 1999 nyarán hozta össze a "kung fu-s macska" munkacímû jelenetet, méghozzá úgy, hogy az élõ állatokról készült filmfelvételeket komputer-grafikával dolgozta át. Ez a próbafelvétel mindenkit meggyõzött.

  A film 800 vizuális effektjén több mint 200 szakember dolgozott egy idõben: animátorok, tervezõk, grafikusok, technikusok és mások. Az állatjelenetek kidolgozása nagyon összetett és aprólékos folyamat volt. Minden egyes jelenetnél pontosan meg kellett határozni, mekkora szakasz vehetõ fel élõ állatokkal, mikor és milyen mértékben van szükség bábokra, és melyek azok a filmkockák, amelyek tisztán komputer-animációval oldhatók meg. Komoly elõnyt jelentett az a tény, hogy elõzetesen óriási mennyiségû felvételt készítettek a valódi állatszereplõkrõl, amelyeket azután tetszés szerint kombinálhattak egyéb technikai megoldásokkal. Mivel az elsõdleges cél a hitelesség megõrzése volt, csak akkor hívták segítségül a bábokat és a komputergrafikát, amikor az feltétlenül szükséges volt.

  Az elsõ fázisban digitalizálták az állatszereplõkrõl készült felvételeket, rögzítve mozgásukat és "arcuk" jellegzetes vonásait - hogy azután ezek variációiból szinte korlátlan mennyiségû mozdulat és arckifejezés készülhessen. Mivel az állatok nem rendelkeznek az érzelmi megnyilvánulások oly széles skálájával, amelyre szükség volt, modelleket kellett készíteni, melyek segítségével az állatok egyéni lelkivilágából levezethettékaz egyéni reakciókat. Ez a Kutyák és macskák valódi újítása, melyre a film történetében még nem volt példa. Végül minden állatszereplõnek aprólékosan kidolgozták a bábú-dublõrjét, hogy az eséseket és a többi veszélyes mozdulatot ne az igazi kutyáknak és cicáknak kelljen elszenvedniük.

  Premierpark

  kutyák és macskák kutyák és macskák


  kutyák és macskák kutyák és macskák


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Színes, erõszakos és nagyon pornográf!

  Zöld pornó címmel 8 egyperces rövidfilmet készített az állatok szexuális életérõl Isabella Rossellini. A kisfilmeknek õ a producere, a rendezõje és a fõszereplõje.

 • Vaddisznó invázió a budai hegyekben

  A tavalyi rekord makktermés és az enyhe tél következtében szaporodtak el idén a vaddisznók. Az ember közelségéhez hozzászokott állatoknak ideális életteret jelentenek a lakott területekhez közeli erdõségek. A nappal az erdõben megbúvó állatok, este és hajnalban bejárnak a házak kertjeibe, ahol rendszeresen feltúrják a gyepet, a virágágyásokat és megdézsmálják a gyümölcsfákat. Az esetek többségében inkább bosszúságot okoznak...

 • Kajakba harapott egy nagy fehér cápa Kalifornia partjainál

  Kajakot harapdált meg egy nagy fehér cápa az Egyesült Államok kaliforniai partjainál.

 • Cicákat szoptat a kutya - együtt a kölykeivel

  Tinkerbell egy chihuahua fajtájú kutya, aki több kiscicát is "örökbe fogadott".

  A kutya tulajdonosa, Angie Reynolds úgy gondolta, kedvence heves ugatásba kezd majd, amikor odarakja neki a cicákat, mintha a sajátjai lennének. Nem kell azonban aggódni, a kicsinyek együtt esznek, alszanak és játszanak, egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy nem természetes a közelségük.

 • Kubai zsiráf venezuelai orvosi mûszerekért - jó célért az állatbiznisz?!

  Havanna - Venezuela eddig olajat szállított Kubának, amely orvosokat küldött cserébe, Kuba a jövõben állatkertjébõl zsiráfot és más ritkaságokat szállít a venezuelai zoóknak állatorvosi mûszerekért - új dimenziót adva a két ideológiai szövetséges kapcsolatainak.

  A Havannai Nemzeti Állatkert a jövõ hónapban indítja elsõ szállítmányát a dél-amerikai országba, amelynek állatkertjei meglehetõsen leromlottak az elmúlt években. A küldeményt Venezuela orvosi mûszerekkel ellentételezi - közölte a havannai kert igazgatója.

 • Kutya futott a motorosnak

  Két motoros is súlyosan megsérült a hétvégén Baranyában: egyikük egy ütközést akart elkerülni, a másiknak nekifutott egy nagytestû kutya, ezért esett el.

  Szombat délután Pécsen, az Abaligeti úton egy aszszony motorjával Orfû irányába haladt. Egy éles kanyarban azonban érkezett szembõl is egy motoros, amelyik áttért a szemközti sávba.

 • Vásárolj tudatosabban kedvenceidnek!

  Hazánkra is igaz, hogy rengeteg háztartásban megtalálható valamilyen házi kedvenc. Legyen szó a legtöbbek által tartott kutyákról vagy macskákról, esetleg valamilyen madárfajról, a gazdáik nagyon jól tudják, hogy az ezzel járó költségek meglehetősen magasak lehetnek. Sok állatfajnál szükség lehet valamilyen fekhelyre, alomra, szállítóeszközre, játékra, a táplálékról pedig nem is beszélve.

 • 10 év után visszarepülõ Bumeráng

  London - 10 év után repült vissza egy brit férfi Bumerángja, mármint Bumeráng nevû postagalambja.

  Az immár 13 esztendõs galamb éppen tíz éve lett elõször világhírû, amikor gazdája elajándékozta a madarat Spanyolországba, Bumeráng viszont azonnal visszatért a csaknem 2 ezer kilométeres távolból. Gazdája továbbra sem volt hû hû galambjához: ezúttal egy másik galambtenyésztõnek adta, de már belföldi földinek. Bumeráng onnan is hazarepült.

 • A kutyakiképzés alapjai

  Minden gazdi azt szeretné, hogy kutyája engedelmes legyen. De mit is kell ehhez tennünk?

  Elõször is tudatosan kell döntenünk a fajtaválasztás kérdésében. A nevelés szempontjából lényeges, hogy milyen fajtát választunk, hiszen az általános engedelmességi feladatokon túl lehetnek speciális igényeink is, például ha egy igazi házõrzõt szeretnénk.

 • Kidobta az ablakon a kiskutyát

  Állatkínzás miatt büntetõeljárást indítottak egy nyíregyházi kismama ellen, aki lakótelepi lakásának erkélyérõl dobta ki a kutyáját. Az állat korábban megharapta másfél éves kislánya kezét.

 • Útszélit elgázolták...

  Útszélit elgázolták...Évente majd száz olyan kutya érkezik az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjába, akinek olyan (gázolás miatti, bántalmazásból eredő, hanyag tartásból eredő) sérülése van, mely a gondos orvosi ellátás ellenére is az élettel össze nem egyeztethető. Útszélit, a szegény párát egy állatbarát autós találta gázolás után néhány pillanattal (persze a gázolást elkövető szépen elillant a felelősségvállalástól félve). A sokszoros csonttörés, a gerinc sérülés, a belső szerveinek a sérülése végett néhány óra szenvedés után elpusztult. Nehéz, de ez van.

 • Dezodorral védenék a kutatók az új-zélandi bûzös madarakat

  A kutatók ötlete szerint dezodorral kellene megvédeni a kiwiket és a bagolypapagájokat, a különös szagot árasztó új-zélandi madarakat ugyanis könnyen levadásszák a betelepített ragadozók.

 • Elárasztják Európát az olcsó szõrmék

  A Tendertárban Ön szabja meg, hogy milyen közbeszerzési információk érdeklik.

  Segítünk választani több mint 100 000 közbeszerzési pályázat közül!

 • Vemhes ló esett egy derítõbe (fotók a mentésrõl)

  VN - Egy vemhes ló esett a derítõbe hétfõn délután Gencsapátiban. Az állat a tûzoltók és egy lovász segítségével kikerült a gödörbõl. Remélhetõleg maradandó sérülés nélkül felépül a balesetbõl.

  Gencsapátiban egy villanypásztorral elkerített területrõl kijutva került a ló a szomszéd portára, ahol a deszkákkal lefedett derítõbe esett. Az 1,5 méter mély gödör éppen elég volt ahhoz, hogy a ló ne tudjon kimászni saját erejébõl.

 • Óriási kockás pitont találtak egy svájci baromfiudvarban

  Négy és félméteres kockás pitonra (Python reticulatus) bukkant baromfiudvarában egy svájci férfi a Bázel melletti Füllinsdorfban.

 • Pózoló cicák naptáron - fotókkal

  A cica tulajdonosok tudják, hogy néha nagyon emberszerûek tudnak lenni kedvenceik.

 • Megható kutyatörténetek

  A könyvet írta: Christina Bigley és Carol Bigley

  Magam is elolvastam a könyvet jópárszor, de még mindig nem untam
  rá. Mikor elõször olvastam, le sem tudtam tenni.

 • Teljes a szegedi zsiráf csapat

  Szerda dél körül megérkezett Luke, a harmadik és legifjabb zsiráfbika a Szegedi Vadasparkba, így teljessé vált a Tisza-parti állatkert zsiráfcsapata. A három- és négyéves társainál még szemmel láthatóan kisebb hím 2009-ben a Gelsenkircheni Állatkertben látta meg a napvilágot.

 • Hatalmas tarantella tanyázott a boltban

  A Katalán Autonóm Rendõrség emberei fél óráig kutattak egy tarantellapók után egy barcelonai cipõüzletben, de végül lemondtak róla, hogy megtalálják az állatot.

 • Koreában még mindig sokan esznek kutyát

  Koreában még mindig sokan esznek kutyátAugusztus 17-én nem jó kutyának lenni Dél-Koreában. Ez ugyanis a Malbok nap a koreai holdnaptár szerint. Ekkor a koreaiak - többnyire az idős férfiak - rengeteg kutyahúst esznek abban a hitben, hogy ez fokozza férfiasságukat. A kutyaevés ellentétes azzal a törvénnyel, amely megtiltotta a kutyahúsfogyasztást Dél-Koreában. A korlátozást a 1998-as szöuli olimpia előtt vezették be, mert a kormány attól tartott, hogy a kutyaevés nem jó reklám az országnak. A kutya a negyedik legnépszerűbb hús Dél-Koreában, csak a disznó, a marha és a csirke előzi meg.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása