rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Kutyák és macskák (Cats and Dogs)

 • Share on Tumblr

  Színes, szinkronizált amerikai vígjáték, 2001
  87 perc

  Fõszereplõk: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock
  Rendezte: Lawrence Guterman

  Warner Brothers
  InterCom

  Mozipremier: 2001. október 25.

  Ha a hétköznapok sötét valósága már nagyon lehangol, tudjuk ajánlani ezt a nagyon extrém vonulatú állatszereplõs vígjátékot.

  Semmi állatnyüstölés, csupán computergrafika!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A dorombolás kora lejárt. Ha az elbizakodott emberiség eddig azt hitte, kertjeiben és házaiban béke honol, ki kell ábrándítanunk. Az orrunk elõtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: mert ezt a háborút kutyák és macskák vívják.
  Mióta világ a világ, két ellenséges erõ vív titkos háborút egymással a Föld nevû bolygó birtoklásáért, melynek új frontvonala - a tudtunk nélkül persze - talán éppen a mi nappalinkban nyílik. A macskák és a kutyák között feszülõ, õsi ellentétet csak egy fogcsikorgatva kötött fegyverszünet volt képes féken tartani. Eddig - hisz a béke, legyen bármily látszólagos is, most valóban szertefoszlani látszik...

  Most épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a karizmatikus, hataloméhes perzsamacska vért, verítéket és velõscsontot nem kímélve tör végsõ célja, a Föld teljes elmacskásítása, a kutyák rövid pórázra fogása felé.

  A kiváló kutyaügynökök, akik az ember védelmezésének szentelték életüket, hirtelen súlyos helyzetbe kerülnek. Egy zöldfülû vadászkopót, Lou ügynököt bízzák meg az ellentámadás megszervezésével. A négylábúak kémhistóriájába az emberek is belekeverednek, mert a kölyökkutyus gazdája (Jeff Goldblum), a habókos tudós, épp olyan anyagon kísérletezik, mely mindkét fél számára veszettül fontos. Közeledik a végsõ összecsapás: az elvakult macskák még az emberrablástól sem riadnak vissza.

  Vajon a rátermett, ám annál tapasztalatlanabb kölyökkutya állhatatossága és leleményessége elegendõ lesz-e ahhoz, hogy megmentse a világot a macskazsoldosok és titkosügynökök karmaiból?

  INFÓ

  Lawrence Guterman rendezõ:
  "Azt hiszem, bárki, aki valaha is tartott otthon állatot, érdekesnek fogja találni a beszélõ kutyák és macskák ötletét . Biztosan tudom, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy a közönség olyat kapjon, amit eddig még sosem látott."

  A kezdet kezdetén a projekt rajzfilmnek indult, ám egy idõ után felvetõdött az ötlet, hogy esetleg más technikával is készülhetne. Csináltak pár kezdetleges felvételt az összes elképzelhetõ megoldással, elõször bábokkal, aztán élõ állatokkal, majd teljes komputer-animációval, végül pedig úgy, hogy az élõ állatokról készült felvételeket komputer-animációval ötvözték. A film készítõi jól tudták, hogy gyakorlott trénerek segítségével korlátlan számú élõ állatot szerepeltethetnek a filmben. Már csak azt kellett tisztázni, vajon minden figura eljátszható-e hús-vér kutyákkal és macskákkal, ha a bábokat és a komputer-animációt is segítségül hívják.

  A rendezõ 1999 nyarán hozta össze a "kung fu-s macska" munkacímû jelenetet, méghozzá úgy, hogy az élõ állatokról készült filmfelvételeket komputer-grafikával dolgozta át. Ez a próbafelvétel mindenkit meggyõzött.

  A film 800 vizuális effektjén több mint 200 szakember dolgozott egy idõben: animátorok, tervezõk, grafikusok, technikusok és mások. Az állatjelenetek kidolgozása nagyon összetett és aprólékos folyamat volt. Minden egyes jelenetnél pontosan meg kellett határozni, mekkora szakasz vehetõ fel élõ állatokkal, mikor és milyen mértékben van szükség bábokra, és melyek azok a filmkockák, amelyek tisztán komputer-animációval oldhatók meg. Komoly elõnyt jelentett az a tény, hogy elõzetesen óriási mennyiségû felvételt készítettek a valódi állatszereplõkrõl, amelyeket azután tetszés szerint kombinálhattak egyéb technikai megoldásokkal. Mivel az elsõdleges cél a hitelesség megõrzése volt, csak akkor hívták segítségül a bábokat és a komputergrafikát, amikor az feltétlenül szükséges volt.

  Az elsõ fázisban digitalizálták az állatszereplõkrõl készült felvételeket, rögzítve mozgásukat és "arcuk" jellegzetes vonásait - hogy azután ezek variációiból szinte korlátlan mennyiségû mozdulat és arckifejezés készülhessen. Mivel az állatok nem rendelkeznek az érzelmi megnyilvánulások oly széles skálájával, amelyre szükség volt, modelleket kellett készíteni, melyek segítségével az állatok egyéni lelkivilágából levezethettékaz egyéni reakciókat. Ez a Kutyák és macskák valódi újítása, melyre a film történetében még nem volt példa. Végül minden állatszereplõnek aprólékosan kidolgozták a bábú-dublõrjét, hogy az eséseket és a többi veszélyes mozdulatot ne az igazi kutyáknak és cicáknak kelljen elszenvedniük.

  Premierpark

  kutyák és macskák kutyák és macskák


  kutyák és macskák kutyák és macskák


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Mancsokkal jelölt éttermek

  Csillagok mellett immár praclik vagy mancsok is helyet kaptak az éttermek minõsítésében Olaszországban.

 • Ölebfogyókúra-verseny - dagadt kutyáknak...

  London - Hét kutya és egy macska indul az idei brit országos ölebfogyókúra-versenyen.

  Az állatok átlagosan 30 százalékkal kövérebbek a normálisnál, összesen csaknem két mázsával. 74 kilót kell leadniuk ideális súlyukhoz 100 nap alatt - ennyi ideig tart a kúra.

 • Idén a farmer hódít az orosz kutyaruha-divatban

  A selyem, a pamut és a farmeranyag hódít az idén az orosz kutyaruha-divatban, s a magukra valamit is adó négylábúak rózsaszín, ezüst, vagy arany öltözékben pompáznak - derült ki azon a divatbemutatón, amelyet a házi kedvencek részvételével rendeztek Moszkvában.

 • Kínaiul tanítják az amerikai pandavendéget

  Kínai nyelvre akarnak okítani egy amerikai óriáspandát Kínában.

 • Meleg tiltakozás egy homoszexuális keselyûpárért

  Szét akarnak választani egy meleg keselyûpárt Németországban egy állatkertben szaporítás végett, ám hevesen bírálják a tervet melegszervezetek.

 • Városi disznó

  Trieszt - Trieszt belvárosába tévedt egy nagyjából egyéves vaddisznó vasárnap délután.

  A város északkeleti felében délután 2 óra táján vették észre a vadállatot.

 • Meghalt az antidepresszánssal kezelt elefánt

  Egy texasi állatkert 49 éves elefántmatuzsáleme, amelyet stresszes állapota miatt Xanaxszal kezeltek, váratlanul elpusztult. Az állatkert illetékesei csak arról számoltak be, hogy két évvel ezelõtt a gondozók azt vették észre: Tanzy, az elefánt ingerlékeny és levert.

 • Párna a házikedvencbõl

  Mindig szomorú, amikor meghal a házi kedvenc. Éppen ezért egy nevadai férfi úgy döntött, új vállalkozásba kezd.

 • Fosztogató medvék Komiban

  A kiéhezett medvék kimerészkednek az erdõbõl, és lakott településeken, sõt, a temetõkben keresnek élelmet a Komi Köztársaságban, mi több, egy állat egyenesen a fõvárosban, Sziktivkarban támadt egy fiatalemberre.

 • Ki mérgezte meg a kutyacsaládot?!

  Ki mérgezte meg a kutyacsaládot?!Szegeden, a Dobó utca egyik elhanyagolt házában a rokonok nélküli, idős, ott élő néni tisztázatlan körülmények között szerzett sérülések végett kórházba került. Az udvarában tartott kutyákat az egyik szomszéd etette, majd megmagyarázhatatlan módon csigaméreg szóródott szét az udvaron. A méregtől a zárt területen élő szerencsétlen kutyák kínok kínjai közepette elpusztultak. Az Orpheus Állatvédő Egyesület becslése szerint évente több száz esetben történik hasonlóan durva állatmérgezés, melyeket rendszerint állatellenes rosszakarók alattomos módon (nyomok és bizonyítékok hátrahagyása nélkül, hátba támadással) követnek el.

 • Megható találkozás: 12 év után is emlékeztek a gorillák arra a lányra, akivel gyermekként játszottak

  Megható találkozás: 12 év után is emlékeztek a gorillák arra a lányra, akivel gyermekként játszottakSok év elteltével is emlékeztek a hatalmas gorillák arra a lányra, akit gyermekkorában ölelgettek. Tansy Aspinall több mint 20 évvel ezelőtt találkozott először Djaltával és Bimms-szel Kentben, ahol a családja egy magánállatkertet működtet. Tansy az apja, Damian Aspinall által alapított állatkertben rengeteg időt töltött együtt a gorillákkal. A most 25 éves Tansy már másfél évesen együtt játszott a fiatal gorillákkal, akik igazi jó barátai lettek. A barátok útjai azonban 12 éve elváltak egymástól, ugyanis a gorillákat szabadon engedték a gaboni esőerdőben.

 • Elefántok ámokfutása Indonéziában

  Többtucatnyi elefánt gázolt végig az indonéziai Riau tartomány egyik településén, ahol halálra rémítették a helyi lakosokat és óriási károkat okoztak a házakban és a terményben.

 • Golfszeretõ kutya: 13 labdát nyelt le

  Zörgött kutyája hasa, ezért állatorvoshoz vitte négylábúját egy brit férfi. Az állat hasából 13 golflabdát szedtek ki, pedig gazdája azt hitte: a kutya csak sétálni jár a golfpályára.

 • 2004. évi X. törvény - bûncselekmény lett az állatok kínzása!

  2004. évi X. törvény

  a Büntetõ Törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok módosításáról1

  1. § A Büntetõ Törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény (Btk.) 266/A. §-a helyébe a következõ rendelkezés lép:

 • Mackópofa filmsztárnak neveli bocsait

  Gödöllõ - Brumit senki sem vádolhatja anyagiassággal. Sztármedve létére nem követel komoly gázsit, a Sorstalanságban és a Dallasban játszott szerepéért mindössze pár almát és néhány liter üdítõt kapott. A legutóbbi természetfilmjében viszont egy mézzel megspékelt vaddisznó volt a jutalma, igaz, azt ki is érdemelte, hiszen a forgatókönyv szerint farkasok üldözték.

 • Két patkánnyal rabolt ki egy buszt

  Egy hajléktalan férfi kezében két óriási patkányt tartva szállt fel egy tömött buszra Columbia fõvárosában, Bogotában.

 • Medve sebesített meg egy német turistát a Kárpátokban

  Bukarest - Medve sebesített meg súlyosan egy 26 éves német turistát szerda este a Déli-Kárpátokban. A férfi túl van az életveszélyen, a hegyi mentõszolgálat stabilizálta állapotát és a legközelebbi kórházba szállította - jelentette csütörtökön a Mediafax román hírügynökség.

 • Noé bárkájába gyûjti a Mexikói-öböl tengeri lényeit egy amerikai biológus

  A bibliai Noéhoz hasonlóan gyûjti be a Mexikói-öböl kihalással fenyegetett tengeri lényeit egy amerikai biológus.

 • A berni pásztorkutya (Dürrbachler) kozmetikázása

  A berni pásztorkutya szõrzete hosszú és tömött, ezért megkívánja a gondozást. Különösen akkor, ha a szõrzet erõsebben hullámos, esetleg kissé göndör is. Az ilyen bunda hamar összeáll, filcesedik. A szõrzet nem csupán a hidegtõl és az esõtõl védi az állatot, de mutatja az erõnlétét, egészségi állapotát is.

 • Macskajaj: karmolás miatt leállt a vasúti forgalom Wellingtonban

  Macskakarmolás miatt leállt a vasúti forgalom Új-Zéland fõvárosában: egy mozdonyvezetõt támadott meg egy potyautas macska.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása