2024.03.29. - Auguszta

Macskabagoly-támadás Mohácson

Pécs - Fejberúgta egy fiókáit védõ macskabagoly a Magyar Madártani Egyesület (MME) egyik önkéntesét a minap Mohácson - közölte Bank László, az MME Baranya megyei csoportjának irodavezetõje.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A férfi a mohácsi Szepessy-park egyik fáján frissen kirepült macskabagoly-fiókákra lett figyelmes, s szerette volna lefotózni az állatokat. Miközben a fa alatt kereste a megfelelõ pozíciót, hirtelen irtózatos rúgást érzett a fején. A közelben tartózkodó egyik szülõmadár feltehetõleg veszélyhelyzetként értékelte az ember közeledését, ezért lendült támadásba. ”A vélt támadót sikerült elûznie, önkéntesünk kissé szédelegve sürgõsen elhagyta a környéket”.

A szakember szerint a macskabaglyok esetében a fiókákat védõ szülõmadarak támadása állatok, emberek ellen, ha nem is túl gyakran, de elõ szokott fordulni. Baranyában a öt év alatt ez volt a harmadik eset. Korábban a harkányi parkban és Magyarmecskén riogatták a járókelõket.

Bank László azt tanácsolja: ha véletlenül macskabagoly-fiókákat pillant meg valaki, akkor ne tartózkodjon sokáig a közelben, hanem szép csöndben távozzon, különben könnyen megjárhatja.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra