2024.04.20. - Tivadar

Berepülnek az éhes állatok

Már több mint száz verebet fogtak be egy pécsi áruházban

Rendszeres vendégei a verebek egy pécsi áruháznak, eddig közel másfélszáz példányt fogtak be és engedtek szabadon a szakemberek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"Már az idén több tíz házi verebet fogtunk a polcok között kifeszített hálóinkkal. Így már közel 150 fõs az a populáció, amely a pécsi áruházból származik" – mondta az irodavezetõ. Véleménye szerint nem egyszerû feladat a verebek befogása egy ilyen létesítményben, mint mondta: "a hatalmas térben nehéz eredményesen dolgozni". Hozzátette: az elmúlt néhány évben azonban már jól kiismerték az áruházi madarak szokásait, repülési útvonalaikat, így már könnyebben boldogulnak velük.

"A cukros, rizses polcoknál például mindig fogunk néhányat. Úgy tûnik, a verebeknek is szükségük van az alapvetõ beszerzési cikkekre" – teszi hozzá az irodavezetõ. Bank László szerint általában a raktárban, de gyakran még az eladótérben is tanyáznak verebek. Rendszerint az áruk berakodásakor surrannak be az ideiglenesen nyitva hagyott ajtókon. Kimenni nem mindig akaródzik nekik, hiszen bent is találnak elegendõ élelmet. Nem mellesleg még a ragadozóktól sem kell tartaniuk.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra