2024.04.19. - Emma

Három héten belül már a harmadik cápatámadás az ausztráliai Sydneyben

Sydney - Cápa harapott meg egy 15 éves szörfözõt vasárnap a legnagyobb ausztrál város, Sydney partjainál, három héten belül immár a harmadik cápatámadásban a környéken.

A fiú röviddel napfelkelte után ment szörfözni az apjával az Avalon-strandra, ahol egy cápa beleharapott a combjába és vonszolni kezdte, de végül elengedte.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az apa vitte a partra a gyermeket, aki súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett. Bár az állat csontig átharapta a fiú lábát, az áldozat állapotát kielégítõnek mondták az orvosok.

A baleset után a hatóságok lezárták a környékbeli strandokat, a vízirendõrség és a vízimentõk pedig keresni kezdték a támadót. Az orvosok a harapásnyomok alapján próbálják megállapítani, milyen fajtájú cápa támadhatott a fiatal szörfözõre.

Sydney népszerû strandjainak közelében sokféle cápa él a tengerben, de az ember elleni támadások eddig aránylag ritkák voltak. Három héten belül azonban már három incidens is történt: elõbb a haditengerészet egy 31 éves búvárjának egyik lábát és karja egy darabját harapta le egy 2,7 méteres bikacápa a sydneyi kikötõben, másnap pedig a város világhírû strandján, a Bondi Beach-en harapta le félig egy 33 éves szörfözõ kezét egy 2,5 méteres nagy fehér cápa.

A cápák számának növekedését és az ember elleni támadások elszaporodását szakértõk a környezetvédelem "jótékony" hatásával magyarázzák: a tisztábbá vált vízben a tengeri ragadozók táplálékot keresve a korábbinál jobban megközelítik a partokat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra