2024.04.16. - Csongor

Lelõttek egy nõre támadó házi csimpánzt Amerikában

Hartford - Megtámadott és súlyosan megsebesített egy nõt egy éveken át háziállatként tartott, jól idomított csimpánz Connecticut államban. A rendõrök végeztek az állattal.

Az áldozat barátnõjét akarta meglátogatni, aki lakásában tartotta a 90 kilogrammos, 15 éves majmot.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Amint kiszállt autójából, a Travis névre hallgató csimpánz azonnal rávetette magát - számolt be a rendõrség. A nõ súlyos sérüléseket szenvedett az arcán, sok vért vesztett, igen súlyos állapotban vitték kórházba - közölte Richard Conklin rendõrségi szóvivõ.

A majom gazdája, aki barátnõje segítségére sietett, egy nagy konyhakéssel tizenötször megszúrta az állatot, õ és a helyszínre érkezõ két rendõr is megsérült. Ezt követõen Travis a kocsiba menekülõ rendõrségi emberek után vetette magát, ahogy feltépte az autó ajtaját, egy rendõr többször rálõtt az állatra. A sebesült csimpánz még visszajutott a házban lévõ szobájába, ahol holtan találtak rá.

Stamfordban és környékén mindenki ismerte a csimpánzt, amit úgy neveltek a családban, mint egy gyereket. Nem tudjuk, mi válthatta ki ezt a viselkedést - mondta Conklin. "Az állatot Lyme-kór miatt kezelték, talán a gyógyszerek miatt lett erõszakos" - fûzte hozzá.

Évekkel ezelõtt Travis tévéreklámokban szerepelt, a rendõrség szerint egyedül fel tudott öltözni, asztalnál evett, üvegpohárból borozgatott, és fogat is mosott. Minden nap kocsikázott és a távirányítót kezelve tévét nézett. "Ebben a tekintetben egyedülálló majom volt" - mondta a szóvivõ.

Travis 2003-ban Stamford központjában meglógott gazdája autójából, a rendõrség két órán át próbálta újra befogni, keksszel, mogyoróval és jégkrémmel csalogatták. Elfogni végül csak akkor sikerült, amikor teljesen elfáradt.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra