2024.04.18. - Andrea, Ilma

Ingyenes telefonszám az idegen kóbor ebek ellen Sepsiszentgyörgyön

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy/Budapest - A lakosság segítségét kéri Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, hogy a romániai Kovászna megye székhelyére ne vihessenek más városból kóbor kutyákat. Az idegen ebeket hamarosan egy ingyenesen hívható zöld számon is bejelenthetik a város lakói - írja a kolozsvári Krónika napilap internetes oldalán.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Miután többen panaszkodtak a polgármesteri hivatalban, hogy a városban elszaporodtak a kóbor ebek, a polgármester szakemberekkel tanácskozva arra a következtetésre jutott, hogy a kutyák többsége vélhetõen "nem helybéli". Az ebek egyrészt hirtelen jelentek meg a városban, másrészt "látszik rajtuk, hogy el vannak tévedve", mivel a fõutakon és a városközpontban falkákba verõdve járnak. A polgármester szerint "egy közeli nagyvárosból" autókkal szállítják Sepsiszentgyörgyre a kóbor négylábúakat.

Antal Árpád bejelentette, hogy néhány nap múlva már mûködik az az ingyen hívható, zöld szám, amelyen bejelenthetik a lakók az "importált" kóbor állatok feltûnését. A városvezetés arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, hogy ha idegenek kutyák szabadon engedését látják a városban, jegyezzék fel a jármû rendszámát, és értesítsék a hatóságokat. A polgármester hangsúlyozta, hogy közösségi szolidaritásról van szó, arról, hogy a lakosok közösen próbálják megóvni a közös vagyont, városuk közterületeit.

Sepsiszentgyörgyön egyelõre sintérek fogják be a kóbor kutyákat. Közben a polgármesteri hivatal több civil szervezettel közösen két kutyamenhely létesítésén dolgozik.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra