rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A majomról, aki katona akart lenni

 • Share on Tumblr

  Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

  Egy tudós az inasára, Vékonyka Jánosra bízta a majmát, õ pedig elutazott Afrikába.
  A majom nem nagyon fogadott szót az inasnak.Egy óvatlan pillanatban megszökött, besétált a városba.Séta közben megéhezett.Szembe jött vele egy agárkutya, attól tudakolta:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Te hol eszel?
  - A laktanyában, a katonáknál - válaszolta a kutya.Oda járok be mióta meghalt a gazdám, ott mindig van ennivaló.A tisztek nagyon szeretnek.
  - Jó dolga van a katonáknak? - kérdezte a majom.
  - Szerintem jó lehet - válaszolta a kutya.A katona ingyen kap enni, nem kell fizetnie a szállásért sem.Amíg élt a gazdám, gyakran mondogatta: "Gyöngy élet a katonaélet..." Hadnagy volt valamikor, nekem mindig hagyott a húsos csontokból.Azt is mondogatta: "Ily szép kutyusnak, ki hadnagy, húsos csontból nagyot meghagy." Kár, hogy meghalt!
  A majom gondolt egyet, mivel éhes is volt: jelentkezett a laktanyában, hogy katona akar lenni.A kapitány nevetett:
  - Dicsõ dolog katonának lenni, de nem könnyû mesterség!Szerinted bírni fogod?!
  A majom arra gondolt: bármekkora adagot kap is majd a konyhán, bírni fogja.
  No de a reggeli ideje már elmúlt, az ebéd pedig még odébb volt.A majmot beállították a többi katona közé a sorba, gyakoroltatták vele a menetelést.Ez nem nagyon sikerült a majomnak.Sokszor lépés helyett az elõtte levõ katona bakancsára ugrott.A többi katona nevetett, de az õrmester folyton ráüvöltött,
  hogy lépjen a többivel egyszerre.Hozzátette a nótából: "Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére..."
  Elérkezett az ebéd ideje.A majom is kapott babgulyást a csajkájába, gyorsan befalta, de nem volt elég neki, ezért kérés helyett csak megmerítette katonai evõedényét a leveseskondérban.Hát erre nagyot ütöttek a kezére a merítõkanállal!
  Délután az õrmester a fegyverforgatást gyakoroltatta a katonákkal.A majom is kapott egy puskát, persze, töltény nélkül.Igen kíváncsian nézegette egy ideig, de amikor már egy órán át cipelnie kellett a nagy melegben, valamint különbözõképpen fogni, tartani, hát erõsen megunta a dolgot.Ki is fáradt bele.Szerencséjére az õrmester rövid pihenõt rendelt el.A majom egy fának támasztotta a puskát, otthagyta, õ maga pedig elment a közeli bokorhoz, leheveredett, elaludt.Úgy horkolt, hogy még a bokor ágai is belerezegtek.
  A sorakozónál nem jelentkezett, így minden kiderült.Büntetésül bezárták a laktanya egyik sötét termébe.Az volt a fogda.
  Ezt még csak kibírta volna a majom, de a fogdában levõk vacsorája szûkösebb volt a többiekénél, nem hoztak neki mást, mint egy szelet kenyeret, meg egy kis levest.A soványka vacsora miatt a majom igen mérges lett, kiabálni kezdett:
  - Nem akarok katona lenni!
  A kapitány meghallotta.Nevetett, és így szólt:
  - Ki kell várnod az obsitod!Az obsit a katonaságtól való elbocsátó levél.
  A majom szerencséjére másnap jelentkezett érte a laktanyában a tudós inasa.A kapitány átnézte a tudós inasa által hozott iratokat és így szólt:
  - Rendben van, kiadom a majmot, mivel igazolta: a tudósé, és magára bízta.Ám az iratokból azt is megállapítottam, hogy maga, Vékonyka János úr, katonaköteles.Egy óra múlva jöjjön vissza, utána itt kell maradnia!
  Szegény Vékonyka Jánost, az inast beöltöztették katonának, két hétig meneteltették, gyakoroltatták vele a fegyverforgatást, futni, kúszni, mászni, rohamozni kellett neki a laktanya gyakorlóterén.Ám két hét múlva õt is utólérte a szerencse.A tudós hazatért Afrikából, és elintézte, hogy az inas is megkapja az obsitot.Vékonyka János ezt követõen még hûségesebben szolgálta a tudóst, de idõnként vádlóan nézett a majomra:
  - Ej, azt a krajcigmancigfrányafüttyösfeneséged, te nyugtalanító széltoló!Két hétig kellett masírozgatnom miattad annak a poros laktanyának az udvarán, hogy az a...!
  A majom ilyenkor bûnbánó arcot vágott és behúzta fülét-farkát.
  Egy idõ után a majom ismét találkozott az agárkutyával.
  - No jelentkeztél katonának?! - kérdezte tõle a kutya.
  - Jelentkeztem, - válaszolta a majom - de már megkaptam az obsitom. Könyörögtek ugyan, hogy maradjak náluk, hamarosan hadnaggyá is kineveznek, de nem egyeztem bele.Nehéz a puska, folyton ide-oda kell menetelni, aminek semmi értelme, és a vacsora olykor csak egy szelet kenyér, meg egy kis leves.Ha valaki elmegy a bokorba, hogy egy kicsit kipihenje magát, hát rögtön viszik a sötét terembe.Szerettem volna pedig megtudni, hogy milyen is az a háború, - de kinek van kedve odáig menetelni ilyen kutyamelegben?!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Túlélte a megmérgezett rétisas

  Visszaeresztik a természetbe azt a rétisast, melyet megmérgezve találtak meg a Nógrád megyei Cerednél. A fokozottan védett madár életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

 • Macskamama neveli az újszülött vöröspandakölyköt

  Amszterdam - Házimacska fogadott be kicsinyei közé egy születése után magára hagyott vöröspandakölyköt az amszterdami állatkertben.

  Tíz nappal ezelõtt két kis vörös macskamedve, azaz vöröspanda jött világra a holland állatkertben, ám a kölyköket Gladys, az anyjuk magukra hagyta. A csöppnyi pandákat egy ideig inkubátorban tartották, majd az egyik gondozó macskája, amelyik éppen megkölykezett, befogadta õket a kiscicák közé.

 • Együtt gyűjti a finom falatokat a róka és a mókus

  Együtt gyűjti a finom falatokat a róka és a mókusAz Angliában élő Mark Mason Gardner szinte naponta találkozik kertjében egy különös párossal, akik együtt érkeznek hozzá néhány finom falat reményében. A férfi házának udvarán rendszeresen feltűnik egy fiatal mókus, aki mindig bekukucskál az ablakon, mögötte pár méterrel pedig mindig ott várakozik egy róka is. A mókus láthatóan nem tart a vörös rókától, aki békésen üldögél a kertben, elfogyasztja a neki kitett ételt, pihen egy kicsit, majd visszatér az erdőbe. A 48 éves férfi elmondta, hogy a már évek óta eteti a környéken élő állatokat, akiket szívesen fényképez, és örömmel figyeli őket.

 • Súlyos kutyatámadás Hetefejércsén

  A vásárosnaményi kórházból értesítették csütörtökön a rendõrséget, mert súlyos sérülésekkel szállítottak be egy hetefejércsei asszonyt. A rendelkezésre álló adatok szerint a nõt sógorasszonyának kutyája harapta meg az udvaron.

 • Denevérek támadnak egy kolumbiai városban - természet

  Vérszívó denevérek fenyegetik egy kolumbiai város lakosságát. A Kolumbia középsõ-nyugati részén fekvõ Choco megye egészségügyi hatóságai szerdán közölték, hogy Condoto városban már 43 embert martak meg a nagy bõregerek, amelyek általában állatok vérével táplálkoznak.

 • Hüm - Hüm

  Volt egyszer egy medve.
  Felmászott a hegyre,
  s fejét törte egyre:
  minek ment a hegyre?

 • 40 kiskutyát mentettek ki egy csepeli raktárból

  40 kiskutyát mentettek ki egy csepeli raktárbólMűanyag- és papírdobozokban összezsúfolva, élelem és ivóvíz nélkül, a saját piszkukban találtak összesen 40 fajtiszta kutyakölyköt. A rendőrséget 2014. július 1-jén 16 órakor Az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei értesítették arról, hogy egy csepeli raktárban több tucat fajtiszta kiskutyát tartanak fogva ismeretlenek. Az állatok tartási körülményei valószínűleg nem megfelelőek. A helyszínre kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeképpen a raktár közelében ellenőrizték L. János 56 éves és L. Edina 24 éves budapesti lakosokat.

 • Az ember csak kicsit intelligensebb a delfinnél

  Az ember intelligensebb a delfinnél, igaz, éppencsak - derült ki az atlantai Emory Egyetem kutatásából, amelyet a legnagyobb amerikai tudományos szervezet, az AAAS éves konferenciáján ismertettek San Diegóban.

 • Ejnye!

  Barnás bõrû hottentotta
  gondolta: strucctojást lopna.
  Strucctojásra rá is lele,
  ámde a strucc mit tett vele?
  Megszántam õt, ahogy ott állt,
  s kotta nélkül jajt kikottált:
  - Nagy csõr nagyot ad a búból.
  Máskor csenj tojást a tyúktól!
  Szomorú egy hottentotta,
  aki strucctól koppentotta!

 • Kétezer egzotikus állat veszett oda egy madridi tűzvészben

  Mintegy kétezer állat, mérges kígyók, leguánok, tarantulák lelték haláluk abban a tűzben amely egy madridi ipari parkban következett be. Többségük füstmérgezés áldozata lett.

 • Egy új ragadozó dinoszauruszfajt fedeztek fel

  A gyûrûk urából ismert Szauron démoni szeme után neveztek el egy új ragadozó dinoszauruszfajt, mely 95 millió évvel ezelõtt élt Észak-Afrikában.

 • Leégett a nyíregyházi zsiráfistálló

  Nyíregyháza - Tûz ütött ki 2005. július 8-án délelõtt az orrszarvúházban, miközben a munkások a ház fûtési rendszerét javították. Hegesztés közben keletkezett szikra okozta a bajt, a tûz pedig pillanatok alatt átterjedt a zsiráfházra is.

 • 26 év után született elõször Tigris a Frankfurti állatkertben

  Manfred Niekisch, az intézmény igazgatója a nõstény állatot szerdán mutatta meg a nyilvánosságnak.

 • Nõ a portugál fehér gólya populáció

  Húsz év leforgása alatt az ötszörösére emelkedett a Portugáliában költõ fehér gólyák száma - derül ki az ibériai országban végzett felmérésbõl.

 • Macskákra vadásznak Moszkvában

  Valóságos hajtóvadászat indult az orosz fõváros délnyugati részén az elszaporodott kóbor macskák ellen.

 • Jogot az emberszabású majmoknak!

  Új korszakot nyithat az állati jogok védelmében a spanyol parlament mai szavazása, amelyen – a világon elsõként – várhatóan elfogadják az emberszabású majmok védelmérõl szóló nyilatkozatot.

 • Megjósolják áldozatuk helyzetét a köpködõ kobrák

  A legtöbb mérgeskígyó halálos harapásáról ismert, néhányuk azonban inkább leköpi áldozatát. A köpködõ kobrák félelmetes pontossággal találják el a rájuk támadó ellenség szemét - most kiderült, hogyan.

 • Mégis él a királyharkály

  A királyharkály jellegzetes dobolását rögzítõ hangfelvételek meggyõzték azokat a szkeptikus amerikai szakembereket is, akik júliusban megkérdõjelezték a 60 éven át kihaltnak vélt madár létezését.

 • Állatvédõk támadják Lady Gagát

  Állatvédõk támadják Lady Gagát, mert az amerikai Music Television vasárnap esti díjátadó gáláján nyers húsból készült ruhát és fejfedõt viselt Los Angeles-ben - számolt be az amerikai média. Rajongói viszont kiállnak az énekesnõ mellett, sõt az egyik díjátadó, Cher is dicsérte Lady Gaga ruhaválasztását.

 • Nagymama késztetett menekülésre egy cápát

  Rúgásokkal és ökölcsapásokkal futamította meg egy ausztrál nagymama a rátámadó cápát.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása