rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Kutyulinkó

 • Share on Tumblr

  Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

  Volt egy bájos aprócska kutyuska, chihuahua.Gazdája, Berzenherzen Aladár Kutyulinkónak nevezte el, ami nem túlzottan ötletes név, de ha egyszer ezt adta neki, hát ezt adta.Egyébként a lakáson belül minden jót megkapott Kutyulinkó, gazdája azonban onnan sohasem vitte ki, mert nagyon félt: ellopják. Mondogatta: "Kint most nagyon betyár világ! Ellopják a kis kutyulát! Akkor aztán kereshetem, lapos völgyben, csúcsos hegyen!"

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Egy napon, Berzenherzen Aladár távollétében, betörõ járt a lakásban.Kutyulinkó megugatta a betörõt, aki ugyan a csöppnyi kutyustól nem félt, ám jobban szerette a csendes betörést a lármásnál.Egyébként nem törõdött volna Kutyulinkóval, ha az nem ugat, így azonban a két aranyóra után az ebecske is zsákba került.A zsákban azonban már a szemközti lakásból, Szépséges Amáliáéból is volt némi eltulajdonított érték: tizenkét ezüstkanál, meg egy elefántcsont ékszeresdoboz, gyémántos fülbevalókkal és karkötõkkel.A betörõ ugyanis, Belevaló Károly, szorgalmas ember volt, komolyan vette a betörõmesterséget.Látták volna csak az álkulcs-gyûjteményét!
  Ez a Károly igényes betörõ volt, nem volt elégedett azzal, ami a zsákjába került, mivel készpénzt egyik lakásban sem talált.Bosszúságában nem vette észre: kissé lazábban kötötte be a zsák száját, mint máskor.Utána nagyot köpött a perzsaszõnyegre, és a zsákkal a hátán eltávozott.Bánatos szívét közben barackpálinkával vigasztalgatta.Idõnként rá-rágyújtott kedvenc nótájára: "Ha szépséges ékszered baja nyom, hagyd otthon az aranyad, Aranyom!Pilipam-palapam-pelepém, jót nevethetsz a kihûlt helyén!"
  Kutyulinkó közben igen fúrta a fejét a zsák szája körül, mire a zsák kinyílt és Kutyulinkó elszaladt a park bokrai között.Ezt a betörõ, Károly, e dalosan italos állapotában nem vette észre.Ezzel szemben a hazafelé igyekvõ Szépséges Amália megpillantott a földön egy aranyórát.Felkiáltott:
  - Nem is keltem korán, mégis aranyat leltem!Ördög vigye ezeket a gondatlan férjeket, elvesztegetik az aranyórájukat, én meg, mint becsületes megtaláló, vihetem a rendõrségre.No majd holnap elviszem...
  Szépséges Amália kissé túl gyorsan ítélkezett, de nem ritka az ilyesmi az embereknél.Néhányat lépett gyönyörû lábacskáival és - ismét talált egy aranyórát!Most már nagyon bosszús volt:
  - Ez az aranyóra ugyanolyan, mint az elõbbi.Bolond férfi az, aki két aranyórát visz magával, miközben a toronyórán is megnézheti az idõt, ha nagyon akarja!Igaz, az félórát késik...de számos dolog jobb késõn, mint soha, és sohasem jó elõbb!
  Ne gondoljunk semmi rosszat Szépséges Amáliáról: igen csinos, kedves, tisztességes fiatal hölgy volt, csak nem szeretett talált aranyórákat vinni a rendõrségre.
  "Aki keres, talál."Így tartja a közmondás.Ám Amália nem keresett semmit, mégis ismét talált: a fûben egy csomó ezüstkanalat.Kifakadt:
  - Már a nõk között is akad manapság féleszû!Nem tudják, hogy a minden lében kanál csak otthonra való!Ezek a kanalak nagyon hasonlítanak azokhoz, amelyek nálam vannak a konyhaszekrényben...
  Összeszedte az ezüstkanalakat és fohászt küldött az ég felé: aznap már ne találjon semmit!
  Utóbbi óhaja hamarosan nem teljesült: talált egy ékszerekkel telt elefántcsont dobozt.Ebben saját tulajdonára ismert.Irányt változtatott, gyors léptekkel sietett a rendõrség felé.
  Ezen események alatt Kutyuli egy macskával találkozott.A macska veres volt és kedves.Kutyuli megkérdezte:
  - Te milyen kutya vagy?!
  - Én nem vagyok kutya! - húzta fel az orrát a cica, teljes nevén Ciccencicc Cecília.Az én gazdám Szépséges Amália, a színésznõ.Kedves leány, csak egy kicsit hiú.Sokat cicomázgatja magát.Már nagyon szeretne egy férjet, aki rendesen bánik vele.Te nem ismersz ilyen férfit?
  - Ismerek - válaszolta Kutyulinkó.Az én gazdám, Berzenherzen Aladár, nagyon rendes.Jól bánik velem, akkor nyilván a feleségét is megbecsülné, mint a kutyuskáját, vagyis engem.Esetleg, ha annyira nem is, de mégis eléggé!
  Beszélgetés közben a cica mindent megtudott betörõrõl, zsákról, Kutyulinkóról, Berzenherzen Aladárról.Azt javasolta: most menjenek el hozzá, Szépséges Amália lakásába, ott harapjanak valamit, sonkát vagy jóféle kolbászt.Kutyulinkó beleegyezett.
  Idõközben a danolászó betörõt megállította a rendõr.Belevaló Károly szentül hitte: lebukott, jön a börtön, hiszen megtalálják a zsákban a kutyát, meg a lopott holmit, most már nem mentheti meg semmi.
  Valami mégis megmentette: az üres zsák.A rendõr meg is kérdezte:
  - Hová, hová ezzel az üres zsákkal, tata?!
  - Ku..krumplit szeretnék ve-venni - dadogta Károly.Vá-várnak otthon a feleség, meg a gye-gyerekek!
  Azt nem kötötte a rendõr orrára, hogy feleségének és gyerekeinek még sokáig kell várniuk, mivel sem felesége, sem élettársa, sem pedig egy szál gyermeke.
  Ám ettõl, gondolta, e nem létezõk még várhatnak...
  A rendõr elengedte Károlyt.
  Berzenherzen Aladár közben hazaérkezett.Csodálkozott a nyitott ajtón. Hamarosan kiderült a két aranyóra hiánya is, de Aladár ezzel nem túlságosan törõdött, hanem Kutyulinkót hívogatta.A kutyus hiánya annyira feldúlta, hogy rohant a rendõrségre.
  A rendõrségen kiderült: az aranyórák ott vannak, de a kutyus nincsen.Teljesen kétségbeesett.Szépséges Amália, aki eddig a rendõrtisztet szórakoztatta színházi történetekkel, egybõl váltott: Aladárt kezdte vígasztalni szomszédi jogon, mivel erõsen megtetszett neki a férfi.Gyengéd erõszakkal karonfogta és vitte haza, teázásra.Itt a férfi váratlanul magához tért mély bánatából, már a kertkapunál.A kapunál ugyanis Kutyulinkó és Cecília várta õket.
  No a többi már, ha nem is tudható, sejthetõ.A megváltozott lelkiállapotú Aladár ugyanis most már képes volt Amália bájainak felismerésére.A cica nem csak veres volt, eszes is.Elõre látta, hogy mi lesz: lakodalom.
  Amália hálásan és bûnbánóan tekintett fel az égre:
  - Ég áldjon, te Ég! Amikor azért fohászkodtam, hogy már semmit se találjak aznap, igen balga voltam!Jól tetted, hogy nem hallgattál rám, és elhoztad nekem ezt az Aladárt!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kutyaiskola - engedelmesség

  Bevezetõ az engedelmes gyakorlatokhoz

  A kutya természetébõl adódóan tud futni, gyorsan-lassan járni, kúszni, úszni, ülni, állni, feküdni, ugrani, ugatni, harapni, küzdeni-harcolni, a kiképzés célja, hogy ezeket a képességeket, hajlamokat a kutya vezényszóra, a kutyavezetõ akaratának megfelelõen hajtsa végre. Csak így tudjuk ezeket a nagyszerû tulajdonságokat, képességeket a magunk hasznára fordítani, fejleszteni.

 • 8 év után fogta ki álmai halát

  A 26 éves illetõ nagyjából egyidõs lehet a hallal. A kapástól számítva 15 perc alatt a partra fárasztotta a hatalmas pontyot, amely rekordvárományos: ha a brit halbizottság is megerõsíti, akkor ez a ponty az eddig kifogott legnagyobb édesvízi hal Nagy-Britanniában.

 • Megszerelmesedett esküvõi elefánt, milliárdos kár

  Hatvanmillió forintnyi kárt okozott egy megszerelmesedett esküvõi elefánt Indiában.

 • Nem hamisítvány, tényleg ritkaság a cica színösszeállítása

  Nem hamisítvány, tényleg ritkaság a cica színösszeállításaEgyik szeme kék, másik zöld. A kétarcú macskát egy tejüzem területén találták. Venust egy észak-karolinai tejüzem területén találták, innen fogadta örökbe gazdája. A macskamentő gazdi szerint aranyos a cica, nincsenek rossz szokásai és nem karmolja a bútorokat. Valójában olyan, mint egy nagyra nőtt kölyök: kedves, ragaszkodó és tökéletes – írja gazdája a Facebookon. Akik photoshopoltnak tarják képeit, tévednek. Mondjuk az nem kizárt, hogy a szőrét korábban valaki pimasz módon befestette, hogy ilyen végeredmény képződjön.

 • Boldi tragikus története...

  Boldi a keverék tacskó nyolc éves volt azon a bizonyos reggelen. Az a nap jelentette kedvencünk végét.

 • Tranzitút vagyunk az illegális elefántcsont-kereskedelemben

  Az elefánt, a tigris és a tonhal a téma a vadon élõ növény- és állatfajok nemzetközi kereskedelmérõl szóló konferencián Katar fõvárosában, Dohában. A legális kereskedelem legnagyobb felvevõpiaca az Európai Unió, de jut ide az illegális forgalomból is bõven. Magyarország tranzitútvonalnak számít.

 • Medvetámadás Szlovéniában

  Ljubljana - Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba Szlovéniában szombaton egy férfit, akit futás közben megtámadott egy medve.

 • Hogyan eszik a 180 tonnás bálna?

  A kék bálna táplálkozása felér egy olimpiai számmal: a Föld legnagyobb állata 500 méter mélyre merül, majd egy éles fordulattal visszakanyarodik a felszín felé, hogy a tengervízbõl parányi rákocskákat - krillt - szûrjön ki. Kanadai kutatók most megfejtették, ez miért éri meg neki.

 • Ki a tettes, a tehén vagy a szamár? -Rejtély Spanyolorszégban

  A spanyol San Roque egyik lakója feljelentést tett az önkormányzat ellen, mert a tulajdonában lévõ szamár megerõszakolta a tehenét.

 • Az emberszabásúaknál is jelenthet nemet a fejrázás

  Német kutatóknak elsõ ízben sikerült filmfelvételt készíteniük arról, ahogyan a bonobók - az ember legközelebbi rokonai - a fejüket rázzák rosszallásuk jeleként.

 • Túlélte a 15 emeletes zuhanást a kutyus

  Túlélte a 15 emeletes zuhanást a kutyusÖt törött bordával és szétzúzódott csípővel megúszta a zuhanást a 15. emeletről a 13 éves Boston terrier. A félig vak kutya szokás szerint a sacramentói lakás erkélyén élvezte a napsütést, amikor véletlenül lezuhant. Az esést látta a hetediken, az erkélyén kávézó szomszéd, a földszinten dolgozó munkások viszont már csak a hatalmas csobbanásra lettek figyelmesek. Azonnal a jacuzzihoz rohantak, és megtalálták a forró vízben úszkáló kutyát. A kutya szépen gyógyul, és a gazdái szerint nagyon bátran viselkedik.

 • Hármas horoggal fogtak halakat - elõállították õket

  Gereblyéztek, ezért elõállították õket. Persze nem a faleveleket gyûjtötte össze az a két sándorfalvi férfi, akiket az egyik szegedi halastó biztonsági szolgálatának munkatársai kapcsoltak le.

 • Hímterhesség és szelektív abortusz a tûhalnál

  A kicsi, karcsú tûhal elõkelõ helyen áll az állatvilág furcsaságai között, mivel a faj hím egyedei esnek teherbe. A Nature tudományos magazin csütörtöki számában megjelent tanulmány szerint ráadásul szelektív abortuszt is végez a hím az ivadékok között.

 • Medve támadott meg egy csipkebogyót szedő nőt

  Medve támadott meg egy csipkebogyót szedő nőtA csipkebogyót szedő fiatal hölgy csodával határos módon úszta meg szárazon a medvetámadást. Hatalmas lélekjelenlétre volt szüksége ahhoz, hogy túlélje a vérfagyasztó találkozást. Bal fülénél keresett fogást egy 25 éves csipkebogyó-szedő fiatalasszonyon egy medve Petropavlovszk-Kamcsatk város csendes-óceáni partszakaszán. A nőt sokakkal ellentétben nem bénította meg a pánikhelyzet, inkább erőt adott neki. Anasztaszija Grankina sikeresen kiverekedte magát az állat fogai közül, az újabb támadástól azonban már férje védte meg.

 • Halpofon

  "Halegyenes": állon vágta a fiút

  Little Rock - Hatalmas "halhorgot" kapott az állára egy 15 éves fiú az Egyesült Államokban: tóból kiugró hal csapta meg úgy, hogy eltörött az állkapcsa és elájult.

 • Másodszor ért cápatámadás egy ausztrál férfit

  Másodszor ért cápatámadás egy ausztrál férfitKilenc éven belül másodszor érte cápatámadás azt az ausztrál férfit, akit kedden támadott meg búvárkodás közben feltehetőleg egy nagy fehér cápa. Az 55 éves Greg Pickeringet kedden Ausztrália délnyugati partjainál érte támadás, fején és arcán szerzett sérüléseit egy perth-i kórházban kezelik. Állapotát szerdára stabilizálták. Pickeringet korábban 2004-ben, halászat közben támadta meg az Ausztrália vizeiben igen gyakorinak számító tengeri ragadozó, a férfi akkor a lábán sérült meg. Évente mintegy 15 cápatámadást regisztrálnak Ausztráliában, ebből átlagosan egy halálos.

 • A kardszárnyú delfin az Északi-sarkvidék legszennyezettebb állata

  Egy kutatás arra figyelmeztet, hogy a kardszárnyú delfinek lettek az Északi-sarkvidék kémiai anyagokkal legszennyezettebb állatai.

 • A paraszt jótettei

  Hercsegula Alajos nem éppen parasztos név, de ha így hívták õt, nem írhatok én sem
  mást. Jó gazda volt Alajos, sokféle zöldséget termelt. Igaz, olykor zöldségeket,
  szamárságokat beszélt, de máskor meg fején találta a szöget, okosan.

 • Kutya a tigrisek pótmamája

  Kleopátra - így hívják a kutyát - fogadta örökbe a tigriskölyköket, akiket eltaszított az anyjuk.

  Kleopátrának szerencsére nemrég saját kölykei születtek, így nem jelentett gondot az örökbefogadás. Szoptatja és tisztogatja a két kis tigrist, Cjopát és Pjusát. A tigris kölykök most az oroszországi Szocsiban, Jekaterina Kodakova lakásában élnek, Kleopátrával és egy Masjanya nevû cicával.

 • Követi a raj a robothalat

  A valódi halak által is befogadott robothalat készítettek brit tudósok. A számítógéppel vezérelt robothal úgy mozog, mint egy igazi tüskés pikó.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása