rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A vadásztársaság

 • Share on Tumblr

  Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

  Agárkutya kóborolt.Találkozott egy sziámi macskával.Kérdezi a macska:
  - Van gazdád?
  - Volt, - felelte a kutya - de meghalt.A nevem Bagaraki Aladár.
  - Ez történt az én gazdasszonyommal is - mesélte a cica.Jó asszony volt pedig.Valamikor színésznõ is.Õ adta a nevem: Pipecperec Pimpinella.Tréfásan olykor hozzátette: a szalámiszeretõ sziámi.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Az én gazdám is jó volt, amíg volt - szomorkodott a kutya.
  Mentek tovább, sûrû erdõhöz értek, az erdõben pedig házikóhoz.Látszott rajta az idõ vasfoga, de még nem nagyon.Nem lakott benne senki.
  - Költözzünk e házba és éldegéljünk vadásztársaságként - mondta a kutya.Az én gazdám is vadásztársaságos volt.Jó ember.
  - Rendben! - nyávogta rá a cica.Én egerekre vadászom, te meg nyulakra. Minden egér fele a tiéd, minden nyúl fele az enyém.
  No a macska fogott egereket, idõnként még egy-egy mókust is bundátlanított, de az agárnak ritkán sikerült nyulat zsákmányolnia.Idõnként búsan felsóhajtott:
  - Hej, amíg a gazdám élt, nem ilyen volt a kutyaéletem! Több volt a húsos csont, kevesebb volt a bús gond...
  Egyik nap egeret keresett a macska, de egy szamócaszedõ lányt talált.Gondolta: a leány kosarában talán más is van, mint szamóca.Jól gondolta.Kapott egy kevés sonkát, de a keveset is meg kell becsülni, fõleg, ha sonka.A leánynak megtetszett a cica, követte, így értek el az erdei házikóhoz.
  - Nocsak! - mondta a leány.Csinos házacska, rendbe lehetne hozatni.
  A házból kijött a kutya és nézte a leányt, barátságosan, nagy szemekkel.A leány neki is adott egy kis sonkát és így szólt:
  - Kissé szomorúaknak látszotok!Az én nevem Vidám Éva.Rossz lehet nektek így, gazda nélkül, ebben a gyönyörû, mesebeli erdõben.Néhány hétig be-benézegetek hozzátok.Itt fogok dolgozni a Hakkalkappusz utazásain.Jó lesz?
  A cica rányávogott, a kutya rávakkantott.Persze!Azt nem tudták ugyan, hogy mi a csudát kell érteni Hakkalkappusz utazásai alatt, de jó leány az, akinek sonkaszagú a kosara...az jöhet!
  Nem csalódtak reményeikben.A leány minden nap hozott nekik valamit: sonkadarabkát, kolbászvéget, hurka töltelékmaradványos bõrét és még a saját ebédjébõl is adott egy-egy falatot.Kitakarította a házikó két szobáját, kihozta az asztalt a szabadba és nekiállt valamit papirosokra körmölgetni. Ha az állatok tudtak volna olvasni, és illetlenül beletekintettek volna a papírosokba, akkor rájöhettek volna: a Hakkalkappusz utazásai egy készülõ meseregény...Ám nem követtek el ilyen illetlenséget.Igaz, olvasni sem tudtak...
  A kutya és a cica egyre vidámabb lett Vidám Évike látogatásaitól.
  Egyik nap, miközben Évike buzgón körmölgetett, csinos fiatalember jelent meg és köszönt oda udvariasan a leánynak.Bemutatkozott: õ Kippenkopp Ferenc, aki ezen a hipp- hopp ösvényen, bármennyire szégyelli, eltévedt.Megpihenhet itt egy kicsit?
  Vidám Évike ehhez hozzájárult.A kutyus és a cica szintén, különösen amikor Kippenkopp Ferenc tarisznyája kinyílt és kiderült: számukra is akad ott egy-két jó falat.A fiatalember vidám történeteket mesélt, ezek igen tetszettek a leánynak. Talán egyedül Hakkalkappusz úr méltatlankodhatott, mivel a leány aznap már egy sort sem írt le, úgy elszaladt az idõ, és így ennek a tudós mesefigurának ott kellett várakoznia a tengerparton, tudomány és hajó nélkül...
  Alkonyattájt a leány megmutatta a legénynek merre van Fecskefalva, de az - nem különös? - mégis elõbb a leányt kísérte haza Kürtöskerekerdõbe.
  A következõ napon is megjelent a legény.A leány nevetett:
  - Megint eltévedt az úr?
  - Utólag kiderült: a múltkor sem tévedtem el, mert az az okos ösvény ide hozott - mosolygott legényesen, de kevéssé rejtélyesen Kippenkopp Ferenc.Ma is megpihenhetek egy kicsit?
  A kutya és a cica a tarisznyát nézte, a legény pedig megértette ezt a beszédes nézést.Kaptak egy kis finom húsos szalonnát.Jól telt a délután, egyedül Hakkalkappusz úrral történt további méltánytalanság, mert Vidám Éva aznap sem írt egyetlen sort sem, így e kedves mesefigura tovább üldögélhetett a tengerparton, azaz a papírlapon, tétlenül...
  Így ment ez hetekig.Egyszer azt mondta a leány:
  - Ez az erdõ olyan szép, hogy életem végéig eléldegélnék itt!
  Kippenkopp Ferenc szíve nagyot ugrott, izgatottan felállt:
  - Kedves Éva, én szegény ember vagyok ugyan, de azért annyira még telne, hogy egy kicsi, mondjuk tizenkét szobás, kastélyocskát építtessek itt, e házikó helyén vagy mellette, ha...Sejted, hogy miért éppen Neked mondom ezt?!
  - Be kell vallanom valamit - pirult el Évike.Lehet, hogy nem fogod helyeselni. Én írónõ szeretnék lenni, most éppen a Hakkalkappusz utazásait írom. Megbocsátanád egy lánynak az ilyen tollforgatást?
  Az egyelõre még legény Ferenc megcsókolta Éva kezecskéit és nevetett:
  - Teljes szívembõl!Te írónõ szeretnél lenni, a Pókoshókuszidelógusz Könyvkiadó és Fõnyomda, amelyik már ismeri az újságokban megjelent néhány remek meséd, és amelyiknek én vagyok az a kissé különc tulajdonosa, viszont szeretné kiadni a Hakkalkappusz utazásait, a tulajdonos pedig szeretné abbahagyni ezt a legényéletet és neked adni a szívét, a Te szívedért, kezedért cserébe, Évike! Remélhetek?!
  - Majd meglátjuk! - nevetett Évike, de olyan boldogan, hogy az a nevetés igencsak reményt öntött Ferenc szívébe.Az állatok Évike kosara és Ferenc tarisznyája felé nézegettek, mert ünnepélyes pillanatokban sem szabad megfeledkezni a bendõcskérõl.Nem nézegettek hiába!
  Ebben a mesében senki sem csalódott meg reményeiben, még a mesés jövõt illetõen sem, mert idõ múltával Évike és Ferenc két kisleánya és két kisfia remekül eljátszott Bagaraki Aladárral, az agárral, Pipecpepec Pimpinellával, a cicával, meg a kis akarakkal, kiscicákkal, és a hozzájuk csatlakozott többi kedves kis csirkefogóval.
  Egyedül szegény Hakkalkappusz úrnak kellett megtanulnia: a türelem rózsát terem, de idõbe telik, amíg bekövetkezhet a rózsaszüret. Sokáig csak üldögélt-üldögélt a tengerparton, vagyis a papiroson...Ám egy napon Kippenkopp Ferenc gyönyörû felesége gondolt egy nagyot, elõvett egy köteg papirost és nekiállt a meseregény-írásnak.No most csodálatos kárpótlást kapott a tudós Hakkalkappusz úr: elutazhatott kalandokban bõvelkedõ világútjára!
  A könyv megjelent, díjat nyert.Éva azonban annak a hatalmas rózsacsokornak örült legjobban, amit férjétõl, meg gyermekeitõl kapott kapott, csókok kíséretében.


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Meghívó: Szemléletformáló foglalkozás

  Az Orpheus Önkéntes Közösség a Partiszkon Társadalomkutató Egyesülettel és a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen Szemléletformáló foglalkozást tart. A program célja, hogy a gyermekek mindennapi életében a környezettudatos szemlélet és az állatok védelme aktív szerepet kapjon. A program során a gyerekek beszélgetéssel és bábozással egybekötött állatvédelmi előadáson állatos kiadványokat kapnak. A részvétel az iskola keretein belül.

 • Tigris sebesített meg az állatkertben

  Egy tigris megsebesített egy férfit a nagyszebeni állatkertben, miután a fegyelmezetlen látogató bedugta lábát az állatokat elkerítõ rács mögé.

 • Az Álomló fekete története

  Minden lovas barátnõm kedvenc lováról áradozott, na meg persze, hogy milyen csodásan megértik egymást ló-társukkal. Nekem nem volt mit mondanom. Minden lovat ugyanúgy szerettem. azon gondolkoztam vajon mikor találkozok majd Vele, a tökéletesen hozzám illõ paripával. És mire ráeszméltem, hogy megtaláltam, már el is vesztettem. Nyár volt, csodás meleg, szikrázó nyár. Beléptem a kapun és nagy, fekete lénye, mély szemei azonnal megragadtak. Csak akkor még nem mertem bevallani. Sok rosszat mondtak róla: nehezen irányítható önfejû ló, saját törvényekkel. Pedig csak félt.

 • Tulipánra hasonlít az újonnan felfedezett tengeri állat

  Tulipánra hasonlított az a félmilliárd éve élt tengeri állat, amelynek fosszíliáit Kínában, Jünann tartományban fedezték fel.

 • Kölykeivel együtt a kislányt is megszoptatta a család kutyusa

  Vistea-ban, a Brassó közelében fekvõ településen egy kutya "fogadta örökbe" az egyik roma család hároméves kislányát. A gyerek kedvenc játszótársa volt a nagyszõrû eb, akivel órákat töltött el a kertben felügyelet nélkül.

 • Árva rókakölykök Gyõrben

  Vuk nemcsak a moziban - Gyõrben az állatkertben látható az a két kis róka, amelyeket kirándulók találtak meg a város környékén.

 • Gyõzike megsiratta Bubát- nem tarthatja meg zebráját

  Mindenki Gyõzikéje nagyon elszomorodott: a hazánkban érvényes szigorú elõírások miatt ugyanis nem tarthatja meg Tanzániában vásárolt zebracsikóját.

 • Kutya mentette meg a háztetõn mászó csecsemõt

  Egy amerikai család kutyája vette észre, hogy a kisgyerek a ház verandájának tetejére mászott, ahova az egyik ablakon át jutott fel.

 • A fehér ló fia - albínó szamár született

  Fehér szamár született egy hete Mezõfalván, Szabó Zsolték portáján; az albínó szamár világszerte nagyon ritka, utoljára négy éve jött a világra ilyen állat Balástyán - írta pénteki számában a Dunaújvárosi Hírlap.

 • A tigrisek féltek a kiscsibéktõl

  Napos csibékkel barátkozott össze három tigriskölyök Kínában, egy állatkertben, bár elõször féltek tõlük.

 • Több mint 300 egzotikus állattal él együtt egy 16 éves brit fiú

  Több mint 300 egzotikus állattal él együtt egy 16 éves brit fiúTöbb mint 300 egzotikus állattal él együtt a szobájában egy 16 éves brit fiú. Csupán tarantula pókból éppen egy tucatnyi veszi körbe, halálos mérgű skorpióból csak öt. Szinte mindenhová magával visz egy-egy állatot, kígyókkal néz tévét, illetve néha bevásárolni is elviszi őket. A szülei már kevésbé rajonganak ezekért az állatokért, de fiuk kedvéért félreteszik fenntartásaikat és támogatják őt. Az 52 éves apa elmondása szerint számára - eddig - a legemlékezetesebb az volt, amikor reggel a vécére ülve arra eszmélt, hogy párzó kígyók néznek vele farkasszemet.

 • Folyamatosan változik a bálnák éneke

  A kutatók a hosszúszárnyú bálnák hím egyedeinek énekét vizsgálták, és kiderítették, hogy az eddigi elméletekkel ellentétben az állatok párzási éneke kis mértékben ugyan, de folyamatosan változik, és ez az új verzió végigsöpör az összes óceánon – általában nyugatról keletre.

 • Felfüggesztették majd visszahelyeztek a szolgálatba egy rendõrkutyát

  Egy törpeschnauzerrel történt "rendõri túlkapás" miatt felfüggesztettek egy rendõrkutyát az Idaho állambeli Sun Valley városában, de már ismét szolgálatba állhatott.

 • Olasz fekete macskák sötét sorsa

  Évente több mint hatvanezer fekete macska tûnik el Olaszországban, a róluk táplált babonák áldozataként: azért végeznek velük, mivel rontó erõt tulajdonítanak nekik, vagy ezoterikus és sátánista szertartásokon áldozzák fel õket - hívta fel a figyelmet a szomorú jelenségre egy olasz állatvédõ egyesület.

 • 35 év alatt kihalt az állatok egynegyede

  A Föld élõvilágának több mint egynegyede eltûnt 1970 óta – írja a BBC hírportálja. Leginkább a vízi élõlények fogyatkoztak meg, az ok: az ember. A sokkoló adatokat a Londoni Zoológiai Társaság tette közzé a Biodiverzitás Konvenció [1] bonni ülésén. A társaság a WWF-fel együtt részt vesz a Living Planet Index (LPI) mérõszámok vezetésében. A számokat tudományos publikációk és online adatbázisok alapján alakítják több mint 1400 gerinces faj populációját figyelve, az LPI-értékek így a Föld biodiverzitásának állapotát mutatják.

 • Nyíllal lõtt medvét egy bakfis

  Nyíllal lõtt termetes medvét egy 17 éves amerikai lány. A középiskolás bakfis még csak nem is számszeríjjal - nyílpuskával - terítettre le a több mint 2 mázsás mackót, hanem íjból repítette belé nyilát. Az eset vadászaton történt, Ontarióban, azaz nem véletlenül és nem önvédelembõl. A lány 15 méterrõl végzett a feketemedvével.

 • Nyeles tojás

  Zágráb - "Nyeles" tojást tojt egy tyúk Horvátországban, alakra apró bunkósbotra emlékeztet, vagy sonka formájú sütõtökre, esetleg csirkecombra.

  A csodatojást egy 72 éves asszony tyúkja produkálta. Neda Glibota nem akart hinni a szemének, amikor reggel kiment begyûjteni az aznapi tojástermést.

 • Kapirga, a csókszerzõ

  Derék, kedves fiatalember volt Hölgyemvölgyem János, csak fura neve miatt gyermekkorában gyakran heccelték a társai, ekképpen:
  - Hölgyem! Hol van a völgyem?!

 • Szájon át lélegeztette a kutyát

  A tûzbõl kimentett kutya megkapta a szájból orrba való lélegeztetést egy amerikai tûzoltótól, s életben is maradt.

  A tûzoltó lélekjelenléte mentette meg a kutyus életét.

  A sárga labradort és társait egy házaspár hagyta magára a lakásban, fiuk szerencsére még idõben hazament.

  Dwight Brochardt saját kutyájukat vitte ki sétálni, ám a családra bízott másik ebet, a képen látható Cadát még néhány más állattal otthon hagyta.

 • A világ legkényesebb cicája

  Kényes cicáról meséltem már, de a Világ Legkényesebb Cicájáról, Pirosmasnis Amalindáról még nem, pedig érdemes. Nem akárki volt e cica: Szúrósszemû Károly király egyetlen leánygyermekének, Katalinkának egyetlen és rajongón imádott cicuskája. Kényeskedhetett kedvére: még szolgája is volt, egy törpekislány. Ha a tejszínhab nem volt eléggé cukros-mézes: bele sem dugta finnyáskodó orrocskáját. Ha a sonkaszeleteket nem vágták tökéletes egérformájúra: meg sem kóstolta. Ha kék színû selyempárnát hoztak neki, arra tegye gyönyörû fehérszõrû bundácskáját, így nyávogott elutasítóan:

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása