rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A vadásztársaság

 • Share on Tumblr

  Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

  Agárkutya kóborolt.Találkozott egy sziámi macskával.Kérdezi a macska:
  - Van gazdád?
  - Volt, - felelte a kutya - de meghalt.A nevem Bagaraki Aladár.
  - Ez történt az én gazdasszonyommal is - mesélte a cica.Jó asszony volt pedig.Valamikor színésznõ is.Õ adta a nevem: Pipecperec Pimpinella.Tréfásan olykor hozzátette: a szalámiszeretõ sziámi.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Az én gazdám is jó volt, amíg volt - szomorkodott a kutya.
  Mentek tovább, sûrû erdõhöz értek, az erdõben pedig házikóhoz.Látszott rajta az idõ vasfoga, de még nem nagyon.Nem lakott benne senki.
  - Költözzünk e házba és éldegéljünk vadásztársaságként - mondta a kutya.Az én gazdám is vadásztársaságos volt.Jó ember.
  - Rendben! - nyávogta rá a cica.Én egerekre vadászom, te meg nyulakra. Minden egér fele a tiéd, minden nyúl fele az enyém.
  No a macska fogott egereket, idõnként még egy-egy mókust is bundátlanított, de az agárnak ritkán sikerült nyulat zsákmányolnia.Idõnként búsan felsóhajtott:
  - Hej, amíg a gazdám élt, nem ilyen volt a kutyaéletem! Több volt a húsos csont, kevesebb volt a bús gond...
  Egyik nap egeret keresett a macska, de egy szamócaszedõ lányt talált.Gondolta: a leány kosarában talán más is van, mint szamóca.Jól gondolta.Kapott egy kevés sonkát, de a keveset is meg kell becsülni, fõleg, ha sonka.A leánynak megtetszett a cica, követte, így értek el az erdei házikóhoz.
  - Nocsak! - mondta a leány.Csinos házacska, rendbe lehetne hozatni.
  A házból kijött a kutya és nézte a leányt, barátságosan, nagy szemekkel.A leány neki is adott egy kis sonkát és így szólt:
  - Kissé szomorúaknak látszotok!Az én nevem Vidám Éva.Rossz lehet nektek így, gazda nélkül, ebben a gyönyörû, mesebeli erdõben.Néhány hétig be-benézegetek hozzátok.Itt fogok dolgozni a Hakkalkappusz utazásain.Jó lesz?
  A cica rányávogott, a kutya rávakkantott.Persze!Azt nem tudták ugyan, hogy mi a csudát kell érteni Hakkalkappusz utazásai alatt, de jó leány az, akinek sonkaszagú a kosara...az jöhet!
  Nem csalódtak reményeikben.A leány minden nap hozott nekik valamit: sonkadarabkát, kolbászvéget, hurka töltelékmaradványos bõrét és még a saját ebédjébõl is adott egy-egy falatot.Kitakarította a házikó két szobáját, kihozta az asztalt a szabadba és nekiállt valamit papirosokra körmölgetni. Ha az állatok tudtak volna olvasni, és illetlenül beletekintettek volna a papírosokba, akkor rájöhettek volna: a Hakkalkappusz utazásai egy készülõ meseregény...Ám nem követtek el ilyen illetlenséget.Igaz, olvasni sem tudtak...
  A kutya és a cica egyre vidámabb lett Vidám Évike látogatásaitól.
  Egyik nap, miközben Évike buzgón körmölgetett, csinos fiatalember jelent meg és köszönt oda udvariasan a leánynak.Bemutatkozott: õ Kippenkopp Ferenc, aki ezen a hipp- hopp ösvényen, bármennyire szégyelli, eltévedt.Megpihenhet itt egy kicsit?
  Vidám Évike ehhez hozzájárult.A kutyus és a cica szintén, különösen amikor Kippenkopp Ferenc tarisznyája kinyílt és kiderült: számukra is akad ott egy-két jó falat.A fiatalember vidám történeteket mesélt, ezek igen tetszettek a leánynak. Talán egyedül Hakkalkappusz úr méltatlankodhatott, mivel a leány aznap már egy sort sem írt le, úgy elszaladt az idõ, és így ennek a tudós mesefigurának ott kellett várakoznia a tengerparton, tudomány és hajó nélkül...
  Alkonyattájt a leány megmutatta a legénynek merre van Fecskefalva, de az - nem különös? - mégis elõbb a leányt kísérte haza Kürtöskerekerdõbe.
  A következõ napon is megjelent a legény.A leány nevetett:
  - Megint eltévedt az úr?
  - Utólag kiderült: a múltkor sem tévedtem el, mert az az okos ösvény ide hozott - mosolygott legényesen, de kevéssé rejtélyesen Kippenkopp Ferenc.Ma is megpihenhetek egy kicsit?
  A kutya és a cica a tarisznyát nézte, a legény pedig megértette ezt a beszédes nézést.Kaptak egy kis finom húsos szalonnát.Jól telt a délután, egyedül Hakkalkappusz úrral történt további méltánytalanság, mert Vidám Éva aznap sem írt egyetlen sort sem, így e kedves mesefigura tovább üldögélhetett a tengerparton, azaz a papírlapon, tétlenül...
  Így ment ez hetekig.Egyszer azt mondta a leány:
  - Ez az erdõ olyan szép, hogy életem végéig eléldegélnék itt!
  Kippenkopp Ferenc szíve nagyot ugrott, izgatottan felállt:
  - Kedves Éva, én szegény ember vagyok ugyan, de azért annyira még telne, hogy egy kicsi, mondjuk tizenkét szobás, kastélyocskát építtessek itt, e házikó helyén vagy mellette, ha...Sejted, hogy miért éppen Neked mondom ezt?!
  - Be kell vallanom valamit - pirult el Évike.Lehet, hogy nem fogod helyeselni. Én írónõ szeretnék lenni, most éppen a Hakkalkappusz utazásait írom. Megbocsátanád egy lánynak az ilyen tollforgatást?
  Az egyelõre még legény Ferenc megcsókolta Éva kezecskéit és nevetett:
  - Teljes szívembõl!Te írónõ szeretnél lenni, a Pókoshókuszidelógusz Könyvkiadó és Fõnyomda, amelyik már ismeri az újságokban megjelent néhány remek meséd, és amelyiknek én vagyok az a kissé különc tulajdonosa, viszont szeretné kiadni a Hakkalkappusz utazásait, a tulajdonos pedig szeretné abbahagyni ezt a legényéletet és neked adni a szívét, a Te szívedért, kezedért cserébe, Évike! Remélhetek?!
  - Majd meglátjuk! - nevetett Évike, de olyan boldogan, hogy az a nevetés igencsak reményt öntött Ferenc szívébe.Az állatok Évike kosara és Ferenc tarisznyája felé nézegettek, mert ünnepélyes pillanatokban sem szabad megfeledkezni a bendõcskérõl.Nem nézegettek hiába!
  Ebben a mesében senki sem csalódott meg reményeiben, még a mesés jövõt illetõen sem, mert idõ múltával Évike és Ferenc két kisleánya és két kisfia remekül eljátszott Bagaraki Aladárral, az agárral, Pipecpepec Pimpinellával, a cicával, meg a kis akarakkal, kiscicákkal, és a hozzájuk csatlakozott többi kedves kis csirkefogóval.
  Egyedül szegény Hakkalkappusz úrnak kellett megtanulnia: a türelem rózsát terem, de idõbe telik, amíg bekövetkezhet a rózsaszüret. Sokáig csak üldögélt-üldögélt a tengerparton, vagyis a papiroson...Ám egy napon Kippenkopp Ferenc gyönyörû felesége gondolt egy nagyot, elõvett egy köteg papirost és nekiállt a meseregény-írásnak.No most csodálatos kárpótlást kapott a tudós Hakkalkappusz úr: elutazhatott kalandokban bõvelkedõ világútjára!
  A könyv megjelent, díjat nyert.Éva azonban annak a hatalmas rózsacsokornak örült legjobban, amit férjétõl, meg gyermekeitõl kapott kapott, csókok kíséretében.


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elpusztult egy svéd parkolóházból kiugró jávorszarvas

  Kiugrott egy parkolóházból és elpusztult egy eltévedt jávorszarvas Svédországban.

 • Állatoknak tervez ruhákat Eva Cavalli

  Roberto Cavalli divattervezõt neje, Eva is követi a szakmában: kisállatok számára tervez exkluzív ruhákat.

 • Csúcsdöntõ csirkefogás

  Több mint ötezer szárnyast foglalt le az amerikai rendõrség két illegális harci kakas kiképzõközpontban. A baromfitelepeket fõként Fülöp-szigetekiek tartották fent és mûködtették. Az illetékesek ötven kakasviadal-szervezéssel gyanúsított vádlott ellen indítottak eljárást, ötvenen azonban még szökésben vannak.

 • Elaltatták az 1989-es amerikai olajszennyezést túlélõ vidrát

  Öreg kora miatt elaltatták az 1989-es amerikai olajszennyezést túlélõ tengeri vidrát, a híressé vált Nukát.

 • A világ legapróbb állatai

  A világ legapróbb állataiA következő képek főszereplői imádnivaló, parányi állatok, akiket könnyű szem elől téveszteni. Nem csoda, hogy a világ legkisebb kaméleonjára csak néhány éve bukkantak rá a kutatók Madagaszkáron. Az állat kifejlett példánya is alig harminc milliméteres, az egyik legkisebb gerinces, amit ismerünk. De nem csak a legkisebb kaméleont, hanem aranyos kismókusokat, törpemajmokat és aprócska teknősöket is láthatunk a képeken. A világ legkisebb kaméleonja például a Brookesia minima. Ezek a cuki állatok aztán tényleg parányiak!

 • "Repülõ" kutya

  Hat emeletet zuhant egy kutya az Egyesült Államokban, de túlélte. A 30 kilós labrador retriever a tampai légi kikötõ parkolóházában zuhant több mint húsz métert, ám azonnal felkelt és a saját lábán elvánszorgott. bár megsérült a tüdeje, de azon kívül csupán apróbb zúzódásokat és vágásokat szenvedett. Csak egyetlen éjt kellett állatorvosnál töltenie, másnap már ismét virgonc volt.

 • A vadállatokat sem kíméli a Duna áradása - fotóval

  A vadállatokat sem kíméli a Duna áradása - fotóvalAz ausztriai Tulln térségében, egy tájvédelmi körzetben alig pár négyzetméternyi helyen zsúfolódott össze több tucat őz: az állatoknak ez a dombtető jelentette az utolsó menedéket az áradás elől. Mentésüket már megkezdték, problémát jelent azonban, hogy az ijedt állatok inkább a vízbe vetik magukat a befogás elől menekülve. A képen egy őzgidát ment ki egy tűzoltó az áradás sújtotta területről Ausztriában. A nagyobb vadak mellett kisebb állatokat, sündisznókat és macskákat is folyamatosan hoznak ki a kiömlött Duna árteréből.

 • Hármasikreket hozott a világra egy panda, de csak egy maradt életben

  Hármasikreket hozott a világra egy panda, de csak egy maradt életbenEgy 18 éves panda hármas ikreket hozott a világra a csengtui óriáspanda-tenyésztési és -kutató központban, ám a hírek szerint mindössze egy pandabébi maradt életben. A Csiaoce nevű anyapanda augusztus 19-én hozta a világra első bocsát, amely elpusztult, majd csaknem egy óra múlva szülte meg a másodikat, egy 96 grammos nőstényt, amely életben maradt. Viszont a gondozóknak kellett táplálniuk, mert gyengének mutatkozott és az anyjának nem volt teje. A harmadik kis állat augusztus 21-én élettelenül született.

 • Egyre kapósabb a patkányhús Thaiföldön

  A thaiföldi útmenti gyorsétkezdékben egyre nagyobb a kereslet a patkányhúsból készült ételek után. A vevõk kilonként közel 900 forintnak megfelelõ összegért juthatnak hozzá az állat húsához.

 • Rövid pórázra kerültek az állattartók - 41/2010 (02.26) kormány rendelet a kedvtelésbõl tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

  Megjelent a kedvtelésbõl tartott állatok kíméletérõl és védelmérõl szóló rendelet, amely szabályozza, hogyan is kell a kedvencekkel bánni. Nem tartható gömbakváriumban az aranyhal, kutya tíz négyzetméternél kisebb területen, vagy négy méternél rövidebb láncon. A civil állatvédelmi ombudsman leginkább az ellenõrizhetõséget hiányolja.

 • Drámai kép egy kiskutya megmentésérõl!

  Bibi, a máltai shitzu belesodródott a tengerbe. Egy bátor fiatalember megmentette õt.

  A történet Melbourne-ben, Ausztráliában történt. Nehéz volna kitalálni, hogy a 20 éves fiú mit keresett abban az erõs szélben a mólón.

  Nos Raden Soemawinata éppen elhunyt nagymamája hamvait készült elszórni a vízbe, mikor észrevette a hatalmas hullámokban szenvedõ apró állatot.

 • Leó bácsi cirkusza

  LEÓ BÁCSI CIRKUSZA a világ legkisebb cirkuszai közé tartozott, mivel nem állt másból, mint kerekeken guruló lakókocsiból és ketrecbõl, a kocsit-ketrecet húzó két lovacskából, cirkuszsátorból, egy oroszlánból, kutyából és macskából, no meg, természetesen, Leó bácsiból. A cirkusz vándorolt, hegyen-völgyön keresztül.

 • Prostituált tehenek

  Szegény állatokkal sok mindent meg lehet csinálni - amíg az állatvédõk nem tiltakoznak nagyon hangosan.

 • Fél állatkertnyi csempészett állat

  Mexikói rendõrök csaknem fél állatkertre való állatot találtak egy autóbusz csomagterében: a több mint 130, vadon élõ állat között akadt sok kígyó, tukán, papagáj, teknõsbéka és gyík. A fõvárosba tartó autóbusz Catemaco kelet-mexikói vidékrõl érkezett, ahol különösen gazdag a természet - közölte a rendõrség.

 • Felelõsebben kell tartani a macskákat is!

  Ami sok, az sokk macskából is sok

  Hága - Hatvan macskájából novemberig ötvenen túl kell adnia egy holland állatbarát hölgynek - így döntött az ország északi részében lévõ Leeuwarden bírósága.

 • Kutyájával kelt egybe egy ausztrál férfi

  A saját kutyáját vette el egy ausztrál fiatalember, aki mindössze a közeli hozzátartozóit akarta összehozni és megnevettetni a szokatlan ceremóniával.

 • Ellopták a macskacápát, hat cápabébi maradt anya nélkül

  Igen ritka macskacápát loptak el egy brit tenyésztõ akváriumából: a rendõrség felhívásban kért kedden segítséget azoktól, akik netán tudnak valamit a lehetséges tettesrõl vagy a magáról az el- vagy inkább kiemelt állatról.

  A Nagy-Britanniába négy éve Indonéziából importált márványos macskacápa (Atelomycterus macleayi) a faj Nagy-Britanniában lévõ egyetlen utódokkal is rendelkezõ és szaporodásra alkalmas párjának nõstény tagja.

 • Börtön vár az állatkínzóra

  A férfi alkoholmámorosan eldobta nevelt lánya kistermetû kutyáját, majd rátámadt saját fiára.

  Jogerõsen hét hónap letöltendõ fogházbüntetésre ítélt állatkínzás és más bûncselekmények miatt a Fõvárosi Bíróság szerdán egy 43 éves férfit.

  Az elítélt ittas állapotban átdobta nevelt lánya bichon havanese fajtájú kutyáját egy VIII. kerületi lakóház harmadik emeleti körfolyosójának a korlátján, és a saját fiára is rátámadt.

 • Vérfagyasztó borzalom! Jönnek a férgek!

  Csontféreg, amelyet egy bálnából távolítottak el

  Kaliforniai kutatók eddig teljesen ismeretlen csontevõ férgekre bukkantak a Csendes-óceán fenekén: nincs szemük, se szájuk, csak csápjaik, amelyekkel döglött állatok csontjaira tapadnak, majd kiszívják a tápanyagokat.

  A Kalifornia partjainál lévõ Monterey-öbölben 15-féle ilyen csontevõ férget fedeztek fel 2002 óta, és várhatóan még több fajtájukra fognak bukkanni.

 • Légi harc Kanadában: szitakötõkkel a szúnyogok ellen

  Véres légi csata dúlhat hamarosan Winnipeg felett - nem túl nagy magasságban -, hogy kevesebb legyen az emberi vérveszteség a "szárazföldön": szitakötõ-kommandókat akarnak hadrendbe állítani a kanadai városban a szúnyogok ellen.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása