rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A csodacicák

 • Share on Tumblr

  Írta: Lelkes Miklós

  Hol volt, hol nem, volt egy varázsló, annak meg három cicája. Megöregedett a varázsló, úgy érezte: itt a vég. Nem volt ott, hiszen varázsló is tévedhet, de azt hitte eljött, ezért így szólt cicáihoz:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Szeretném a Bûvösbájos hegy mellett lehúnyni szemeimet az Örök Álomra.Oda utazom, vissza sem jövök. Rátok hagyom ezt a házikót a tele éléskamrával, meg mindazt, amit tõlem tanultatok. Te, Bajszimajszi, tudsz olvasni, te, Bundásbencsi írni, bár írásod olyan, mint a macskakaparás.Te, Fecsiloncsi, egyikhez sem konyítasz, viszont tudsz embernyelven beszélni, bár kissé nyávogósan Az a tanácsom: tartsatok össze, segítsétek egymást.
  Szomorúak lettek a cicák, még egér- és madárfogáshoz sem volt kedvük. Elment a varázsló, kiürült a kamra, elköltöztek az egerek, megfogyatkoztak a madarak. Így szólt Bajszimajszi:
  - Azt olvastam egy egérszagú könyvben, hogy volt egy János nevû legény, aki a nagyvilágban megtalálta a Szerencsét. Nem tudom, hogy mi az a Szerencse, de nagyon jó dolog lehet, ha az a János hegyen-völgyön át oly sokáig kereste. Keressük meg mi is!
  Pincsikutyus, vakablak, nos hát ebben maradtak. Elindultak a nagyvilágba. A közeli erdõben ráakadtak Zsivány Miskára, aki még nem a Szerencse volt, mivel csak tolvaj. Ám nem mindig lopott, csak akkor, ha volt mit. Fecsiloncsi ettõl a Miskától tudakolta, hogy mi a Szerencse. Miska meglepõdött, mivel beszélõ papagájt lopott már, de beszélõ macskát még soha. Azt mondta, hogy a Szerencse a zsákjában van, nézze meg a cicus. Fecsiloncsi bebújt a zsákba, ahol nem a Szerencse volt, hanem két ékszeresdoboz. Miska bekötötte a zsák száját és már vitte is a vásárba a "beszélõ macskát", jó pénzért rossz tettel eladni.
  Bajszimajszi és Bundásbencsi távolról követte Miskát, meg a hátán levõ zsákot. A vásárban sok nép tolongott, lökdösõdött, nemigen figyeltek egymásra, de a Miska zsákjából kiszûrõdõ panaszszóra mégis felfigyelt egy egyenruhás ember: Kardosmarkos Alajos, a városka rendõrkapitánya. Felfigyelt a macskahangú emberszavas zsákra, felfigyelt cipelõjére, Miskára, aki nem örvendett túlságosan jó hírnévnek. Fülöncsípték Miskát, azt hitték: gyerekrabló. Kiderült: nem az, hanem cicarabló, de mivel a zsákból két ékszeresdoboz is kikerült, amelyekre egy Csókos Amália nevû szépasszony is igényt tartott, Miskát bevitték a városi kapitányságra, annak tisztázására: övé-e a két ékszeresdoboz vagy Csókos Amáliáé. Fecsiloncsi közben eltûnt, de csak a sarokig, ahol Bajszimajsz és Bundásbencsi feltûnt.
  Itt jött be a Szerencse fiaként Bajszimajszi olvasástudománya, mert kibetûzte egy bódén: PETTYESBEGYES KATICA HALSÜTÖDÉJE. Fecsiloncsi nem tudott olvasni, ezért elõtte, szaglása és cicaszemei segítségével, csak az lett világos: igen csinos és teltidomú leányzó halat süt, de a leányzó neve titokbban maradt. Látjátok? Ilyen nagy hátrány az olvasástudomány hiánya! Ám Fecsiloncsi sem volt minden ötlet nélkül, mert ilyen emberbeszédet nyávogott oda a halsütõ szoknyásnak:

  Halsütõ Hölgy! Kimondom ám,
  hogy Ön itt a legszebb leány!
  Pontyot, kárászt és más halat
  kisüt. Nekünk abból marad?

  Meglepõdött Katica: itt egy beszélõ cica! Ám nem csupán halsütögetõ volt õ, hanem arra is volt elég sütnivalója, hogy kisüssön egy jó tervet. Így szólt Fecsiloncsihoz:
  - Egy esetben nem sajnálom tõletek a halat. Látod azt a daliás fiatalembert, ott szemben velünk, ahol kolbász és hurka a cégér, igen, ott, ahol nagy betûkkel áll: KOLBÁSZ FERKÓ SÜLT DISZNÓSÁGAI. Menj oda, neki is mondd el szépségemet, hogy felfigyeljen rá és ide nézegessen!
  Ment is Fecsiloncsi, társai kíséretében, és már nyávogta is embernyelven:

  Kolbászsütõ délceg Uram!
  Sejtem: szívének búja van.
  Ám megsúgom én, bölcs cica:
  szereti Önt a Katica!

  Meglepõdött Ferkó: itt egy beszélõ cica! Ám nem csupán hurka- és kolbászsütögetõ volt õ, hanem ahhoz is volt elég vitézi bátorsága most már, hogy átnézegessen halsütögetõ Katicához. Tényleg! Milyen csinos leány, - és még halat is tud sütni!
  Katicától halat kaptak a cicák, Ferkótól kolbászt. Késõbb, de még aznap Katica Ferkótól udvarló szép szavakat kapott, késõbb - pár hét múlva - jeggyûrût. No meg hamarosan boldogságot is kapott Ferkótól, de õ is odaadta cserébe szívét, hûségét.
  A cicák hazamentek a varázslótól kapott házikóba. Este lett mire a házhoz értek, erre számítottak, de a jó szagokra nem. Kacsasült, libasült, - mindkettõ még ki se hûlt!
  No és ki ült a nagyszobában kicsi gonddal se? Gazdájuk a varázsló, méghozzá a legnagyobb meglepetéssel: gyönyörû tündérlánnyal, azaz már tündérasszonnyal, a feleségével. A Bûvösbájos hegy mellett ugyanis kiderült: a varázslónál nincs itt a vég, még hátra van neki párszáz év, viszont legényéletének vége lett, mivel a hegy lábánál, a Tölgyek Tölgye alatt megházasodott. Ez jó hír volt a cicáknak, mert mindegyiküknek jutott egy kacsa- vagy libacomb, de mivel egy kacsának, meg egy libának összesen négy combja van, a negyedik combot a varázsló megosztotta ragyogó szépségû és kedves feleségével. Fecsilocsi ezt igen helyeselte, így fejezte be felköszöntõjét:
  - Kedves Varázslógazdánk és Bájos Felesége! Mindig legyetek egy szív, egy szerelem, mindig osztozzatok meg egy szárnyascombon, - a többit meg adjátok nekünk, hûséges cicáitoknak!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Autóstoppos kecske és kutya

  Capshaw (Alabama állam) - Autót stoppolt egy kecske és egy kutya az Egyesült Államokban, legalábbis megállt az úton játszadozó, meglepõ kettõs láttára kocsijával egy nõ, nehogy elüsse a két állatot.

 • Háziállataink

  A körülöttünk lévõ állatok sok örömet rejtenek, de egyben kitartó gondoskodást is igényelnek. Aki ezt együttesen vállalja, az felelõsséggel tud élni, gondolkodni és cselekedni.

 • Pink szárnyai alá veszi a lovakat

  Pink ismét összefogott az agresszív akcióiról ismert állatvédõ szervezettel, a PETA-val. Ezúttal a New York-i Central Park fiákereit húzó lovakat veszik a védõszárnyaik alá.

 • Újabb megböbbentõ titokra derült fény a dinoszauruszokkal kapcsolatban

  Egy Arizonában felfedezett új dinoszaurusz faj azt sugallja, az õshüllõk nem úgy terjedtek el a világon, hogy legyõzték a többi fajt, hanem elõnyt kovácsoltak abból a természetes katasztrófából, mely elsöpörte versenytársaikat.

 • Sok a patkány és az egér Moszkvában

  Moszkvában több mint kétszer annyi rágcsáló - patkány és egér - él, mint amennyi járványügyi szempontból biztonságosnak tekinthetõ - jelentette ki Tatyjana Gololobova a moszkvai városi önkormányzat városgazdálkodási és lakáspolitikai bizottságának ülésén.

 • Kutyastrand

  Nicosia - Kutyastrand nyílt meg Cipruson, az elsõ, amely kifejezetten ebek számára szolgál.

  A fürdõhelyen persze emberek is élvezhetik a tengert és partot, ám törvény által engedélyezett a kutyák jelenléte, fürdõzése is.

 • Csimpánz elvonókúrán

  Zsorát, a csimpánzt elvonó kúrára küldik, mert nagyon rákapott a sörözésre és a dohányzásra.

 • Kardszárnyú delfineket figyeltek meg léghajó segítségével

  Kardszárnyú delfineket (Orcinus orca) figyeltek meg kutatók az amerikai-kanadai határnál egy léghajó fedélzetérõl.

 • Bûzös poloskák lepik el Észak-Amerikát

  Míg az ágyi poloska a nagyvárosokat, köztük New Yorkot hódította meg, jóval nagyobb rokona az Egyesült Államok Atlanti-óceán menti mezõgazdasági területeire mér megsemmisítõ csapást.

 • Három éven belül két embert ölt meg a gyilkos teve

  Isztambul - Két embert ölt meg három év leforgása alatt egy teve Törökország nyugati részén.

  Mint a török média hétfõn jelentette, az Alemsah névre hallgató állat elõbb megharapta, majd agyonnyomta gazdáját, Ahmet Durmazt. A hagyományos teveviadalokra használt állat három évvel ezelõtt hasonló módon végzett akkori gazdájával.

 • Öt embert állítottak elő tiltott kutyaviadalon - videóval

  Öt embert állítottak elő tiltott kutyaviadalon - videóvalTiltott állatviadal részvevőin ütöttek rajta a rendőrök szombaton hajnalban Verpelét külterületén, egy tanyán. Öt embert őrizetbe vettek. Soltész Bálint elmondta: az akcióban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság nyomozói - a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével - több embert előállítottak, a házkutatások során csaknem negyven harci kutyát, valamint kábítószergyanús anyagokat is találtak. Az egri kapitányság tiltott állatviadal szervezése, valamint állatkínzás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 • Kakk és Kukk

  Kukk galambnagyságú madárleány volt. Azért hívták így, mert egyrészt mindig kukk!-ot kiáltott, ha kedve tartotta, másrészt pedig mert igen kíváncsi természetû volt: ebbe a bokorba is, abba a bokorba is, ebbe a fészekbe is, abba a fészekbe is be-bekukkantott.
  Kakk madárúrfinak nagyon megtetszett Kukk. Odarepült hozzá, bemutatkozott:

 • Mentõknek telefonáló kutya

  Phoenix - Kutya telefonált segítségért az Egyesült Államokban, amikor gazdája agyvérzést kapott.

  Nem - egészen - csoda történt: a német juhász remek kiképzést kapott, egyebek közt megtanították vészhelyzetben telefonálni. A kutya persze csak az elõre programozott segélyszám gombját képes lenyomni, de az is nagy dolog.

 • Halálra éheztette szarvasmarháit egy férfi

  Hetekig nem adott enni és inni szarvasmarháinak egy Veszprém megyei férfi, míg 19 állat elpusztult. Hat másik, csontig lesoványodott állatot sem sikerült megmenteni, le kellett vágni õket. A jószágok gazdája azzal védekezett, hogy az árvízi vesztesége miatt nem tudta ellátni az állatokat.

 • Új énekesmadár fajokat fedeztek fel Kolumbiában

  Két új madárfajt fedeztek föl Kolumbia õserdõvel borított hegyvidékén, a rejtõzködõ életmódú új fajokat elsõsorban a rokon fajokétól eltérõ hangjuk alapján sikerült felkutatni és azonosítani.

 • Csak az embereket tévesztik meg a kétdimenziós farkasok

  Merrillville - Csak az embereket tévesztik meg a kétdimenziós álfarkasok, a ludakat, kacsákat nem rettentik el - ez az eredménye egy kísérletnek az Egyesült Államokban.

 • Tanácsadó Domokos

  Sötét erdõ világos tisztásán élt-éldegélt kunyhójában egy bölcs, öreg nénike.Házikóján tábla
  hirdette: TANÁCSADÁS, KALÁCSADÁS MINDENNAP.

 • Megtizedelte a gyöngybaglyokat a rossz idõ Baranyában

  2010 június végéig mindössze 9 bagolyfiókát sikerült meggyûrûzniük a baranyai szakembereknek, míg a tavalyi év hasonló idõszakában már 200 fölötti volt a példányszám.

 • Elõször született magyar állatkertben szõrös tatu

  Elõször született magyar állatkertben sörtés armadilló, azaz nagy szõrös tatu (Chaetophractus villosus), a különleges szaporulattal a miskolci intézmény dicsekedhet. Két hónappal ezelõtt, szeptember 2-án a Miskolci Állatkert Trópusi-házában született a nagy szõrõstatu-pár, Dömpi és Sophie fiú utóda.

 • Állatok okozta balesetek veszélye a közúton

  Állatok okozta balesetek veszélye a közútonÉrdemes betartani a sebesség határokat. Ha az autós nem elég figyelmes, a kocsija állattal ütközéskor ripityára törik, de könnyen megeshet az is, hogy személyi sérülés is bekövetkezik. Az őszi időszakban a vadon élő állatok párzási időszak vagy takarmány lelőhely keresés miatt látványosabban vonulhatnak. Sok háziállatot a korábbi tartóik az autópályákon vagy forgalmas főutakon dobnak utcára. A sebességet rosszul felmérő autósok az utakon gyakran ütnek el kutyát, őzet, vaddisznót, rókát, nyulat.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása