rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A csodacicák

 • Share on Tumblr

  Írta: Lelkes Miklós

  Hol volt, hol nem, volt egy varázsló, annak meg három cicája. Megöregedett a varázsló, úgy érezte: itt a vég. Nem volt ott, hiszen varázsló is tévedhet, de azt hitte eljött, ezért így szólt cicáihoz:

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  - Szeretném a Bûvösbájos hegy mellett lehúnyni szemeimet az Örök Álomra.Oda utazom, vissza sem jövök. Rátok hagyom ezt a házikót a tele éléskamrával, meg mindazt, amit tõlem tanultatok. Te, Bajszimajszi, tudsz olvasni, te, Bundásbencsi írni, bár írásod olyan, mint a macskakaparás.Te, Fecsiloncsi, egyikhez sem konyítasz, viszont tudsz embernyelven beszélni, bár kissé nyávogósan Az a tanácsom: tartsatok össze, segítsétek egymást.
  Szomorúak lettek a cicák, még egér- és madárfogáshoz sem volt kedvük. Elment a varázsló, kiürült a kamra, elköltöztek az egerek, megfogyatkoztak a madarak. Így szólt Bajszimajszi:
  - Azt olvastam egy egérszagú könyvben, hogy volt egy János nevû legény, aki a nagyvilágban megtalálta a Szerencsét. Nem tudom, hogy mi az a Szerencse, de nagyon jó dolog lehet, ha az a János hegyen-völgyön át oly sokáig kereste. Keressük meg mi is!
  Pincsikutyus, vakablak, nos hát ebben maradtak. Elindultak a nagyvilágba. A közeli erdõben ráakadtak Zsivány Miskára, aki még nem a Szerencse volt, mivel csak tolvaj. Ám nem mindig lopott, csak akkor, ha volt mit. Fecsiloncsi ettõl a Miskától tudakolta, hogy mi a Szerencse. Miska meglepõdött, mivel beszélõ papagájt lopott már, de beszélõ macskát még soha. Azt mondta, hogy a Szerencse a zsákjában van, nézze meg a cicus. Fecsiloncsi bebújt a zsákba, ahol nem a Szerencse volt, hanem két ékszeresdoboz. Miska bekötötte a zsák száját és már vitte is a vásárba a "beszélõ macskát", jó pénzért rossz tettel eladni.
  Bajszimajszi és Bundásbencsi távolról követte Miskát, meg a hátán levõ zsákot. A vásárban sok nép tolongott, lökdösõdött, nemigen figyeltek egymásra, de a Miska zsákjából kiszûrõdõ panaszszóra mégis felfigyelt egy egyenruhás ember: Kardosmarkos Alajos, a városka rendõrkapitánya. Felfigyelt a macskahangú emberszavas zsákra, felfigyelt cipelõjére, Miskára, aki nem örvendett túlságosan jó hírnévnek. Fülöncsípték Miskát, azt hitték: gyerekrabló. Kiderült: nem az, hanem cicarabló, de mivel a zsákból két ékszeresdoboz is kikerült, amelyekre egy Csókos Amália nevû szépasszony is igényt tartott, Miskát bevitték a városi kapitányságra, annak tisztázására: övé-e a két ékszeresdoboz vagy Csókos Amáliáé. Fecsiloncsi közben eltûnt, de csak a sarokig, ahol Bajszimajsz és Bundásbencsi feltûnt.
  Itt jött be a Szerencse fiaként Bajszimajszi olvasástudománya, mert kibetûzte egy bódén: PETTYESBEGYES KATICA HALSÜTÖDÉJE. Fecsiloncsi nem tudott olvasni, ezért elõtte, szaglása és cicaszemei segítségével, csak az lett világos: igen csinos és teltidomú leányzó halat süt, de a leányzó neve titokbban maradt. Látjátok? Ilyen nagy hátrány az olvasástudomány hiánya! Ám Fecsiloncsi sem volt minden ötlet nélkül, mert ilyen emberbeszédet nyávogott oda a halsütõ szoknyásnak:

  Halsütõ Hölgy! Kimondom ám,
  hogy Ön itt a legszebb leány!
  Pontyot, kárászt és más halat
  kisüt. Nekünk abból marad?

  Meglepõdött Katica: itt egy beszélõ cica! Ám nem csupán halsütögetõ volt õ, hanem arra is volt elég sütnivalója, hogy kisüssön egy jó tervet. Így szólt Fecsiloncsihoz:
  - Egy esetben nem sajnálom tõletek a halat. Látod azt a daliás fiatalembert, ott szemben velünk, ahol kolbász és hurka a cégér, igen, ott, ahol nagy betûkkel áll: KOLBÁSZ FERKÓ SÜLT DISZNÓSÁGAI. Menj oda, neki is mondd el szépségemet, hogy felfigyeljen rá és ide nézegessen!
  Ment is Fecsiloncsi, társai kíséretében, és már nyávogta is embernyelven:

  Kolbászsütõ délceg Uram!
  Sejtem: szívének búja van.
  Ám megsúgom én, bölcs cica:
  szereti Önt a Katica!

  Meglepõdött Ferkó: itt egy beszélõ cica! Ám nem csupán hurka- és kolbászsütögetõ volt õ, hanem ahhoz is volt elég vitézi bátorsága most már, hogy átnézegessen halsütögetõ Katicához. Tényleg! Milyen csinos leány, - és még halat is tud sütni!
  Katicától halat kaptak a cicák, Ferkótól kolbászt. Késõbb, de még aznap Katica Ferkótól udvarló szép szavakat kapott, késõbb - pár hét múlva - jeggyûrût. No meg hamarosan boldogságot is kapott Ferkótól, de õ is odaadta cserébe szívét, hûségét.
  A cicák hazamentek a varázslótól kapott házikóba. Este lett mire a házhoz értek, erre számítottak, de a jó szagokra nem. Kacsasült, libasült, - mindkettõ még ki se hûlt!
  No és ki ült a nagyszobában kicsi gonddal se? Gazdájuk a varázsló, méghozzá a legnagyobb meglepetéssel: gyönyörû tündérlánnyal, azaz már tündérasszonnyal, a feleségével. A Bûvösbájos hegy mellett ugyanis kiderült: a varázslónál nincs itt a vég, még hátra van neki párszáz év, viszont legényéletének vége lett, mivel a hegy lábánál, a Tölgyek Tölgye alatt megházasodott. Ez jó hír volt a cicáknak, mert mindegyiküknek jutott egy kacsa- vagy libacomb, de mivel egy kacsának, meg egy libának összesen négy combja van, a negyedik combot a varázsló megosztotta ragyogó szépségû és kedves feleségével. Fecsilocsi ezt igen helyeselte, így fejezte be felköszöntõjét:
  - Kedves Varázslógazdánk és Bájos Felesége! Mindig legyetek egy szív, egy szerelem, mindig osztozzatok meg egy szárnyascombon, - a többit meg adjátok nekünk, hûséges cicáitoknak!


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Boldog születésnapot Golo!

  Harminc éves Golo, a Fõvárosi Állat- és Növénykert hím gorillája. Budapesten 1989 óta láthatja a közönség. Az elmúlt húsz évben három utódja biztosan született, az idén világra jött kölyök esetében azonban az apaság kérdéses, az apa Golo egyik fia is lehet.

 • Az igazat mérgezõ tulipán

  A császár a piacon járt kíséretével. Volt ott jólnevelt elefánttól neveletlen fehér egérig, ezüstsarkantyús óriáscsizmától pici piros bársonypapucsig mindenféle vevõre váró. Öregember kiabálta fiatalos hangon:

  - Kék virágot vegyenek! Szépikék! Szép a kék! Aki most jön, vehet még!

 • Mágnesekkel 'térítik el' a floridai krokodilokat

  Miami - Floridában kísérletképpen mágnesekkel próbálják "eltéríteni" a krokodilokat, hogy ne menjenek vissza eredeti élõhelyükre.

  A krokodilok, amelyek rendkívüli mértékben ragaszkodnak szülõhelyükhöz, az építkezések miatt sokszor városi környezetben találják magukat, és az emberek ritkán örülnek a hüllõk társaságának. Ezért az állatokat befogják és elszállítják lakatlan területre, ám a hüllõk akár heti 16 kilométert is képesek megtenni hazatérésük érdekében.

 • Fürödj együtt tigrisekkel!

  Április elején megnyílt a világ leglátványosabb állatkertje a floridai Tampa Bayben a híres Busch Gardens vidámpark részeként, ami a legjobb vidámparkok listáján az elõkelõ harmadik helyet foglalja el.

  A park 50 éves fennállásának legambíciózusabb vállalkozása ez, nem spóroltak a költségekkel: a több millió dolláros környezetbarát projekt vendégeként együtt pancsolhatunk a tigrisekkel és az orángutánokkal. A Jungala névre hallgató kert több mint 16000 négyzetméterén szabályos dzsungelt alakítottak ki, a buja növényzet ideális otthont nyújt az állatoknak, amelyek közt olyan veszélyeztetett fajok is akadnak, mint a bengáli tigris, vagy az orángután.

 • Szarvas krokodilok fenyegették távoli õseinket Afrikában

  Félelmetes szarvas krokodilok fenyegették távoli õseinket Afrikában majd kétmillió évvel ezelõtt.

 • Fejen öklelte gondozóját egy játékos kedvû zsiráf egy amerikai állatkertben

  Kisebb sérülésekkel kórházba került egy gondozónõ, miután fejen öklelte egy zsiráf egy amerikai állatkertben.

 • Cápaveszély a Francia Riviérán

  Cápaveszély miatt tilos fürödni a tengerben a Francia Riviéra egyik üdülõhelyén, Cagnes-sur-Mer városában - jelentették a helyi hatóságok. A Földközi-tenger partján fekvõ település tûzoltóságának jelentése szerint a parttól mindössze 70 méteres távolságban figyeltek fel egy "körülbelül két méter hosszú, fehér hasú és hosszú hátuszonyokkal rendelkezõ" vízi állatra.

 • Vadorzók lõtték ki az egyik utolsó jávai orrszarvút Vietnamban

  Vadorzók megölték Ázsia egyik utolsó jávai orrszarvúját. A rinocérosz csontvázát a vietnami Cat Tien Nemzeti Parkban találták meg - közölte a Természetvédelmi Világalap (WWF).

 • Osztrák macska is elkapta a kórt

  Három, grazi menhelyen élõ macskában mutatták ki a madárinfluenza halálos kórokozóját. Az állatok fertõzött madarakkal érintkezhettek.

 • Vaddisznók kóborolnak Tatabányán

  Tatabánya - Eddig öt vaddisznót lõttek ki Tatabányán. A város lakott övezeteibõl július végén jelentették, hogy a vadak csoportosan látogatják a kiskertek gyümölcsöseit és élelmet keresnek a szemttartókban.

  A vaddisznók korábban az alsógallai városrészben bukkantak fel, jelenleg az óváros egyik lakatlan területén lévõ nádasban húzták meg magukat. Jelenlétüket az éjszakai órákban tapasztalták a környék lakói.

 • Megható videó: Elgázolt társán próbál meg segíteni a kutyus

  Megható videó: Elgázolt társán próbál meg segíteni a kutyusA megható jelenetet egy taxis rögíztette a telefonjával. „Épp a városközpontba igyekeztem, és félrehúzódtam telefonálni, amikor szemtanúja voltam a könnyfakasztó jelentnek és az előzményeinek is" - emlékezett vissza a videó leírásában a 42 éves mexikói taxisofőr, Serrano Madera. „A két kutya, mintha csak két jó barát lenne, együtt szaladt át az úttesten. A második, egy kistestű fehér jószág valamelyest lemaradt, így történhetett, hogy már nem sikerült átfutnia az érkező autó előtt." A taxis azt is elárulta,hogy az autó, amelyik elgázolta a kutyát fékezés és bármiféle segítségnyújtás megkísérlése helyett megállás nélkül továbbhajtott.

 • Gyémántok között

  Francia paleontológusok egy disznó 21 millió éves maradványaira bukkantak egy namíbiai gyémántbányában - adta hírül a Le Figaro címû párizsi lap

 • Papagájcsempész bandát füleltek le Csehországban

  Egy nemzetközi banda tagjaként hét cseh tenyésztõ ritka papagájokat csempészett Csehországba, ötük ellen vádat is emeltek a hatóságok.

 • Egy új ragadozó dinoszauruszfajt fedeztek fel

  A gyûrûk urából ismert Szauron démoni szeme után neveztek el egy új ragadozó dinoszauruszfajt, mely 95 millió évvel ezelõtt élt Észak-Afrikában.

 • Lelkes Miklós: Az emberről, akinek igen nagy lábujja volt, meg a macskájáról

  Hol volt. hol nem, volt egy ember, akinek igen nagyra nőtt a nagy lábujja és úgy hívták: Nagylábujjú Balambér. Volt egy macskája is, amelyiknek viszont a termete volt nagy, de azért sokkal kisebb volt egy oroszlánnál, őt úgy hívták: Bundás Berci.

 • Két lábon is vidám játszadozik a cicus

  Két lábon is vidám játszadozik a cicusEgyre több olyan végtaghiányos állat van, amelyek lábuk, lábaik elvesztése után is boldogok, képesek a teljes életre. Mercury is egy ilyen cicus. Nem tudni pontosan mi történhetett a kis cicával, ugyanis pár napos korában találtak rá és mellső lábai hiányoztak, de az egyik hátsó lába is súlyosan megsérült. Valószínűleg elgázolhatták szegény cicust, Az állat megtalálói azonnal állatorvosi ellátásban részesítették, ott sebeit megtisztították. A megtaláló ideiglenesen be akarta fogadta addig az állatot, amíg gazdát nem találnak neki, de időközben úgy megkedvelte a cicát, hogy végleg magához vette.

 • Csipet kapnak a lovak

  Rendeletet fogadott el az Európai Bizottság a lovak egyéni útlevéllel való ellátásáról.

 • Sikerült megmenteni az orrszarvú bébit

  Dél-afriakai állatorvosok órákig küzdöttek egy elárvult, megsebesített és megvakult kölyök orrszarvú megmentéséért. Még a látását is sikerült visszaadniuk.

 • Tigriskölyköt és pandabocsot gyászol az Egyesült Királyság

  Tigriskölyköt és pandabocsot gyászol az Egyesült KirályságElvetélt az Edinburgh-i Állatkert Tien Tien nevű óriáspandája, a Londoni Állatkertben pedig elpusztult a három héttel ezelőtt világra jött ritka szumátraitigris-kölyök. Az edinburgh-i intézmény munkatársai kedden elmondták, úgy vélik, hogy a Sweetie néven is ismert nőstény sikeres művi megtermékenyítésen esett át idén áprilisban, ám a vemhesség vége felé elvesztette magzatát. A Londoni Állatkert szintén kedden jelentette be, hogy az intézményben három héttel ezelőtt világra jött szumátraitigris-kölyök vízbe fúlt a nagymacskák területén lévő medencében.

 • Tehenes országjárás

  Párizs - Camomille (Kamilla) nevû tehenével négy hónapig tartó országjárásra indul pénteken a 17 éves Hadrien, aki egy Valanjou nevû nyugat-franciaországi faluban él. Az 1200 kilométeres vándorlás célja az útmenti növények tanulmányozása lesz.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása