2024.04.16. - Csongor

Pandaölelés helyett -harapás

Peking - Pandaölelés helyett -harapás lett a "jutalma" annak a felelõtlen egyetemistának, aki egy dél-kínai állatkertben az óriáspandák közé merészkedett.

A Kuanghszi Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen található Kujlin (Guilin) parányi állatkertjét fõként a pandák miatt tekintik meg a turisták.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A pénteki látogatók közül az egyik 20 éves diáknak annyira megtetszettek a természetvédelem szimbólumának számító medvék, hogy az állatokat elválasztó, 2 méter magas kerítésen átmászva próbált a pandákkal közelebbi barátságot kötni - mondta a Csihszing (Qixing) Park egyik gondozója.

A panda azonban nem igazán értékelte a fiú közeledését, válaszul a karját és a lábát is többször megharapta.

"Jang Jang (Yang Yang) annyira aranyos volt, hogy csak meg szerettem volna ölelni õt, nem is számítottam arra, hogy esetleg megtámad" - mesélte a kórházi ágyából a meglepõdött diák. A fiú sérülései végül nem voltak életveszélyesek, néhány napig azonban még a kórházban megfigyelés alatt tartják.

Jang Jang, a hétéves, 80 kilós hím panda Szecsuanból (Sichuan) került át a kujlini állatkertbe, hogy a nála nyolc évvel idõsebb Jüe Jüe (Yue Yue) társa legyen.

A gondozók szerint a panda hamar kiheverte a pénteki találkozást, a hétvégén már a megszokott módon játszott és evett.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra