2024.04.20. - Tivadar

A Négy Mancs Alapítvány közleménye

A Négy Mancs Alapítvány közleménye
Budapest - 15 millió forinttal akarják a hízott májipar végét késleltetni. A magyar adófizetõk pénzébõl libamáj reklámkampányt indítanának Németországban és Ausztriában.

Miután a magyar kormány átlátszó ürüggyel 2008 októberében megszakította a NÉGY MANCS-csal a hízott májipar lépcsõzetes leépítéséért tartott tárgyalásokat, most - a pénzügyi válság közepén - a magyar adófizetõk pénzébõl 15 millió forintos reklámkampánnyal késleltetnék annak végét.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az Agrármarketing Centrum már rég óta felszámolás alatt áll, viszont a magyar kormány költségvetési intézményeként újra élesztették erre a célra. (Lásd pályázat: http://www.amc.hu/hu/amc/palyazatok/libamaj2008) Ahelyett, hogy ezt a pénzt a szabadtartásos, kényszertömés nélküli állattartásra való átállás támogatására fordítanák - amit a piac kíván -, inkább egy olyan reklámkampányba fektetik, amely olyan állatkínzó terméket reklámoz, aminek az elõállítása Németországba és Ausztriába már évtizedek óta állatvédelmi okok miatt tiltott. Érdekes, hogy Magyarországon a libák és kacsák kínzása megengedett, habár a magyar állatvédelemrõl szóló rendelet minden állat - kivéve ennek a két nyereséges állatfajnak a kivételével - kényszertakarmányozását tiltja.

A minisztérium azon ígérete, hogy nem nyújt további támogatást a hízott májiparnak is csak egy a sok megszegett ígéret közül. Ha a magyar kormány azt az energiát, amit a NÉGY MANCS rágalmazására és téves információk terjesztésére fordított, inkább a magyar állattartók tömés nélküli állattartásra való átállás támogatására fordította volna Lengyelország mintájára, akkor valóban haladna a jövõvel és nem ragaszkodna továbbra is kétségbeesetten az állatkínzáshoz.

Halálos fenyegetésekkel hallgattatnák el a NÉGY MANCS-ot - majd egy fejszével
támadják meg az állatvédõket és a TV munkatársait.

Inkább, szó szerint hadat üzent a magyar kormány a NÉGY MANCS-nak. Az általuk támogatott médiakampány hatására erõszakos cselekedetek történtek Magyarországon a NÉGY MANCS ellen. Ezek eddigi tetõpontját a NÉGY MANCS munkatársai elleni halálos fenyegetések valamint egy tömõ gazda fejszés életveszélyes támadása képezte.

Lásd videó:
http://www.vier-pfoten.de/website/output.php?id=1224&idcontent=2763&language=1

A Baromfi Termék Tanács is pályázik az AMC - tehát a minisztérium által kiírt állatkínzó reklámkampány pályázatára. Ezt is a magyar adófizetõ polgárok pénzébõl finanszírozzák. Ezen túl a NÉGY MANCS biztos információi szerint a Hungerit, ami szintén uszító kampányt folytat az állatvédelem ellen, nemsokára ismét el akarja indítani a hízott májtermelést. A 200 dolgozó állítólagos elbocsátása csak blöff volt. Eközben a magyar kormány erõsen dolgozik azon, hogy a libamájat nemzeti hagyománynak (hungarikum) nevezzék ki. Ez ellenkezik a NÉGY MANCS-csal kötött megállapodással, hogy a hízott májipart leállítja és végül betiltja.

A magyar adófizetõknek nem szabadna ezt a pénzkidobást tovább tétlenül néznie. A NÉGY MANCS még egyszer kihangsúlyozza: Csak akkor lesz a magyar agráriparnak biztos a jövõje, ha felhagy a hízott májtermeléssel és a tömés nélküli hizlaló módszerre áll át.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra