2024.04.26. - Ervin

Nem szabadul Nagy Testvér, a heroinfüggõségbõl kigyógyított elefánt

Peking - A sikeres elvonókúra ellenére soha többé nem élhet szabadon Nagy Testvér, a négyéves elefántbika és három társa, amelyeket heronifüggõség miatt három évig kezeltek Kínában.

Az elefántokból kábítószercsempészek csináltak drogos állatokat heroinba mártott banánból álló koszttal. A kínai hatóságok szabadították ki õket a csempészek fogságából 2005-ben a kínai-burmai határon.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Nagy Testvérre különösen rossz állapotban találtak megmentõi, az állat szeme vizenyõs volt és szüntelenül búsan trombitált.

Az elvonási tünetektõl szenvedõ elefántokat Hajnan (Hainan) szigetére szállították egy állatkórházba. A kúra három évig tartott, a betegek az embernél szokásos metadon adag ötszörösét kapták. Idén szeptemberben aztán már négy "tiszta" elefánt érkezett vissza származási helyére, egy Jünnan (Yunnan) tartománybeli vadasparkba.

A tervek szerint ott szabadon engedték volna õket, de a helyi állatorvosok úgy látják, a fogságban töltött hosszú idõ és a rengeteg gyógyszer miatt egyik sem alkalmas már arra, hogy természetes közegében, a dzsungelben éljen. "Könnyen rájuk támadhatnak ragadozó állatok és az is elõfordulhat, hogy õk rontanak rá emberekre" - indokolta az ormányosok élethosszig tartó rabságát a park vezetõje.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra