2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Milyen a világ az állatok szemével?

Milyen a világ az állatok szemével?
Barcelona - A National Geographic rögzíteni tudta, mit látnak az állatok. Az állatokra szerelt apró kamerák segítségével új távlatok nyílnak szokásaik tanulmányozásában.

Ezeket a kamerákat már 52 faj - köztük fókák, teknõsök és macskafélék - megfigyelésére használták a folyóirat kutatói és tudósai, néhány napja pedig Belize partjaitól 600 méternyire, a tengerben 20 méter mélyen elhelyezve mûködik egy, amely felfedi a korallzátony lakóinak titkait. Az interneten keresztül a nap 24 órájában figyelemmel kísérhetõ a tenger mélye.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A belize-i kamera egy kábel segítségével kapcsolódik a szárazföldhöz, és forradalmian új lehetõségeket jelent a világörökség részét képezõ terület tanulmányozásában. A kutatást az ENSZ is támogatja.

A barcelonai Természet Világkongresszusán a legkiemelkedõbb tudósok mutatták be kutatásaikat, amelyeknek nagy részét már a forradalmian új technológia segítségével végezték.

Kyler Abernathy kutatásvezetõ elmagyarázta, hogy az állatokra szerelhetõ kamerák mérete 400 százalékkal csökkent, ami nagyon jól használhatóvá teszi õket, a késõbbiekben pedig biztosítja oktató- és dokumentumfilmek készítését is.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra