2024.04.19. - Emma

Húslevest a pandáknak!

Húslevest a pandáknak!
Peking - Mindenkinek szüksége van húslevesre, még a pandáknak is! A Közép-Kínában található Vuhan állatkertjében a pandáknak kétszer egy hónapban házi húslevest adnak táplálékbomba gyanánt és a stressz csökkentésére.
Legutóbb, amikor a hároméves Hszi-vang és a Vej-vej nevû pandamackók nagyon fáradtak voltak, és a sok-sok látogató miatt nyugtalanul járkáltak fel-alá, emiatt pedig kevesebbet aludtak és többet futkostak körbe, "úgy éreztük, jó lenne levest adni nekik, mert kimerültek és zaklatottak" - mondta az állatkert munkatársa.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Kínában hagyomány, hogy az egészség javítására lassú tûzön fõtt levest isznak, ezért az állatkert fenntartói egy éjszakán át kakast fõztek, és kevés sót adtak a sûrû húsléhez. A pandáknak hatalmas edényekben 1-1 liter levest szolgáltak fel szokásos bambuszból, tejbõl és babból álló étrendjük mellé. A pandák úgy itták a levest, mint a tejet, láthatóan ízlett nekik.

A pandák leginkább bambuszt esznek, a vadonban ezt idõnként kiegészítik rovarokkal és kisebb madarakkal.

Hszi-vang és Vej-vej a Szecsuán tartományhoz közeli Volung Nemzeti Parkból júniusban érkezett a vuhani állatkertbe, a májusi földrengések miatt.

A pandák elõször szeptemberben kaptak húslevest a közelgõ téli idõjárásra való felkészítés jegyében. A gondozók ki akarták próbálni, mit szólnak a pandák a leveshez, nem okoz-e gyomorproblémákat náluk.

A nagy panda Kína nem hivatalos jelképe. Csak 1600 panda él a vadonban, fõleg Szecsuánban. További 180-at fogságban neveltek fel, többségüket a Volung parkban, sokat kölcsönadtak vagy eladtak külföldre, a bevételt pedig a faj megõrzését szolgáló programokra fordítják.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra