2024.04.24. - György

Visszatalált az Északi-tengerbe az eltévedt bálna

Bécs - Az idén nyáron a Balti-tengerben tévelygõ bálna szerencsésen visszatalált az Északi-tengerbe - jelentette a Der Standard címû osztrák lap internetes kiadása.

Utoljára augusztus 30-án látták fent északon, a Norvégia és Svédország között elhelyezkedõ Skagerrak-tengerszorosban - mondta kedden Jörg Feddern, a Greenpeace bálnaszakértõje.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A "Bucki" névre keresztelt bálna bizonyítja elsõ ízben, amit a tudósok eddig csak sejtettek, hogy a hosszúszárnyú bálnák tényleg képesek visszatalálni a Balti-tengerbõl az Északi-tengerbe.

Feddern elmondása szerint az állat egyértelmûen észak felé halad, és legcsekélyebb jelét sem mutatja annak, hogy visszafordulna. Idõközben a bálnakutatók egyetértettek abban, hogy az észleléseknél ugyanarról az állatról volt szó.

Az egyébként óceánokban honos hosszúszárnyú bálna egy hónapon át kóborolt a Balti-tengerben, eközben német, lengyel és dán vizekben is mutatkozott. Az állatvédõk aggódtak érte, mert a tenger hosszú távon nem tudta volna ellátni elég táplálékkal.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra