2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csótánykirályt és termeszkirálynõt választottak Thaiföldön

Bangkok 2008. augusztus 18., hétfõ (MTI/AFP) - Fajtája legnagyobb példányaként királynõnek "koronáztak" egy 7,1 centiméter hosszú termeszt a Bangkokban hét végén megrendezett "kártevõk csúcstalálkozóján".
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A termeszkirálynõ száz ellenfele ellen gyõzött és megtalálójának 200 eurónyi (47 ezer forint) jutalmat hozott. A csótányok csoportjában egy 4,2 centiméter hosszú példány gyõzött és mostantól a királyi cím illeti.

A csótánykirályra egy helyi lakos bukkant Kuala Lumpurban, malajziai fõvárosában. A gyõztes termeszt egy thaiföldi katonai támaszpont közelében találták. A keresésben állítólag több katona is segített.

A rovarversenyt 600 rovarirtó és rovarkutató éves találkozóján rendezték, a résztvevõk Indonéziából, Szingapúrból, Malajziából, Thaiföldrõl és a Fülöp-szigetekrõl érkeztek. A találkozón elnöklõ Suchart Leelayuthyotin örömének adott hangot a versenyzõ rovarok magas száma miatt, mondván ennyivel is kevesebb rovar fog majd szaporodni és ezt kémiai vegyszerek nélkül sikerült elérni. Minden csótány életében összesen 600 utódot hoz, ez több mint 100 résztvevõ csótány esetében 60 ezer kevesebb utódot jelent.

A rovarirtók találkozójának résztvevõi a klímaváltozás témájával is foglalkoztak, mivel a rovarok a föld felmelegedésének fõ okozói közé tartoznak - magyarázta Suchart. A termeszek széndioxidot bocsátanak ki, mivel az általuk megevett fa emésztésekor gázt szabadítanak fel.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra