2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Patkányhúst az éhezõknek?!

Élelmiszerválság: 'Patkány, ha mondom, segít a gondon'

Patna (India) - Eredeti javaslattal állt elõ a világ élelmezési válságának megoldására az India északi részében lévõ Bihar állam jóléti államtitkára: szerinte a patkányhús fogyasztása segíthet a gondon.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"Ez hozzájárulna a világon tapasztalható élelmiszerválság enyhítéséhez. Biztos, hogy csodás hatása lenne" - jelentette ki a minap Vidzsaj Prakas.

A leleményes tisztviselõ bízik abban, hogy sikerül elfogadtatnia ötletét az indiai családokkal, de abban is, hogy az új húsállat megjelenik majd a luxushotelek és éttermek étlapján is. Nagy elõnye lenne ennek - fûzte hozzá -, hogy csökkenne az India legszegényebb államai közé tartozó Bihar gabonatermésének akár felét is felzabáló patkányok száma.

Vidzsaj Prakas szerint csupán azt nem tudni, mit szólnak majd az emberek a patkányhúshoz, de mint kifejtette, ez nem lehet probléma, mivel Biharban a szegény emberek mindig is fogyasztották az állat húsát. - "Ha õk megtehetik ezt, miért ne lenne rá képes az egész emberiség?" - tette fel a kérdést az államtitkár, kiemelve többek között a szokatlan táplálék gazdag fehérjetartalmát.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra