2024.03.28. - Gedeon, Johanna

'Kecskeinvázió' a tiltott zónában

New York - "Szakállas behatolók titokban bejutottak egy szigorúan õrzött szállítási helyszínre" - ez a hír alaposan felnyomhatta volna New York terrorelhárításért felelõs illetékeseinek adrenalinszintjét, ha a jelentések nem fûzték volna nyomban hozzá, hogy ezúttal békés szándékkal érkezett kecskékrõl volt szó.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Történt ugyanis, hogy a Staten Islanden, a Verrazano híd közelében álló Wadsworth erõd környékének rendbentartásáért felelõs parkgondnokság - mint minden évben - szokás szerint kölcsönkért egy kecskenyájat egy New Yorkhoz közeli farmról, hogy a gyompusztítók lelegeljék a nemkívánatos gazokat.

A tucatnyi kecske (vagy ahogy a Daily News fogalmazott: "gazpusztító fegyver") azonban a gondnokság szerint két hete eltûnt: fogta magát, és átbújt azon a fémkerítésen, amely az erõd melletti híd környékét volt hivatott védeni az illetéktelenektõl. Az illegális kíváncsiskodókat egy õr leplezte le.

A metropolis szállítási hivatala közleményben nyugtatta meg a közvéleményt, hogy azért nem akkora a baj: nem a védelmi rendszer sült fel, hiszen ez a kerítés még nem része a híd biztonsági rendszerének, arra egy jóval komolyabb kerítés szolgál.

Azon viszont egy légy sem juthat át észrevétlenül.

A galibát okozó kalandor fûlegelõket pedig szépen visszaterelgették a "munkahelyükre".
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra