2024.03.29. - Auguszta

Amálka lovagjai

Írta: Lelkes Miklós

Amálkát, a cicát, gazdája, Évike csak Gyönyörûbundás Amálkaként emlegette.Igaza volt.A szarkák viszont Csirkefogó Amálkaként.Utóbbiaknak nem volt igazuk, mivel Amálka nem csirkét fogott, hanem szarkát.Azt is csak azért, hogy a szarka csõrébõl visszaszerezze kis gazdája gyûrûjét.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Amálka mancsáért három cicalovag versenyzett: Félszemû Kalóz, aki fél szemmel a madarakat és egereket figyelte akkor is, ha látszólag mást, Egértudós Jenõ, aki többet tudott az egerekrõl, mint a legöregebb egér és ennek nagy hasznát látta, igaz, az egerek viszont nagy kárát, továbbá Nyivákmiák Tóbiás, a Kert Színésze, aki tele gyomorral is el tudta játszani az éhhalál közelében tántorgó cica szerepét úgy, hogy a legkõszívûbb ember is megszánta és adott neki valami falatoznivalót. E három cica éppen hevesen udvarolt Amálkának, amikor ott termett Enyveskezû Balambér.

Enyveskezû Balambér sok minden volt, többek között kutyatolvaj is, de aznap nem talált ellopható kutyust, azaz egyet talált, de arról meg kiderült, hogy nadráglopó.Ez okból most csak fél nadrág volt Balambéren és Balambér hátsó fele túl sokat mutogatott magából.
Balambér a szerelemtõl elkábult cicákat zsákba rakta. Ugyanezt akarta tenni Amálkával, de aki Amállal olyat akar tenni amit e cicahölgy jónak nem talál, arról a bõr lemál. Ez utóbbi történt Balambér korántsem kecses kezecskéje bõrének egyrészével, így a cicalopónak nagy jajgatás közepette le kellett mondania Amálka zsákba dugásáról.

Vitte a cicákkal telt zsákot Balambér, de igen zavarta, hogy Amálka tisztes távolból követi õt, meg a hátán levõ nyávogó zsákot.Idõnként hátrahajított egy-egy követ, fadarabot, hogy elzavarja Amálkát, de egyszer sem találta el.Mármint Amálkát nem, de a községi rendõrt, Patkoló Pistát véletlenül igen.A rendõr "Megállj!"-t kiáltott, Balambér pedig megállt, mivel, ha elfut, a nála jobban futó Pista úgyis utóléri.Ezt már tudta, tapasztalatból.Úgy döntött: inkább bocsánatot kér Pistától, hátha elbocsátja békében.

Talán el is bocsátotta volna Pista, ha nem nyávog Balambér zsákja olyan nagy háborúsággal.Pista kinyittatta vele a zsákot, Balambér pedig közben buzgón magyarázta, hogy az állatmenhelyre viszi ezeket az anyátlan-apátlan árva cicákat.Arra számított: talán erre Pista elbocsátja békében.

Talán el is bocsátotta volna Pista békében, ha az egyik nyávogóban, Nyivákmiák Tóbiásban nem ismer rá saját kislánya rajongásig szeretett cicájára.

Mérges lett Pista, bilincs került Balambér kezére.

A rendõrségen Balambérnak ki kellett ürítenie zsebeit.Elõkerült: egy svábbogár, egy hangyák rágta szalámivég, valamint három pénztárca.Utóbbiak nemcsak Balambér különc ízlésérõl árulkodtak, hanem arról is, hogy egyiknek sem Balambér a jogos tulajdonosa.Így Balambér aznap a rendõrségen ebédelt.

A zsákban levõ cicák kiszabadultak.Szégyellték Amálka elõtt a zsákbakerülést, de Nyivákmiák Tóbiás elmagyarázta: egérszagú volt Balambér zsákja, ezért tudta õket oly könnyen beletuszkolni az a tolvaj!
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra