2024.04.20. - Tivadar

Hosszúszárnyú bálna a Balti-tengeren

Hosszúszárnyú bálna a Balti-tengeren
Berlin - Egy 12 méteres hosszúszárnyú bálnát láttak és fényképeztek le a balti-tengeri Rügen szigete elõtt - jelentette a Die Welt címû német lap. Az ugró állat fényképe alapján a stralsundi Német Tengermúzeum igazgatója, Harald Benke egyértelmûen azonosítani tudta az állatot.

Benke szerint a bálna megjelenése szenzáció. Utoljára harminc éve láttak élõ hosszúszárnyú bálnát a Balti-tengerben, szintén Rügen térségében. 1978-ban azt az állatot augusztus 13. és november 8. között többször észlelték és fényképezték. Azelõtt utoljára 1851-ben fordult elõ a faj a Balti-tenger német részén.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Tengermúzeum egyik munkatársa elmondta, hogy egy madarász vette észre véletlenül a bálnát múlt pénteken. Eredetileg a madárvonulást szerette volna követni, de kollégájával ezután csaknem két órán át figyelték és fényképezték a bálnát.

2006 májusában a lengyel vizekben is feltûnt egy hosszúszárnyú bálna, 2003. július 3-án pedig a Lübecki-öböl egyik strandján találtak egy hatméteres, kéttonnás elpusztult bálnabébit.

A hosszúszárnyú bálnák a Tengermúzeum szerint tizenkét-tizenöt méteresre nõnek meg. Az énekükrõl híressé vált állatok a Föld összes óceánjában megtalálhatóak, a part közelében élnek.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra