2024.04.20. - Tivadar

Veszettség elleni óvintézkedéseket vezettek be Ungváron

Ungvár - Két esetben állapítottak meg veszettséget az idén Ungváron háziállatoknál, miután emberekre támadtak, ezért a polgármester veszettség sújtotta várossá nyilvánította a kárpátaljai megyeszékhelyet - közölte hétfõn Volodimir Hutnik, Ungvár helyettes fõállatorvosa.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az ungvári zakarpattya.net.ua internetes hírújság által idézett Hutnik elmondta, hogy az év elején veszett kutya harapott meg egy kisfiút, míg a közelmúltban egy nõt mart meg veszett macska a liftben. A második eset után bevezetett óvintézkedéseket vázolva kifejtette, hogy eddig mintegy ezerhatszáz kutyát és 450 macskát oltottak be Ungváron. Szerinte azonban gondot jelent, hogy senki nem tudja a városban élõ négylábúak pontos számát, mert a lakosság nem szívesen veteti nyilvántartásba házi kedvenceit, mindazonáltal úgy vélte, megközelítõleg nyolcezer kutyával és macskával lehet számolni a megyeszékhelyen.

Komoly gondot jelent az Ungvárt valósággal ellepõ kóbor kutyák által elkövetett támadások számának növekedése, a tavaly jegyezett 528 kutyaharapással szemben ugyanis az idei év elsõ felében már 366-an fordultak orvoshoz ilyen sérüléssel - emlékeztetett a szakember.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra