rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Haszontalan varázslat

 • Share on Tumblr

  A varázsló , mint minden reggel , ezúttal is az erdõben sétált.Szerette ezt a lélegzõ farengeteget , amelyben álmodozó tölgyesek váltakoztak büszke fenyõk kis szigeteivel.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A közelben éppen egy keresztespók mestermûvét , két tölgyfa között feszülõ hálóját csillogtatták a napsugarak.A varázsló megdícsérte a pókot:

  - Gyönyörû hálót készítettél!
  - Meghiszem azt! - válaszolt a pókocska önelégülten.Ilyet nem csinál más hetedhét erdõben!Te tudsz pókhálót csinálni?
  - Pókhálót? Nem! - vallotta be az igazat a varázsló.
  - Hát mit tudsz egyáltalán? - kérdezte lenézõen a pókocska.
  - Tudok varázsolni , például legyet pókká vagy pókot léggyé - hangzott a szerény válasz.
  - Haszontalan varázslat! Sõt: káros! - jelentette ki fölényesen a pók. Ha a pók léggyé változik - nem tud hálót készíteni. Ha meg a légy pókká - még több pók lesz , kevesebb légy, és nekünk , nem légybõl lett pókoknak , kevesebb ennivaló!

  A varázsló elmosolyodott:
  - Ebben van valami igazság is , de félreértettél.Nincs szándékomban minden pókot léggyé vagy minden legyet pókká változtatni.Ám akadhat olyan pillanat amikor még egy ilyen különös varázslat is hasznos lehet...
  - Nem hiszem én azt! - hitetlenkedett a pók.
  Ebben a pillanatban aranyszemû legyecske akadt fenn a pók hálóján , belegabalyodott és rémülten kiáltozott segítségért.
  A varázsló kinyújtotta mutatóujját és tréfásan így szólt:

  Pici paci , kövér pék , légy komám , most pókká légy!

  Abban a pillanatban pók lett a légybõl és egy pókfonálon elmenekült.
  A keresztespók savanyú ábrázattal jegyezte meg:

  - No igen , ez a légy szempontjából most hasznos varázslat volt , de az enyémbõl nézve nemcsak haszontalan , de káros! Elfutott a reggelim és ...

  Ekkor vette észre , hogy kíváncsi szemû , csípõs csõrû madárka nézeget rá a közeli faágról.Ijedten húzta össze póklábait:

  - ...azaz , tisztelt Varázsló Úr , most mégiscsak kipróbálnám a légybeli állapotot...
  A varázsló nevetett és kinyújtotta mutatóujját:

  Kövér paci , pici pék , pók komám , most léggyé légy!

  Szempillantás alatt légy lett a pókból és szárnyat bonthatott.Éppen ideje volt , mert a madárka már repült is a pókháló felé.Elkapta volna a pókot , ha az pók marad , de a léggyé lett pók tovaszállt.

  A veszély elmúltával a pókból lett légy visszatért a szellõben kissé rezgõ hálóhoz , a varázsló pedig visszaváltoztatta õt pókká.

  A pókocska felszaladt a varázsló mutatóujjára és így szólt:

  - Megmentetted az életem! Köszönöm! Bocsájtsd meg amiért olyan elhamarkodottan haszontalannak ítéltem varázslataid.Be kell látnom: én csak egy ostoba kis pók vagyok!

  A varázsló elkomolyodott:

  - Aki képes belátni tévedését , az nem nevezhetõ ostobának.Az emberek sokkal nagyobbak nálad , kis szorgalmas hálószövögetõ , de náluk is elõfordul , hogy könnyen kiszalad a szájukon egy-egy elhamarkodott vélemény , ítélet.

  Lelkes Miklós meséje


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 300 állatot távolítottak el egy ohiói férfi házából

  Nyulakat, galambokat és baromfit tartott a házában egy amerikai férfi, az állatokat az állatvédõk mentették ki a fertõzõ házból.

 • A legelõ szarvasmarhák az eddig véltnél kevésbé ártanak az éghajlatnak

  Német kutatók szerint eddig jócskán túlbecsülték a szarvasmarhatartás éghajlatváltozásra gyakorolt hatását. Kínában végzett vizsgálatuk azt igazolta, hogy a szarvasmarhatartás nem növeli, sõt inkább csökkenti a légkörbe jutó kéjgáz mennyiségét.

 • Két hópárduc érkezett a veszprémi vadasparkba

  Két hópárduc érkezett a veszprémi vadasparkba. A hím Lengyelországból, a nõstény Angliából származik.

 • Elszabadult görények okozhatnak káoszt a Kanári-szigeteken

  Felelõtlen vadászok sodorták veszélybe a Kanári-szigetek állatvilágát. A tenerifei La Laguna Egyetem kutatói felfedezték, hogy elszabadult vadászgörények egyre inkább megtelepednek a vadonban, sõt szaporodnak is.

 • Népszerû rapper lett a meglõtt lúd

  Híres rapper lett egy hétszer meglõtt vadlúd az Egyesült Államokban: 50 Centnek nevezték el az amerikai rapsztár nyomán, és azért, mert a férfit is már többször meglõtték.

 • Tiltás ellenére rókára vadásznak az angolok

  Annak ellenére, hogy Nagy-Britanniában tíz hónappal ezelõtt betiltották a rókavadászatot, az angolok nagy többsége nem vesz tudomást a tiltásról.

 • Sáska, Szöcske, Tücsök

  Ugrabugrált sáska.
  Hátán volt a "hátha..".
  Hát, ha el is kapom,
  jobb lett volna napom...
  Lett volna egy sáskám,
  s tudnám: vele más tán?

 • 12 év börtönt kapott a levágott tehénért

  Egy nepáli nõt 12 év börtönre ítéltek, mert megölt egy szent tehenet. A nepáli bíróság - a világ egyetlen hindu birodalmában - bûnösnek találta azt az asszonyt, aki megölte és megette a szent tehenet.

 • Fejbe lőtte a kiskutyát - büntetőeljárás indult

  Állatkínzás miatt kell felelnie annak a 15 éves fiúnak, aki légpuskával lőtt fejen egy kutyát a Nógrád megyei Becskében. Az állat elpusztult.

 • Baltával ütötte kutyáját

  Állatkínzás gyanújával állítottak elõ a dunaföldvári rendõrök egy bölcskei férfit, aki 2011 május 4-én szerda délelõtt egy baltával csaknem agyonverte kutyáját - közölte a rendõrség.

 • Trükkök erõszakoskodó hímek ellen

  A particsiga hímjei állandóan szexre éhesek. Ezért a nõstények egy különleges trükköt eszeltek ki a nemkívánatos udvarlók távoltartására - fedezték fel svéd kutatók.

 • Megmérgezik a kutyákat - Fábiánsebestyén

  Nyolc kutya és három macska pusztult el gyanús körülmények között a közelmúltban a fábiánsebestyéni Árpád utcában. Az ott lakók szerint megmérgezték az állatokat, amelyek közül egy a helyi állatorvos szeme láttára múlt ki. A rendõrség feljelentés hiányában nem nyomoz az ügyben. Az utca lakói sejtik, ki a tettes.

 • Meglepõ trükkre tanítják a delfinmamák borjaikat

  Egy ausztrál tengeröbölben néhány delfin tengeri szivacsot helyez az orrára vadászat közben. A fõleg nõstényekre jellemzõ viselkedésforma a jelek szerint nem öröklõdõ, hanem tanult tulajdonság.

 • Napkitörések okozhatják az óriásbálnák öngyilkosságát?

  Büsum - Német tudósok szerint a napkitörések miatt vetõdnek tömegesen partra a bálnák. A központi égitest kitörései ugyanis megzavarják a Föld mágneses terét, így ezek a nagy testû tengeri állatok sem tudnak tájékozódni. Nem tesz jót nekik a tengeri hajók és fúrótornyok zaja sem, egyre többen egyszerûen megõrülnek tõlük.

 • Vaddisznók Hamburgban

  A milliós Hanza-város peremkerületeiben közel egy tucat eltévedt és megzavarodott állat bukkant fel, és ahová bejutottak, törtek-zúztak.

 • „Állatok” a Sziget Fesztiválon

  Negyedik alkalommal vesz részt a Sziget Fesztiválon a Fõvárosi Állat- és Növénykert.

 • Bubóka visszatért a vadonba

  Szabadon engedték szerdán azt az uhut, amelyet május vége óta ápoltak az állatkertben törött szárnya miatt.

 • A bolyhos állatoknak ellenállhatatlan vonzereje van?!

  A bolyhos állatoknak ellenállhatatlan vonzereje van?!Bármilyen állat tud elragadó lenni, függetlenül a színétől, méretétől, fajtájától, vagy szőrzete hosszúságától. Viszont mégis azt kell mondanunk, hogy a bolyhos állatoknak van egy bizonyos vonzerejük, ami a rövid szőrűeknek nincs. Volt egy érdekes tanulmány, amiben arra keresték a választ, hogy milyen karakterisztikája kell, hogy legyen egy állatnak ahhoz, hogy aranyosnak tartsuk. Ebből a tanulmányból az derült ki, hogy a nagy szemű, kerek fejű, rövid orrú állatokat tartják a a legcukibbnak. Tény, hogy a legtöbben egyből meg akarnak simogatni egy ilyen állatot, amint meglátják :)

 • Veszett macska harapott meg öt embert

  Ungvár - Öt embert harapott és mart meg egy veszett macska a Krím-félsziget egyik falujában, amelyet a beteg állat miatt karantén alá helyeztek.

  Az agresszívvá vált veszett macska a Pervomajszki járás Gvargyijszke nevû községének egyik utcájában ütött tanyát, és minden arrajárót megtámadott. Egy nap alatt négy nõt, köztük egy 13 éves kislányt, valamint egy férfit harapott és mart meg a kezén és lábán, számos sérülést okozva nekik - jelentette kedden az UNIAN hírügynökség.

 • Újabb megböbbentõ titokra derült fény a dinoszauruszokkal kapcsolatban

  Egy Arizonában felfedezett új dinoszaurusz faj azt sugallja, az õshüllõk nem úgy terjedtek el a világon, hogy legyõzték a többi fajt, hanem elõnyt kovácsoltak abból a természetes katasztrófából, mely elsöpörte versenytársaikat.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása