2024.04.25. - Márk

Guinness-rekord lesz a harmadára fogyott hízó?

Peking - Guinness-rekordernek terjesztették elõ Kínában azt a disznót, amely a harmadára fogyott le a május 12-i földrengés miatt, mivel 36 napon át jószerivel csak faszenet evett és esõvizet ivott.

A sertést egy múzeum fogadta be, amely azt ígéri, hogy élete végéig gondját viseli az állatnak. Az élethossziglan nem disznóvágásig értendõ, hanem a disznó természetes kimúlásáig.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A múzeum igazgatója büszkén hangoztatja, hogy a sertés a kínai kitartás jelképe.

Az állat nagy sztár lett Kínában, már az is felmerült, hogy túlélési történetébõl filmet csinálnának - adta hírül a kínai sajtó.

A szecsuáni katasztrófa elõtt amúgy még másfél mázsát nyomott a sertés, de amikor rábukkantak a romok közt, alig lehetett ráismerni, "csontváza" lett régi önmagának. Egy szemtanú szerint inkább kecskének tûnt, mint disznónak.

A sertés ólja összedõlt a földrengésben. Az állat faszenet azért ehetett, mert az épület felsõ szintjén azt tároltak. A faszén ugyan nem éppen kalóriadús, ám nem is mérgezõ és némiképp elfojtja az éhségérzetet.

Normális esetben egy disznó nem bírja öt napnál tovább étlen-szomjan. A szecsuáni példány feltehetõen azért maradhatott életben, mert mozdulni sem bírt a romok között, így alig pazarolt kalóriát.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra