2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Biotehenek pártfogoltságban?!

Biotehenek pártfogoltságban?!
Madrid - Egy spanyol biofarm pártfogásba adja teheneit és a pártfogási összeget természetben fizeti vissza. A katalóniai Girona közelében lévõ San Feliu de Pallerolsban gazdálkodó Emili Doménech-nek farmja modernizálásához nem volt elég tõkéje. Hogy pénzhez jusson, eredeti ötlete támadt. Ezerötszáz euróért - ennyibe került neki egy tehén 1997-ben - kliensei pártfogásukba vehetnek egy-egy jószágot, és õ ezen összeg fejében tejtermékeket, tartósítószer, színezék, mesterséges aroma nélküli biojughurtot, sajtot szállít nekik. Az ötlet bevált, a pártfogók internetes megrendelés alapján kéthetenként kapják az egészséges táplálékokat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Példáját mások is követik, annál is inkább, mivel Doménech csak saját tartományából, Katalóniából fogad jelentkezõket. Nagyobb távolság szállítási költségei ugyanis már nem férnének bele "a fenntartható fejlesztésbe".

Újabban már sertéseket is lehet pártfogolni. A díj itt 900 euró, amiért a pártfogó rendszeresen kap kolbász- és húsféléket, és két év múlva sonkát is. Az állatot meg is lehet látogatni, bár az iránta való esetleges szimpátia kialakulása miatt ez nem ajánlott - írta az El País címû spanyol napilap.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra