2024.03.19. - József, Bánk

Rettegés Velencén: megvadult kutyákat lõttek le

Az egyik állat tulajdonosát még keresi a rendõrség

Egy kerékpárost, egy motorost és két gyalogost támadott meg két nagytestû kutya szerdán Velencén. Az agresszív ebeket kénytelenek voltak lelõni - közölte a rendõrség.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A település Fõ utcájában kószáló két kutya egyike elõbb egy kerékpáros lábába mart, majd egy segédmotoros kerékpáron közlekedõ nõ kabátját kapta el. A nõ a földre esett, s orrcsonttörést szenvedett - mondta a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

A sérült segítségére sietõ autósok rádudáltak a kutyákra, mire azok elszaladtak az egyik közeli parkoló felé, ahol az egyik állat a járõrautóból kiszálló rendõrre támadt. A rendõr elõször könnygázspray-vel védte magát, majd miután a kutya a hüvelykujjába harapott, lelõtte az ebet. A másik kutya elszaladt, s egy közeli utcában egy idõs nõre próbált támadni. Az asszony segítségére sietõ rendõr végül több lövéssel ártalmatlanná tette az állatot.

A kaukázusi juhász és az óangol pásztorkutya támadásától megsérült kerékpáros férfit kivizsgálásra a kórházba utalták, a rendõr könnyû sérülést szenvedett.

A rendõrség információja szerint a kutyák korábban egy másik férfit is megtámadtak, aki szintén megsérült. Az óangol juhászkutya gazdája ismertté vált, a másik állat tulajdonosát még keresi a rendõrség.

Az ügyben közlekedés biztonsága elleni bûncselekmény miatt indult eljárás, amelynek kapcsán szemtanúk, illetve az ismeretlen, megtámadott férfi és az idõs nõ jelentkezését is várják.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra